Cateva sute de sibieni au pornit duminica dupa-amiaza din centrul Sibiului, intr-un mars de protest impotriva proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana. Marsul sibienilor s-a incheiat in fata bisericii de pe bulevardul Mihai Viteazul, unde protestatarii au cantat si spus rugaciuni.
Potrivit Mediafax, la protestul de la Sibiu – care a avut loc simultan cu actiuni similare si in alte orase – au participat aproximativ 500 de persoane.
„Protestul din aceasta seara (duminica – n.r.) a fost autorizat sa se desfasoare cu deplasarea participantilor pana pe Mihai Viteazul. Autorizatia prevedea ca protestatarii sa se deplaseze pe trotuar, dar, intrucat au fost mai multi participanti decat s-a estimat initial, s-au deplasat si pe carosabil, fara insa a exista probleme”, a declarat Alexandru Costea, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Sibiu, citat de Mediafax.

Participantii la protest au purtat pancarte si bannere, au avut tobe si fluiere si au scandat lozinci impotriva proiectului de la Rosia Montana, mai relateaza agentia de presa. „Nu stati adormiti, maine veti fi otraviti”, „Nu corporatia face legislatia”, „S-a dat spaga barosana pentru Rosia Montana”, „Tradarea de tara in aur se masoara”, „Vrem natura, nu cianura”, „Veniti cu noi si strigati tare ca Romania nu e

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

mars sibian impotriva exploatarii de la rosia montana | foto si video  mars sibian impotriva exploatarii de la rosia montana | foto si video  mars sibian impotriva exploatarii de la rosia montana | foto si video

Ultima oră

Comentariul meu