exclusiv online: "am fugit de la teologie fiindca pr. iosu mihai ma amenintase:daca nu faci si cu mine..." - mărturia unei foste studente la teologie, episodul cinci

Ora de Sibiu publica ultima parte a mărturiei fostei studente de la Teologie, abuzată de duhovnicul ei şi forţată să se transfere la o altă facultate pentru a scăpa de presiunile făcute asupra ei de un alt profesor.

Daniela Prunea susţine că motivul pentru care a fugit de la Facultatea de Teologie prin transfer este presiunea psihică la care a fost supusă de către profesorul pr. MIhai Iosu.

AICI GASESTI PRIMUL EPISOD AL MARTURIEI DANIELEI PRUNEA

MARTURIA DANIELEI PRUNEA, FOSTA STUDENTA LA TEOLOGIE – episodul doi

DEZVIRGINAREA după Munthiu: “Ti-am facut cel mai frumos cadou de ziua ta, Danutule! Esti FEMEIE acum! – episodul trei

DUPĂ SEX ŞI PERVERSIUNI CU DUHOVNICUL MUNTHIU, FINALUL DICTAT DE GINECOLOGUL NEVESTEI: “Esti gravida, domnisoară! Luni te astept la chiuretaj!” – episodul patru

VEZI POZITIA PREOTULUI MUNTHIU : Preotul Munthiu despre acuzele de abuz sexual: Astea sunt aberații! O dau în judecată! Să aducă dovezi!

CE SPUNE MITROPOLITUL ARDEALULUI:  Preotul Munthiu a DEMISIONAT din preoţie! Mitropolia face o anchetă în cazul acuzaţiilor de abuz sexual aduse de fosta studentă!

CITESTE SI: Studenta la Teologie în Sibiu, abuzata sexual de duhovnicul ei – EXCLUSIV ONLINE – O marturie cutremuratoare din culisele Facultatii de Teologie

Domnia sa ne-a trimis o somaţie să încetăm publicarea mărturiei Danielei Prunea. Publicăm mai jos somaţia primită de la prof. pr. Mihai Iosu urmată de ultima parte a mărturiei, susţinută şi de o înregistrare video făcută de Daniela Prunea.

Vom publica ulterior si reactiile primite de fosta studentă la Teologie de la foşti profesori, colegi care i-am citit mărturie, fără a le divulga identitatea, exceptand persoanele direct implicate.

Catre
Redactia “ORA DE SIBIU”
In atentia d-Iui Redactor Sef 

Subsemnatul Pr. IOSU MIHAl, Lector al Facultatii de Teologie “Andrei Saguna” din cadrul Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, urmare a articolelor aparute in ultima perioada in ziarul dumneavoastra on-line, articole in care este amintit numele meu, va inaintez prezenta
SOMATIE

prin care va pun in vedere ca, pana la data de 02.09.2013, sa rectificati informatiile si afirmatiile cu caracter defaimator pe care le-ati postat la adresa si cu referire la persoana mea, urmare a aparitiei in presa a unui asa- zis document, nesemnat si, ca urmare, neasumat de catre cineva.
In fapt, numita Prunea-Berghea Daniela, persoana fizica domiciliata in Statele Unite ale Americii, a trimis 0 serie de copii ale unui articol in care numele meu apare, alaturi de al unei alte persoane, intr-o conjunctura menita a aduce prejudicii de imagine unei persoane care nu are nici un fel de legatura cu subiectul in cauza. Pe aceasta cale, va aduc la cunostinta ca informatiile aparute in presa, referitoare la subiectul relatiilor dintre 0 fosta studenta a Facultatii de Teologie din Sibiu si unul dintre preotii din Sibiu, sunt total distincte de persoana mea, preotul si dascalul Iosu Mihai.
Toate afirmatiile aduse in lumina tiparului (poate) de catre Prunea- Berghea Daniela sunt cu totul calomnioase la adresa mea. Totodata, afirm cu tarie ca toate “marturisirile” fostei studente, in ceea ce rna priveste, sunt neadevarate. Mai mult decat atat, informatiile aparute pe site-ul ziarului dumneavoastra nu sunt probate in nici un fel, iar aducerea in fata publicului larg a unor informatii defaimatoare, in scopul de a .Jirani” pofta romanului de senzational, 0 consider 0 lezare a imaginii subsemnatului.
In acelasi timp, in cazul in care ziarul dumneavoastra nu va veri fica
informatiile cu privire la persoana mea, informatii provenite in “imediatul moment”, dupa 17 ani de la falsul scenariu descris, imi rezerv dreptul de a depune plangere penala, atat irnpotriva numitei Prunea-Berghea Daniela, cat
si impotriva redactiei Ora de Sibiu, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, fapta prevazuta de art. 215 din Codul Penal.
In speranta unei bune colaborari in viitor, va asigur de toata consideratia mea.

