Publicat înUltima oră

Flashmob împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Peste 50 de persoane s-au strâns în Piaţa Mare

Peste 50 de persoane s-au strâns sâmbătă, 14 septembrie, în Piaţa Mare din Sibiu, pe o vreme ploioasă, pentru a protesta sub forma unui flashmob împotriva eutanasierii câiniilor fără stăpân.

Cu umbrele şi pelerine de ploaie, oamenii cu pancarte în mână, au format o coloană care a înconjurat piaţa şi s-au oprit la statuia lui Gheorghe Lazăr, unde, la adăpostul umbrelelor, au aprins lumânări.

Scopul acestei acţiuni a fost acela de a atrage atenţia opiniei publice asupra legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân, iar pancartele aveau mesaje sugestive precum “Spuneţi NU eutanasierii!”, ”Suntem un oraş civilizat şi aşa vrem să rămânem”, “Eutanasiaţii pe cei care-i abandonează, nu câinii”, “Nivelul de civilizaţie al unei naţiuni este dat de atitudinea faţă de animale”, “Life is better, stop euthanasia, SAVE!”.

protest impotriva eutanasierii cainilor

Soluţia pe care cei prezenţi le-au cerut aleşilor să o aplice este sterilizarea, legea abandonului, construirea de adaposturi şi microciparea.

Un flashmob este o acţiune civilizată în care oamenii protestează în tăcere pentru o anume cauză pentru un timp scurt. Este legală, nefiind nevoie de autorizaţie sau aviz.

Protestatarii au discutat între ei şi varianta organizării unor proteste în cursul

Conectare

V-am trimis recent un link de autentificare. Vă rugăm să vă verificați căsuța poștală!

Conectați-vă cu parola de mai jos sau conectați-vă folosind e-mailul dvs.

Primiți un cod trimis pe e-mail pentru a vă înregistra sau conectați-vă folosind o parolă.

Introduceți codul pe care l-ați primit prin e-mail pentru a vă conecta sau conectați-vă folosind o parolă.

Termeni și condiții