regizorul american woody allen va primi premiul cecil b. demille pentru contribuţia la cinematografie

Premiul va fi decernat vineri, 20 septembrie, au informat organizatorii premiilor Globul de Aur, citaţi de Agerpres.

Regizorul american va primi premiul cu prilejul ceremoniei anuale de decernare a Globurilor de Aur, care va avea loc în ianuarie anul viitor. Prolificul regizor şi scenarist american a fost ales, pentru a i se decerna Globul de Aur, de către membrii conducerii HFPA, ale căror Globuri de Aur reprezintă o recunoaştere a celor mai bune producţii de televiziune şi cinematografie.

Woody Allen (77 de ani) a realizat peste 40 de filme în cei 58 de ani de carieră şi este cunoscut pentru tradiţionalele sale personaje nevrotice şi pline de umor, multe dintre ele interpretate de el însuşi. El a obţinut două premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original cu filmele “Hannah and her Sisters” (1986) şi “Midnight in Paris” (2011). A devenit cunoscut marelui public datorită filmului său “Annie Hall”, din 1978, cu care a obţinut două premii Oscar, pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu original.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

regizorul american woody allen va primi premiul cecil b. demille pentru contribuţia la cinematografie  regizorul american woody allen va primi premiul cecil b. demille pentru contribuţia la cinematografie  regizorul american woody allen va primi premiul cecil b. demille pentru contribuţia la cinematografie

Ultima oră

Comentariul meu