Cu respect,

Pr. Iosu Mihai

Mărturia unei foste studente la Teologie, episodul cinci 

DE CE AM FUGIT DE LA TEOLOGIE

Pe parintele Decan MIRCEA PACURARIU l-am cunoscut inainte de a deveni studenta la Teologie. D-na Profesoara Stroie Eugenia, (Dumnezeu s-o odihneasca in pace!), profesoara mea de practica pedagogica de la liceu, preda simultan si la Teologie (norma partiala) si la Pedagogic in 1994. Dansa  ma rugase sa predau o lectie de religie model studentilor de la Teologie. Prin urmare, LECTIA mea DE DIPLOMA ( lectia finala pe care fiecare eleva din liceu trebuia s-o tina la sfarsitul clasei a XIII-a, si a carei nota se adauga la media de BAC) a fost o lectie de religie pe care am predat-o elevilor d-nei invatatoare Grecu ( sotia  Profesorului de Lingvistica de la Litere, D-l Grecu), in Aula Facultatii de Teologie, in luna mai, 1994, fiind asistata de studentii din anul 3 (cei din anul 4 erau stresati cu licenta), si de parintele Decan.

Pentru mine a fost o onoare sa predau in Aula Facultatii! Eram deja familiara cu ea, de la serile duhovnicesti amintite inainte, insa rolurile se schimbasera: din banca promovasem eu la catedra din Aula! ( Facusem asta de 3 ori: in 1994, in  vara lui 1995 si  1997- in vara lui 1996  am fost plecata in Franta).  Daca prima oara “am predat” studentilor teologi, ultimele doua dati “am predat” preotilor veniti vara la reciclare(precizez , am predate inseamna am  fost asistata). Predasem tot copiilor de la Scoala 5, pe care-i rugasem sa vina de-acasa din vacanta, fiindca incercam sa-i implinesc dorinta Parintelui Decan. Dansul a fost cel care mi-a propus sa predau ultimele doua lectii.

La sfarsitul lectiei mele din mai 1994, ca si pe vremea serilor duhovnicesti, a fost o sesiune scurta de intrebari si raspunsuri. Un singur comentariu mi-a atras atentia si mi-a ramas in minte pana astazi, facut de-o studenta. Ma criticase, precizand ca Mantuitorul nu ingenunchiase in fata mormantului lui Lazar. Predasem “Invierea lui Lazar”( cred ca le placuse lectia, imi amintesc ca-l  imbracasem in pansament alb  pe-un baietel din cap pana-n picioare, ca sa semene cu Lazar mort) si facusem o greseala enorma, din punctul ei de vedere! Parintele Decan mi-a luat apararea, spunand:” Domnisoara nu este studenta la Teologie! Este eleva la Pedagogic! Ati putea fi intelegatori cu ea….Daca va deveni studenta la Teologie, isi va putea pune la punct cunostintele (religioase)..” Asa l-am cunoscut pe Parintele Decan, iar in toamna anului 1994, am devenit si eu studenta la Teologie, la sectia de limbi straine: franceza.

Mentionez ca nu mi-au atras nota 10 la IBR (Istoria Bisericii Romane, curs predat de Pr. Decan) aceste lectii model. A  trebuit sa invat la examene (prima nota a fost 8 la examenul  partial; apoi 10 la examenul propriu-zis), dar imi dadusera impresia ca eram un fel de studenta speciala in ochii dumnealui . Ma botezase  PRUNITA (de la numele de fata, Prunea). Asa mi se adresase din anii studentiei pana in mai, anul acesta. Din aceste motive, l-am si inteles cand a refuzat sa-mi semneze transferul la Facultatea de Litere, fiindca nu-i spusesem motivul pentru care voiam sa fug de la Teologie, insa m-am suparat enorm. Cu trecerea anilor l-am iertat. Mi-a trecut supararea fiindca D-l Decan de la Litere, Jurca Nicolae, cu care tinusem legatura de cand am plecat  in America, mi-a spus ca parintelui Decan ii paruse rau  c-am renuntat la Facultatea de Teologie  si ca se bucura ca devenisem profesoara in America. Auzind aceasta, am inceput sa-i trimit vederi si scrisori din SUA, la care dansul mi-a raspuns intotdeauna, pana anul asta, in mai;  o sa intelegeti de ce si chiar l-am vizitat de doua ori cand m-am intors, in vizita, in Romania.  Va spun toate acestea ca sa intelegeti de ce mi-am permis sa-l sun in ziua de Izvorul Tamaduirii, pe 10 mai, si sa-i spun  MOTIVUL  pentru care  m-am transferat de la Teologie la Litere, in toamna lui 1997.

AM FUGIT DE LA TEOLOGIE fiindca Pr. IOSU MIHAI (duhovnicul Facultatii in 1997) ma amenintase: Daca nu faci si cu mine, ce-ai facut cu celalalt” (adica cu TH), n-o  sa-ti iei  LICENTA!”

Tin sa precizez ca, daca parintele Iosu ar fi fost profesor universitar in SUA,  si ar fi amenintat o studenta exact asa cum a facut-o cu mine, ar fi fost dat afara! I-am spus asta Pr. Decan cand  l-am sunat,  pe 7 mai. Mi-a raspuns:”Am avut incredere in Iosu!”

Eu, copil traumatizat, abuzat deja de doua ori, m-am panicat…N-am spus nimanui nimic…N-am stiut ce sa fac…si singura idee care mi-a trecut prin cap a fost  SA FUG de la Teologie (sa ma salvez) , incercand sa ma transfer la Litere!

