Astra Film Festival continua traditia editiilor trecute si aduce in prim plan realitati romanesti surprinse in povesti extraordinare spuse cu limbajul cinematografic. Cele mai asteptate productii romanesti ale momentului sunt proiectate in premiera mondiala la editia aniversara de 20 de ani a Astra Film Festival, unul dintre cele mai notabile festivaluri de film documentar din Europa, care in ultimele doua decenii a promovat constant filmul romanesc de non-fictiune pe plan international.

Programul filmelor romanesti din selectia AFF 2013 propune o calatorie cinematografica incitanta timp de sapte zile prin Romania nonfictiva cu povestile ei neobisnuite si personaje atipice, toate transpuse pe marele ecran sub forma de documentare observationale, de televiziune, eseuri, docudrama ori filme de autor.

Realitati din actualitate

Roma Connection (regia: Mirel Bran) expune povestea romilor din satul Barbulesti care se afla in spatele unor retele infractionale din Paris si Geneva. The Internet is closing down (regia: Alex Lungu) este primul documentar romanesc care dezbate un subiect care incinge paginile web si nu numai: lipsurile legislatiei de copyrighting in mediul online din Romania si din lume.

Cat valoreaza (in bani) viata unei fiinte umane?; depun marturie pe marele ecran sapte fete din Romania implicate fara voia lor in traficul de carne vie, in

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

romania, de 20 de ani pe marele ecran la astra film festival  romania, de 20 de ani pe marele ecran la astra film festival  romania, de 20 de ani pe marele ecran la astra film festival

Ultima oră

Comentariul meu