mircea cazan susţine legea eutanasierii câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi timp de 14 zile

Deputatul Mircea Cazan, preşedintele Partidului Naţional Liberal Sibiu (PNLS), a declarat că susţine soluţia adoptată în privinţa câinilor fără stăpân, ca aceştia să fie adunaţi de pe străzi, duşi în adăposturi, deparazitaţi, sterilizaţi şi puşi la dispoziţia celor care doresc să îi adopte, timp de 14 zile lucrătoare, după acest termen, fiind emisă decizia de eutanasiere.

“Ca parlamentar al judeţului Sibiu am susţinut şi votat această lege”, precizează Mircea Cazan.

Potrivit legii adpotată marţi, 10 septembrie, de Camera Deputaţilor, parlamentarii au decis majorarea termenului de ţinere a câinilor în adăposturi de la 7 la 14 zile, primele şapte zile de la data capturării fiind pentru revendicarea câinilor de către stăpânii care i-au pierdut, iar următoarele şapte zile pentru adoptarea animalelor.

Conform legii, după expirarea termenului de14 zile, autorităţile locale vor lua fiecare caz în parte şi, dacă nu vor exista posibilităţi de cazare şi hrană pentru câinii fără stăpân, se va emite o decizie privind eutanasierea. Dacă există posibilităţi de cazare şi hrană, primarul sau împuternicitul pot amâna eutanasierea câinilor din adăposturi.

“Astfel, eutanasierea este ultima soluţie, la care se va recurge numai în situaţia în care animalele nu au fost revendicate sau adoptate în termenul prevăzut de lege”, spune

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

mircea cazan susţine legea eutanasierii câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi timp de 14 zile  mircea cazan susţine legea eutanasierii câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi timp de 14 zile  mircea cazan susţine legea eutanasierii câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi timp de 14 zile

Ultima oră

Comentariul meu