Revin putin asupra starii mele sufletesti de-atunci: plangeam…NU MAI AVEAM DUHOVNIC CARUIA SA-I SPUN CE-AM PATIT SI SA-MI DEA UN SFAT…..Eram pierduta….In starea asta deplorabila in care ma gaseam,  apare si Parintele IOSU care vrea acelasi lucru! Nu doar atat, dar ma ameninta, abuzand de puterea pe care i-o conferea pozitia de duhovnic al Facultatii  de Teologie….MA AMENINTA… cu….nereusirea examenului de LICENTA!

Stiam frica de Pr. Iosu! Incepuse sa ma terorizeze cu ceva timp in urma:  de la intrebarile referitoare la tinuta vestimentara, il deranja faptul ca purtam pantaloni iarna, pana la a ma da afara. I-am raspuns ca, in anul respectiv, eram invatatoare la Scoala 5 si  ca-mi era frig in clasa, deoarece catedra era plasata in fata usii. Nu cred c-a inteles sau ca l-a induiosat raspunsul meu.

Alta data m-a amenintat ca-mi va taia bursa. “De ce sa ai tu si bursa si salar? m-a intrebat. Ti-o tai!“ “Fiindca muncesc si invat bine in acelasi timp!” i-am raspuns. Si EL Era PREOT DUHOVNIC. Duhovnicul Facultatii! …De ce nu m-a intrebat din ce cauza lucrez? Credea c-as fi lucrat daca parintii mei si-ar fi permis sa ma intretina financiar in facultate?  Mie nu mi-ar fi convenit oare  sa am doar viata de student? Sa asist la cursuri, sa invat, sa ma duc la sala de lectura sa ma socializez cu colegii, sa ma distrez? Nimeni nu mi-a pus intrebarea asta! Nici el,  nici Parintele Decan. Iosu n-a vazut decat ca “iau prea multi bani”, avand si  bursa si salar,  la un moment dat, dar nu s-au straduit nici unul sa afle de ce…

Consider c-am facut fata destul de bine acestor provocari ( referitoare la haine sau bani), mai greu a fost sa fac fata amenintarii de genul: “DANIELA, te astept la spovedit la capela!” Mi-a fost teama si nu m-am dus sa ma spovedesc la el niciodata!…Presimteam c-o sa ma intrebe ceva de Munthiu, doar ma vazuse de-atatea ori in masina lui si ar fi trebuit sa-i  spun adevarul la spovedanie! Imi amintesc ca i-am cerut sfatul lui Munthiu,  in aceasta privinta. El ma invatase sa-i raspund ca “aveam duhovnic  la Catedrala” si “ nu ma putea forta” sa ma spovedesc la el.

Imi pare rau acum c-am reactionat asa…ca m-am panicat. Ar fi trebuit sa-i spun Parintelui Decan Pacurariu adevarul ATUNCI, cu riscul de a ma fi dat afara.  I-am spus pe 7 mai, cand l-am sunat si mi-a zis:”Fetito, un cuvant de-al tau, acum 16 ani,  l-ar fi zburat pe Munthiu de la Catedrala! De ce nu mi-ai zis atunci? “ “ Fiindca mi-a fost teama c-o sa ma considerati o prostituata si c-o sa ma dati afara!’  “ Nu, Fetito! ”  Nu-mi amintesc ce-a mai adaugat, dar a fost cat de cat intelegator…

Imi permit sa fac o paralela: Parintele Decan crede c-ar fi putut face ceva dac-ar fi stiut acum 16 ani.  Tatal meu mi-a zis la fel, ca, daca i-as fi spus acum 23 de ani ce mi-a facut nenea Gicu, s-ar fi luat de el. “Ti-am zis acum, tata, l-am intrebat. Ai facut ceva ? Ai fost sa-i bati la usa sa-l confrunti? “ “Nu! Cum sa fac asa ceva! Ia ceva pastile ca nu-i bine cu tine!”

Profu ‘ Jata mi-a zis ( in iunie) :” De ce nu i-ai spus lui Iosu, dupa ce te-a amenintat: “Parinte, haideti sa mergem amandoi la Parintele Decan sa-l intrebam daca asta este  noua procedura pentru studente ca sa treaca examenul de licenta!”” E usor sa vorbesti acum, sa vii cu idei de genul asta. Eu, atunci, n-am putut! Am fost vulnerabila! Mi-a fost frica! Mi-a fost rusine! M-am simtit vinovata si l-am protejat tot pe Munthiu, se pare, fara sa-mi dau seama!   Nu mai mult!    Nu si de acum inainte!

