în cisnădie au început lucrări de anvergură la rețelele de alimentare cu apă și canalizare

Miercuri, 18.09.2013, au început lucrările de extindere și reabilitare a conductelor de alimentare cu apă și canalizare din orașul Cisnădie. Prima stradă intrată în reabilitare este strada Stupului unde se  intervine pentru înlocuirea rețelei de alimentare cu apă potabilă.

Începând de luni, 23.09.2013, constructorul desemnat câștigător al contractului „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din localitățile Cisnădie și Rășinari”, S.C. GEIGER TRANSILVANIA S.R.L. București, va demara lucrările de reabilitare conducte de alimentare cu apă respectiv reabilitare și extindere a rețelei de canalizare pe încă patru străzi din orașul Cisnădie: Lungă, Merilor, Prunului și Crinului.

Contractul se derulează în cadrul Proiectului implementat de S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu: „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu. Valoarea acestui contract este de 20.998.000 lei fără TVA. Lucrările prevăzute pentru localitățile Cisnădie și Rășinari se vor desfăşura timp de 16 de luni, urmând să fie finalizate în decembrie 2014.

În Cisnădie vor fi reabilitați aproape 3,5 km de rețele de distribuție apă potabilă, 5,4 km de rețele de colectare apă uzată și se va extinde canalizarea cu 3,1 km. Este prevăzută și o stație de pompare a apelor uzate cu monitorizare prin sistem SCADA.

S.C. Apă-Canal S.A. își cere scuze pentru disconfortul cauzat pe parcursul lucrărilor și face apel la sprijinul şi înţelegerea populației faţă de posibilele neplăceri survenite. Acestea vor fi compensate de beneficiile de lungă durată ce se vor obține în urma acestui contract, prin asigurarea accesului la servicii conforme standardelor europene și protejarea sănătăţii populaţiei şi a mediului.

 

Ultima oră

Comentariul meu