Romania este tara invitata de onoare a celei de-a cincea editii a Festivalului International de Teatru de la Tbilisi, ce va avea loc in perioada 19 septembrie – 8 octombrie, in capitala Georgiei. Regizorul Silviu Purcarete va fi prezent, alaturi de Teatrul National `Radu Stanca` Sibiu, cu doua montari exceptionale ale spectacolelor `Asteptandu-l pe Godot` de Samuel Beckett si `Calatoriile lui Gulliver` dupa Jonathan Swift.

Festivalului International de Teatru de la Tbilisi a fost fondat in 2009, la initiativa primariei orasului Tbilisi, ca o platforma de cooperare culturala, ce isi propune sa aduca impreuna cei mai reprezentativi artisti din Europa si din Asia. Considerat unul dintre cele mai importante evenimente de artele spectacolului din Caucaz, Festivalul de la Tbilisi aduce in fata publicului un program provocator care genereaza schimburi culturale importante intre Georgia, Caucaz si celelalte parti ale lumii.

Programul festivalului este structurat in trei sectiuni, cu peste 350 de artisti invitati: programul international/ sezonul georgian/ ateliere, seminarii si expozitii.

`Asteptandu-l pe Godot` este prima productie a Teatrului National din Sibiu, ce va fi prezentata in programul festivalului din acest an. Reprezentatia spectacolului va avea loc marti, 24 septembrie, ora 20:00, in Sala Mare a Teatrului Dramatic de Stat Kote Marjanishvili. Din distributia

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

focus romania la festivalul international de teatru de la tbilisi  focus romania la festivalul international de teatru de la tbilisi  focus romania la festivalul international de teatru de la tbilisi

Ultima oră

Comentariul meu