Vazand ca-l evit, Iosu  a profitat de prima ocazie pe care a avut-o, in vara lui 1997,  in ziua in care predasem ultima mea lectie de religie model,  in Aula si m-a amenintat, cuvant cu cuvant: ”DACA NU FACI SI CU MINE CE-AI FACUT CU CELALALT,  NU ORICINE INTRA IN EXAMENUL DE LICENTA TREBUIE S-O SI IA!” De data asta m-am speriat de-a binelea!  N-am vazut nici o portita de iesire…Singura idee care mi-a trecut prin cap a fost  SA  FUG DE LA TEOLOGIE… si asa m-am transferat la Facultatea de Litere, la sectia Engleza -Franceza.   Postisem noua zile de vineri, post negru…In a 9-a vineri am fost transferata! Pr Decan, Mircea Pacurariu, nu mi-a semnat transferul. “Ai fost eleva buna si n-am vrut sa te pierd!,” mi-a zis pe 10 mai,  la telefon). Aveam nevoie de semnatura lui. D-l Jurca semnase de primire, dar Pr Pacurariu refuzase si nu ma puteam transfera. Nu stiam ce sa fac. Lui, Parintelui Decan,  n-am putut  sa-i explic  de ce vroiam  sa renunt la Teologie, fiindca Pr Iosu era zilnic la el in birou si-atunci m-am dus  plangand  la Decanul de la Litere, rugandu-l , aproape in genunchi,  sa ma ajute sa ma transfer. Nu stiu, cum de l-am convins sa ma ajute. Nu i-am spus  DE CE fugeam de la TEOLOGIE, dar i-am spus ca ACOLO  nu ma mai puteam intoarce in octombrie!  Poate lacrimile si disperarea mea l-au convins. Dumnezeu a lucrat prin el…E singura mea explicatie.           In a 9-a vineri (de post) plangeam pe scari in fata usii Rectorului. D-l Jurca venise in vizita la rector si m-a intrebat ce cautam acolo. Printre lacrimi,  i-am spus ca trebuia sa apelez cumva la mila rectorului, ca sa ma pot transfera. Nu vedeam alta solutie! Rectorul era ultimul pe linie ierarhica. Era ultima mea resursa. D-l Jurca m-a rugat sa-l astept… Cand a iesit, dupa vreo ora, mi-a zis:” Domnisoara, Domnul Rector Ciocoi-Pop l-a sunat pe Pr. Decan Pacurariu sa-ti aprobe transferul! De astazi esti studenta la Litere! Du-te la Teologie c-o sa-ti semneze!” Nu eu, ci Dna Marcela Ropotin, secretara de la Teologie, s-a dus cu formularul de transfer la  parintele Decan. Eu am asteptat tremurand.

Atunci am inteles ca Dumnezeu a facut o cu mine o alta minune si ca mi-a salvat viata a doua oara! Prima oara cand m-a ferit   de chiuretaj.  Domnul Decan Jurca Nicolae este mort si dansul(alaturi de D-na Stroie, Prof. Jivi, nenea Sorin, si altii. Dumnezeu sa-l odiheasca in pace si pe el si sa-i rasplateasca bunatatea si generozitatea. A murit fara sa afle de ce m-am dus la el disperata…Fara sa stie de ce l-am implorat sa ma transfere…Important e ca i-a fost mila de mine si m-a ajutat! Nu cred ca stie ca mi-a salvat viata! Din acest motiv, simt nevoia sa spun acum, celor care mai sunt inca in viata, ADEVARUL! Nu, nu-i mintisem niciodata, insa cand cineva ma intreba de ce m-am transferat de la Teologie, le raspundeam:” Am vrut sa ma pun la punct cu engleza!”  Nu i s-a parut nimanui ciudat sa renunti la o facultate dupa 3 ani !  Nu a dat nimanui de gandit! Nu si-a pus nimeni intrebarea: “Mai, ce-o fi patit fata asta de se transfera de la TEOLOGIE dupa atatia ani?” Chiar si astazi ma intrebam cum de n-a remarcat aproape nimeni c-am disparut in anul 4 de la Teologie? . Gasisem intr-o carte ideea ca, la varsta de 16 ani, crezi ca lumea se roteste in jurul tau; pe la 40, nu-ti mai pasa ce cred altii despre tine ca, la  60, sa realizezi ca nimanui nu i-a pasat niciodata de tine.(Trist, dar adevarat!)   Au fost unii care-au crezut ca mi-am pierdut credinta si ca din cauza asta  m-am transferat!  Habar n-au avut, saracii,  ca  viata mi-a fost salvata de credinta! Imi vine in minte  PSALMUL 117:13:   “ Impingandu-ma m-au impins sa cad, dar Domnul m-a sprijinit.”

A trebuit sa muncesc din greu la Litere, fiindca nu studiasem engleza decat 3 ani la Pedagogic. Am fost nevoita sa repet un an, ca sa dau   toate examenele de engleza de diferenta, din anii 1 si 2. Aceasta a fost conditia transferului! De aceea   m-am transferat tot in anul 3 la Litere, desi terminasem anul  3 la Teologie. Am luat toate examenele de engleza (in scris),  insa nu mi-am dat licenta decat in 2005. Venisem in SUA ca educator in tabara de copii  cu gandul de a-mi perfectiona engleza vorbita…si-am ramas aici. Tot de la Pasti inteleg ca, de fapt, mi-a salvat Dumnezeu viata si cand m-a trimis in tara asta… PSALMUL 85:16 “Fa cu mine semn spre bine, ca sa vada cei ce ma urasc si  sa se rusineze, ca Tu, Doamne, m-ai ajutat si m-ai mangaiat”.

