controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei: 8 persoane sunt cercetate penal la sibiu

Din dispoziția șefului Poliției Române, chestor-șef Petre Tobă, la data de 1 septembrie, au fost demarate, în toată țara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Astfel, în perioada 1 – 6 septembrie, la nivel județul Sibiu s-au desfăşurat acţiuni la care au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi.

De asemenea, într-o serie de activități au fost angrenați și reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul M.A.D.R., A.N.A.F. și I.S.C.T.R..

Cei 166 de poliţişti sibieni angrenați în acțiune au efectuat 280 de controale, dintre care 123 la societăți comerciale, 24 la persoane fizice, fiind verificate și 133 mijloace de transport.

Polițiștii au depistat 6 infracţiuni, dintre care 3 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și 3 la Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. De comiterea acestora sunt suspectate 8 persoane, valoarea prejudiciul estimat fiind de 263.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 40 la Legea 12/1990 privind protejarea pupulației împotriva

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei: 8 persoane sunt cercetate penal la sibiu  controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei: 8 persoane sunt cercetate penal la sibiu  controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei: 8 persoane sunt cercetate penal la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu