obama salută propunerea rusă de plasare sub control international a arsenalului chimic din siria

Barack Obama a salutat luni, 9 septembrie, propunerea rusă privind o plasare a arsenalului chimic sirian sub control internaţional, îndepărtând perspectiva unor atacuri împotriva regimului de la Damasc, acuzat de comiterea unui atac chimic soldat cu sute de morţi.

“Acest lucru ar putea constitui un avans important”, a declarat preşedintele american pentru NBC, după o zi plină de lovituri de teatru, care ridicau întrebări asupra direcţiei principale a administraţiei americane în acest dosar.

Rusia a îndemnat regimul Bashar al-Assad să plaseze sub control internaţional armamentul chimic şi să îl distrugă, în contextul acuzaţiilor privind comiterea unui atac chimic pe 21 august, la periferia Damascului, soldat, potrivit Statelor Unite, cu 1.400 de morţi.

Şi Siria a “primit favorabil”, imediat, această propunere, prin vocea şefului diplomaţiei sale Walid Muallem, care s-a abţinut totodată să fie mai explicit pe fond.

“Ministrul Lavrov a propus o iniţiativă legată de armele chimice. Siria salută iniţiativa rusă, fondată pe preocupările liderilor ruşi referitoare la vieţile cetăţenilor noştri şi la securitatea ţării”, a declarat ministrul sirian de Externe, Walid Mouallem.

Confruntat cu o opinie publică ostilă unei intervenţii în Siria – şase americani din zece i se opun potrivit unui sondaj publicat luni -, Barack Obama joacă

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

obama salută propunerea rusă de plasare sub control international a arsenalului chimic din siria  obama salută propunerea rusă de plasare sub control international a arsenalului chimic din siria  obama salută propunerea rusă de plasare sub control international a arsenalului chimic din siria

Ultima oră

Comentariul meu