Sotiei domnului decan Jurca, Dnei Jurca, cu care am pastrat inca legatura, ii sunt datoare sa-i povestesc prin ce-am trecut inainte sa ajung la usa sotului ei. Dansa  e singura care  mi-a raspuns la scrisoarea despre primul abuz, desi pusesem la posta vreo 40 de plicuri, si m-a incurajat, la randul ei, sa scriu si scrisoarea asta.

Ma tot intreb ce s-ar fi intamplat cu mine dac-ar fi trebuit sa fac SEX si cu parintele IOSU, respectiv SEX ORAL, un an de zile,  ca sa-mi iau licenta in Teologie?

Voi, care cititi, ce credeti?  Eu n-am decat doua raspunsuri: In mormant sau a spitalul de nebuni.

 

REACTIILE CELOR CARORA LE-AM SPUS CE-AM PATIT CU MUNTHIU & CU IOSU

N-o sa descriu toata conversatiile cu persoanele pe care le-am contactat. .Am selectat doar ce mi s-a parut important de pus in scrisoare..  Sa nu va mire rezultatele, reactiile sunt majoritatea negative, exact ca in carte. Tendinta e ca oamenilor le e mila de agresorii sexuali, nu de victime.

In cartea “The Courage to Heal / A Guide to Women Survivors of Child Sexual Abuse, 1988, ” Ellen Bass and Laura Davis scriu: “E insultator pentru un supravietuitor /victima sa i se ceara sa-l uite pe cel care–a abuzat-o. Acest sfat minimalizeaza si neaga validitatea sentimentelor ei; si totusi ideea iertarii iti va fi impusa intruna de oameni care nu sunt comfortabili cu revolta ta si vor sa te aiba inapoi sub control. /../ Vindecarea depinde mai mult in a fi capabil a te ierta pe tine, nu in a-l ierta pe agresor”(pg. 150) “YOU EXPECTED AN EARTHQUAKE, and you got  a shiver (ai asteptat un cutremur, si n-ai primit decat un fior) vis-à-vis de reactiile primite) Exact asa a fost atitudinea majoritatii…

VA URMA

Ultima oră

Participă la discuție

81 Commentariu

  1. Eu, sincer , o cred. Nu e nimeni atat de nebun incat sa se arunce in gura leului si sa o faca stiind de oprobiul public declansat de “credinciosii” ortodocsi! Sunt convins ca aceasta doamna spune adevarul si ca, mai mult, nu spune i de alte persoane care au sau au incercat s-o abuzeze. Iar de preotii sibieni ce se poate spune? Niste perversi ordinari, ce ascund sub masca credintei, lacomia si furia diavolului. Daniele, ortodoxia se duce de rapa si tie iti arde de catedrale… Credinta s-a intors la bobul de mustar!

  2. IMI PARE SINCER RAU CA IMAGINEA PREOTULUI SI DACALULUI MIHAI IOSU ESTE PATATA IN HALUL ACESTA.IL CUNOSC PERSONAL PE PARINTELE, II CUNOSC FAMILIA SI POT SPUNE CA ESTE UNUL DINTRE CEI MAI CULTI SI CITITI OAMENI PE CARE I-AM CUNOSCUT VREODATA.E IMPOSIBIL CA UN OM DE CALIBRUL DANSULUI SA SE PRETEZE LA JOSNICII DE GENUL ACESTA.
    MI-E IMPOSIBIL SA CRED CA UN TATA DE COPII, DE FETE IN SPECIAL, POATA SA FACA ASA CEVA.NU CRED UN SINGUR CUVANT DIN ACEASTA MARTURIE SI CRED CA CEI CE AU PUBLICAT-O AR FI TREBUIT SA SE INFORMEZE TEMEINIC INAINTE SA TARNOSEASCA NUMELE PARINTELUI SI DASCALULUI DE EXCEPTIE, MIHAI IOSU, IN NOROIUL DENIGRARII.CRED CA DOAMNA CARE IL ACUZA AR PUTEA AVEA PROBLEME PSIHICE, ESTE O PARERE PERSONALA, MAI ALES CA AM INTELES CA A A VUT CEVA MOMENTE GRELE DE TRECUT PRIN VIATA.

    1. „CUNOSC PERSONAL PE PARINTELE, II CUNOSC FAMILIA SI POT SPUNE CA ESTE UNUL DINTRE CEI MAI CULTI SI CITITI OAMENI PE CARE I-AM CUNOSCUT VREODATA”
      Nu cred ca daca folosim majuscule suntem mai inteligenti sau mai credibili, ba din contra.
      Acum poti sa fi foarte cult si citit dar, asta nu-i neaparat necesar sa te abtii de la poftele trupesti. Exemple …cate vrei! Unul, insusi presedintele USA practica sexul cu alta(e) persoana(e) chiar in biroul oval. Aceasta femeie, Daniela Prunea a ajuns la varsta când a depasit pentru prima oara teama si s-a hotarat sa-si faca public cosmarul vietii. Ca la varsta de 15 ani a fost abuzata lucru care a continuat si in anii urmatori insa fara sa-si mai dea seama probabil sperând chiar la o casatorie cu acel popa este poate chiar credibil. In general fetele tinere sunt atrase de barbatii impliniti si cu functii bune.
      Dar!!…Acest popa (Munthiu) nu are nici cea mai mica scuza deoarece el face prapaganda sfintenii casatoriei si a credintei reciproce intr-un cuplu. Dupa care „PREOTULUI SI DACALUL MIHAI IOSU” de ce sa fie mai jos? Ce el nu s-ar fi simtit bine cu oarece sex oral sau….?
      Bineanteles ca la noi in tara legal nu prea ii poti invinui pe sus numitii dar din punct de vedere moral este foarte bine ca se ajunge sa apara si cate o persoana , in general femeie, care sa treaca peste orice retinere si sa spuna deschis adevarul care ,in general, este foarte bine ascuns de BOR cu unele aspecte mai mult decat dezonorabile in care sunt implicati destul de multi asa zisi preoti.

