festivalul artei lirice, prefaţat de un concert-eveniment de muzică spaniolă, „de espagña vengo”

Filarmonica de Stat Sibiu organizează joi, 19 septembrie 2013, în avanpremiera Festivalului Internaţional al Artei lirice, un concert de muzică spaniolă intitulat „De Espagña Vengo”. Pe scenă, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, vor urca soprana Erika Escribá-Astaburuaga şi dirijorul Virgil Popa, ambii din Spania.

Programul concertului cuprinde uverturi, arii din opere şi zarzuele.

Erika Escribá-Astaburuaga (foto principală) a studiat canto la Conservatorul Superior de Muzică din Valencia, oraşul său natal, cu profesoara Gloria Fabuel. A obţinut numeroase premii la concursuri internaţionale atât în Spania cât şi în Franţa. Abordează un repertoriul amplu şi variat de la muzică barocă până la compozitori contemporani, având o mare afinitate pentru muzica franceză, muzica spaniolă, zarzuela barocă, opera franceză şi italiană. Erika Escribá-Astaburuaga a efectuat numeroase turnee artistice cu renumitul grup “Les Talens Lyriques” sub bagheta maestrului Christophe Rousset. În 2012 a interpretat rolul Oberto din opera Alcina de Häendel la Opera de Versailles. A realizat înregistrări cu Orchestra Dispersione, Capella de Ministrers şi Orchestra Naţională de Tineret a Spaniei.

Dirijorul Virgil Popa s-a născut la Roman (Botoşani) în anul 1975. A studiat contrabas la Liceul de Artă “Ştefan Luchian” cu profesorul Gigel Sobachi. În aprilie 1993 obţine premiul I

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

festivalul artei lirice, prefaţat de un concert-eveniment de muzică spaniolă, „de espagña vengo”  festivalul artei lirice, prefaţat de un concert-eveniment de muzică spaniolă, „de espagña vengo”  festivalul artei lirice, prefaţat de un concert-eveniment de muzică spaniolă, „de espagña vengo”

Ultima oră

Comentariul meu