grădiniță ultramodernă cu energie verde pentru copiii din roșia

40 de copii ai familiilor din comuna Roşia vor frecventa, din această toamnă, o grădiniţă moderna, ce foloseste energia verde. Investitia se ridica la aproximativ 380.000 de euro, intreaga suma fiind stransa din donatiile  mai multor fundatii din Germania, Elvetia si Olanda.

Asociaţia Waldorf din comuna Roşia, judetul Sibiu, inaugurează în 21 septembrie 2013, la orele 11:00, o gradiniţă ultramoderna. Aproape 40 de micuti, cu varste intre 3 si 6 ani, vor putea merge la gradinita, din aceasta toamna, in spatii moderne, amenajate cu multa atentie. Toate incaperile au fost proiectate astfel incat camerele nu au colturi, ci au fost rotunjite, iar la zugravit s-au folosit tehnici si culori  speciale.

“Necesitatea unei gradinite Waldorf la Rosia, s-a vazut pe parcursul anilor. Am inceput in 1998 cu o incapere mica, unde am pus in aplicare un program pilot denumit pe atunci Alfabetizarea romilor. Ne-am dat seama ca nu era suficient, pentru ca acesti copii aveau nevoie de mai mult. In timp ne-am dezvoltat. Acum avem invatamant primar si gimnazial, scoala de arta si meserii, asa ca nevoia unei gradinite Waldorf, in care copiii din Rosia sa fie pregatiti pentru scoala, a venit de la sine”, spune Annette Wicken,

Construcţia, care se întinde pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, cuprinde trei săli de curs, două dormitoare, o bucătărie şi spaţiile sanitare. Spatiile au fost atent amenajate, cu sprijinul parintilor copiilor din Rosia, ce urmeaza a fi beneficiarii directi ai investititiei. Gradinita va fi alimentata in totalitate cu energie regenerabila, avand montate panouri solare si instalatie geotermala pentru asigurarea necesarului de electricitate si caldura.

Investitia se ridica la aproximativ 380.000 de euro, intreaga suma fiind stransa din donatiile  mai multor fundatii din Germania, Elvetia si Olanda, intre care: Gemeinderat Arlesheim (CH), Domo Foundation (CH), Ameropa Stiftung (CH), Palatinstiftung (CH), Software Stiftung (AG, DE), IONA Stichting (NL), Mahle Stiftung (DE), Verein Schule f. Romakinder(CH), Bangerter-Rhyner-Stiftung(CH), Preis profax Stiftung (CH), Stiftung Sternstunden (DE)

 

Ultima oră

Comentariul meu