  3. Sunt dezamagita de atitudinea celor de la ora de sibiu , de a relua un subiect care fusese deja epuizat anul trecut. Si asta se cheama hartuire a unui om care nu se poate apara. Ptr ca in Romania se vind bine subiectele picante, cu cit mai vulgare cu atit mai bine.
    Am citit si numerele trecute si depozitia acestei femei care pretinde pe baza propriilor ei interpretari subiective , ca i s-ar fi cerut sex oral. Din pacate majoritatea cititorilor nu il cunosc pe pr Iosu, un om de o probitate morala deosebita , chiar o atitudine f serioasa. Ca fosta studenta a Facultatii de Teologie, il cunosc bine in calitate de profesor si de preot. Acuzatiile sunt mai mult decit aberante!!!
    In ce o priveste pe aceasta Daniela , prima impresie e una de sila, amanuntele vulgare dezvaluite in presa, doar ca sa obtina simpatia publicului. E f manipulativa, stie sa minuiasca cuvintele, are o atitudine grandomana. E o personalitate de sociopat, sociopatii au in majoritea cazurilor o personalitate sarmanta. E mult mai periculoasa decit pare, tocmai ptr ca pozeaza in pozitia de victima si urmareste fiecare amanunt al acestei povesti sordide cu atita inversunare,ca sa nu piarda audienta. Si povestea ei de emigrare e dubioasa, dar nu ma intereseaza .. daca existau probe impotriva pr Iosu putea sa il cheme in instanta. Dar asa distruge o viata, arunca cu noroi,doar ptr ca n-a indrumat-o nimeni spre un psihiatru.

    1. Subiectul nu este reluat, nu a fost republicat. Articolele sunt in arhiva site-ului.
      Redactia.

  4. Mesaj primit prin e-mail, 2 aug. 2013

    Draga Livia Daniela,
    Nu stiu cum ai gasit adresa mea de e-mail, dar consider ca aceasta scrisoare e un semn de la Dumnezeu. Si un raspuns la gandurile mele privind cloaca in care se balacesc asa-zisii prelati ,ascunzand coarnele sub masca sfinteniei. Tot inchid gura tuturor spunand ca “nu trebuie sa judecam preotii”.Pe preoti nu,desigur,dar acesti spurcati,potrivit faptelor lor, nu sunt si nu se pot numi preoti. Este cutremuratoare bezna din ei si abisul pestilential din sufletul lor. Descrierea preotului se gaseste in Epistola I catre Timotei a Sf. Pavel,cap.5.

    Reactia decanului este tipica,desi este un om destept si cumsecade- nicaieri nu am vazut o solidaritate de casta mai puternica. Ei se urasc cu salbaticie, de fapt,insa laturile si le acopera reciproc intotdeauna. Reactia sotiei este, de asemenea tipica, pentru ca adevarul ar distruge imaginea falsa cladita in timp si cu truda si ar determina pierderea pozitiei privilegiate si a avantajelor ce decurg din aceasta.. Pe de alta parte, rareori sotiile nu au cunostinta despre astfel de hobbies, petru ca sunt semnale specifice, care nu pot fi ignorate. Dar se complac, pentru a-si pastra avantajele comode ale pozitiei lor mincinoase. Nu are nimeni dreptul sa ceara cuiva sa uite ceea ce nu poate fi uitat. Cum sa uiti Adevarul? Trebuie facut public, in ziarele nationale, pentru ca oamenii sa stie cui se spovedesc si ce valoare are aceasta spovedanie.Si sa stie si cine le face educatie copiilor lor,care vor deveni preoti (si ce fel de educatie!). Acestea sunt modelele lor.Sa le priveasca in fata, fara masca.

    Cum sa te faci de ras, cand nici macar nu stiai ce se intampla? De ras fata de cine? Asta sa spuna doar cei care au trecut prin asa ceva-restul nu sunt in masura. Ai mers ca un mielusel la taiere, fara glas. Nu ai avut niciun sprijin si niciun ajutor. Cum te-au ajutat cei care aveau obligatia morala sa te sustina si sa te apere, in loc sa ridice piatra acum cu atata usurinta? Trebuie spus adevarul, pentru a salva alte posibile victime si pentru a da curaj si altora sa dea glas suferintei lor, chiar daca nu sunt crezuti. Sunt si unii care acuza,desigur,fara sa stie ce spun sau din motive ascunse , pentru ca “Toate sunt curate pentru cei curati; iar pentru cei intinati si necredinciosi nimic nu este curat, caci li s-a intinat lor mintea si cugetul.”, Tit (1,15).

