Filarmonica de Stat Sibiu organizeaza joi, 19 septembrie 2013, in avanpremiera Festivalului International al Artei lirice, un concert de muzica speniola intitulat `De Espagña Vengo`. Pe scena, alaturi de Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat Sibiu, vor urca soprana Erika Escribá-Astaburuaga si dirijorul Virgil Popa, ambii din Spania. Programul concertului cuprinde uverturi, arii din opere si zarzuele.

Erika Escribá-Astaburuaga a studiat canto la Conservatorul Superior de Muzica din Valencia, orasul sau natal, cu profesoara Gloria Fabuel. A obtinut numeroase premii la concursuri internationale atat in Spania cat si in Franta. A debutat in Catalunia cu Manon de Massenet, dupa ce a obtinut Premiul I la concursul Mirna Lacambra. Abordeaza un repertoriul amplu si variat de la muzica baroca pana la compozitori contemporani, avand o mare afinitate pentru muzica franceza, muzica spaniola, zarzuela baroca, opera franceza si italiana. Erika Escribá-Astaburuaga a efectuat numeroase turnee artistice cu renumitul grup “Les Talens Lyriques` sub bagheta maestrului Christophe Rousset. In 2012 a interpretat rolul Oberto din opera Alcina de Häendel la Opera de Versailles. A realizat inregistrari cu Orchestra Dispersione, Capella de Ministrers si Orchestra Nationala de Tineret a Spaniei.

Dirijorul Virgil Popa s-a nascut la Roman (Botosani) in anul 1975. A studiat contrabas la Liceul

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

festivalul artei lirice va fi deschis de un concert-eveniment  festivalul artei lirice va fi deschis de un concert-eveniment  festivalul artei lirice va fi deschis de un concert-eveniment

Ultima oră

Comentariul meu