filme din 20 de ţări vor fi prezentate la ediţia din acest an a astra film festival

Filmele ce vor fi prezentate la ediţia din acest an au fost selectate dintr-un un număr record de 1.350 de titluri aparţinând unor regizori din peste 70 de ţări, din toată lumea. Filmele selecţionate vor fi proiectate, cele mai multe în premieră în România, între 14 şi 20 octombrie, la Sibiu, la Astra Film Festival.

Ediţia Astra Film Festival din acest an este una aniversară şi marchează 20 de ani de la prima ediţie.

Vor fi prezentate filme de non-ficţiune din ţări precum India, Germania, Franţa, Olanda, Israel, Hong Kong, Lituania, Croaţia, Ucraina, Rusia, Polonia, Elveţia, Belgia, Turcia, Estonia, Norvegia, Grecia, Anglia, Statele Unite, Canada.

Printre filmele ce vor fi proiectate se numără „Forget Me Not” (Germania), un portret al mamei regizorului David Sieveking, bolnavă de Alzheimer, care moare încet şi se decuplează de restul lumii.

„Matthew’s Laws” (Olanda) este un film intens personal în care regizorul Marc Schmidt aduce în prim plan povestea prietenului său din copilărie, care suferă de autism şi care îşi petrece întreaga zi într-un apartament.

Nebojsa Slijepcevic subliniază natura conservatoare a bărbatului croat în documentarul „Gangster of Love” (Croaţia).

Documentarul „La Maison de la Radio” (Franţa) a fost încă de la început o adevărată provocare

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

filme din 20 de ţări vor fi prezentate la ediţia din acest an a astra film festival  filme din 20 de ţări vor fi prezentate la ediţia din acest an a astra film festival  filme din 20 de ţări vor fi prezentate la ediţia din acest an a astra film festival

Ultima oră

Comentariul meu