    Nu cred ca trebuie sa te justifici fata de nimeni pentru ceea ce scrii,deoarece nimeni nu are dreptul sa te judece. Scrisoarea aceasta este un act de mare curaj si tarie sufleteasca si vine dintr-o imensa si fireasca dorinta de eliberare. Poate doar 1% din cei abuzati au curaj sa dea glas ororilor prin care au trecut. Oamenii intotdeauna ii descurajeaza din prejudecati, din autoaparare (nu le place sa le fie tulburata mocirla vietii lor sufocata de ipocrizii si interese meschine). De fapt, se tem de Adevar, de Lumina, pentru ca isi iubesc intunericul din ei: “Lumina a venit in lume, dar oamenii au iubit intunericul…Caci faptele lor erau rele.” Ioan(3,19)

    Vinovati nu sunt doar acei ticalosi criminali si animale abjecte, ci si parintii,care au fost prea ocupati cu scandaluri si batai,ca sa mai aiba timp si pentru copiii lor. Mare pacat si-au facut. Sunt aproape complici la crima. Poate vi se pare o exagerare, dar tocmai ignoranta (datorata lipsei de informatii privind raul din lume ) si naivitatea au constituit cadrul acestor crime. Parintii aveau obligatia elementara sa va arate primejdiile si ororile lumii si sa va invete sa va feriti de ele. Chiar si in aceasta situatie, avand in mod cert o parte din vina, va acuza, in loc sa va ceara iertare. Doamna care spune ca trebuie intrerupta orice legatura are dreptate, pentru ca ei nu fac decat sa va polueze cu meschinariile lor, tocmai pentru ca, in sinea lor, stiu ca sunt vinovati. Asa ca lasati-i in pacatul lor,ca i-o lumina Dumnezeu intr-o zi. Doar sa va rugati pentru ei.

    Cum nimic nu este intamplator, poate ca ai fost aleasa sa treci prin chinuri ingrozitoare si de nespus. tocmai ca sa poti aduce lumina in bezna care a cuprins lumea, sa se afle adevarul despre acesti fatarnici,care-si slujesc doar lorusi si patimilor lor abjecte ,desi se autointituleaza fara rusine si fara teama “slujitorii Domnului”. Aceasta experienta traumatizanta este o ilustrare a afirmatiei Sf. Pavel privind alegerea duhovnicului-nu duhovnicul alege,ci el este ales de credincios cu mare grija,caci un duhovnic nepotrivit te calauzeste direct spre prapastie, dupa cum ai avut amaraciunea sa constati. Daca toate victimele tac. pur si simplu invita pe acesti depravati sa-si faca de cap cum vor,fara sa raspunda pentru aceste atrocitati. Ce razbunare? Oamenii acestia nu au auzit de dreptate, eliberare,curatire? Sau au, poate, motivele lor sa acopere o astfel de marsavie, devenind complici cu calaul. Asa-i indeamna intunericul din ei, care nu suporta lumina. Ignora si nu mai asculta,pentru ca nu ce cred oamenii are importanta, ci ce crede Dumnezeu. Iar Dumnezeu este cu tine si ei nu au nicio putere. “Domnul pazeste pe cei straini; pe orfani si pe vaduva va sprijini, iar calea pacatosilor o va pierde.”,Psalm 145.

    Blessings from God, C…

  5. Corectez fraza mea din comentariul meu final. Scrisesem ” Daca Pr Iosu nu m-ar fi amenintat, nu m-as fi transferat la Litere.”
    Mi se pare mai corect sa folosesc termenii din America (sexual harassement) care descriu perfect comportamentul Pr Iosu vis-a-vis de mine si, atunci modific un pic fraza. In acest caz, ma exprim :” Daca Pr Iosu nu m-ar fi HARTUIT SEXUAL in anul III de Teologie si nu m-ar fi amenintat….”(restul il stiti. Il puteti completa .)
    Hartuirea sexuala se pedepseste atat in SUA cat si in Canada. Sper c-ati aflat despre preotul roman din Toronto care a fost dat in judecata, in septembrie 2013, pentru hartuire/ agresiune sexuala, care a avut loc in 2005…

      1. Daca ai asculta conversatia mea cu tanti Carmen(de pe youtube, pusa de Daniela Berghea) , ai auzi ca ea e mandra de mine deoarece, ” de la una care spala vc-uri”, am trecut la “doamna profesoara” si ” am 3 licente de predare”.
        Ce vrea sa spuna tanti Carmen e faptul ca sunt calificata ( precizez ca in Washington, DC, fiindca fiecare stat are examene de calificare diferite) sa predau matematica, franceza si engleza ca limba straina. Am reusit sa termin doua masterate in SUA, unul in predarea matematicii, la University of the District of Columbia, si altul, in franceza, de la UCSB = University of California, Santa Barbara.
        Cei de la ziar au decis sa nu publice prima pagina din marturia mea cea cu Curriculum-ul meu Vitae. Poate ca n-au vrut sa influenteze cititorii..sau au dansii motivele lor.

    1. Se vede ca ai nevoie de niste lectii in domeniul imigratiei, domnule “gogu d. gogu”.

      Am venit cu J1, exchange visitor program, ca si camp counselor in a summer camp. Apoi am aplicat pentru F1(viza de student), pe care n-am primit-o imediat, din cauza restrictiei de 2 ani. Am aflat ca se poate obtine un waiver… pe care l-am obtinut de la Department of State (dupa 9 luni), in urma a “No Objection Letter” de la Ambasada Romaniei ( care a trebuit sa se asigure ca nu am datorii fata de Statul Roman …plus alte documente). Da, au trecut 9 luni pana am obtinut waiver-ul. Pe baza lui mi s-a aprobat viza/statut de F1. Intre timp m-am casatorit cu un green card holder. Din aceasta cauza si m-a si dat waiver-ul.Nu pentru scoala, ci pentru ca m-am casatorit.
      Cu toate acestea, n-am putut lucra legal timp de 3 ani. ( Am spalat si Vc-uri la benzinaria BP, timp de 7 luni, daca vrei sa stii) Datorita Presedintelui Clinton, dupa 3 ani de pending ca si sotie de rezident permanent, am primit alta viza/statut ( cand aplici din SUA se numeste “STATUT”, cand aplici din Romania primesti “VIZA”, numita V1. Aceasta mi-a permis sa lucrez si sa calatoresc. Am asteptat 4 ani si 9 luni..
      De aceea m-am intors in Romania doar in 2005 ( desi plecasem in State in iunie 1999) ca sa-mi sustin examenul de licenta.
      Sotul meu a devenit intre timp cetatean American..si am primit si eu green card-ul. In martie 2009 ( deci dupa 10 ANI) am devenit cetatean american, la randul meu.
      Dupa cum vezi a fost LUNG si ANEVOIOS drumul inspre cetatenia americana!
      Din J1, in F1, in V1, apoi green card si cetatenie!

      1. aoleo cucoană, ce-ai stat a zice! lecții de emigrare, ai? hai să vedem cine cui dă lecții.
        prima lecție: indiferent de unde aplici, tot viză se numește. când aplici de pe teritoriul SUA (și primești aprobare) se produce o schimbare (ajustare) de statut, adică treci de la un tip de viză la altul, ceea ce nu se întâmplă când faci procesare consulară, pentru că în cazul ăsta nu ai nici un statut.
        continuarea mai jos…

      2. aoleo cucoană, ce ai stat a zice! lecții de emigrare, ai? mie?
        hai să vedem cine cui dă lecții.
        1. când aplici din SUA se numește tot viză. procesul se numește adjustment of status (ajustare de statut, na) pentru că îți schimbi statutul de la un tip de viză la altul. atunci când aplici din afara SUA, se cheamă că faci procesare consulară, că de, nu ai nici un statut încă.
        2. n-ai primit viză V datorită lui Clinton ci pentru că așa era legea. V era o viză NIV, fără drept de muncă (F1 îți permite să lucrezi în condiții restrictive, ore relativ puține, în campus). cu toate astea ai lucrat în cei 5 ani – cât ai așteptat să primești GC-ul – ilegal. da’ impozite cum ai plătit? sustragerea de la plata taxelor datorate este motiv de respingere a aplicației de naturalizare. ai declarat în N-400 toate locurile de muncă?

        1. Consider ca nu meritati sa va mai raspund la provocarea de mai sus. Prima oara am incercat. Acum va voi ignora.Ma faceti sa-mi para rau pentru toate detaliile pe care le-am mentionat in primul meu raspuns.
          Adaug totusi ca e o diferenta intre viza de J1 din pasaport si hartia cu flacara de la INS, in care primisem statutul de F1. Nu e viza, e ajustare de statut.
          Iar ceea ce am declarat, completand formularul N-400, nu te priveste pe dumneata, domnule, care ma invidiezi acum ca sunt cetatean american!

        2. Mesaj primit prin e-mail, de la un coleg de la TEOLOGIE
          . Helauuuuuuuu Daniela! 🙂
          Pe scurt…cred tot ce ai relatat in scrisoare!
          Dupa cum iti amintesti…dobitocul de Iosu a generat o gramada de ganduri negre nu doar studentelor ci si studentilor! (nu m-ar mira sa aud de la vreun coleg ca a fost abuzat in fund de Iosu)
          Imi amintesc de libidinosul de Muntiu…mare lautar si mare maestru de ceremonii! Fata aia rosie denota inca de pe atunci ca era un fan Bachus, dar sincer…sa fie si atat de satana…nu mi-am imaginat! Repet…cred fiecare iota scrisa de tine!
          Ca idee…am fost profesor prin orasul X 9 ani, pe la diferite licee, am avut contact cu mii de elevi si eleve…am primit chiar propuneri sexuale evidente din partea unor eleve dar…am stiut sa-mi pastrez demnitateasa dar si onoarea acelor tinere! Sa batjocoresti o fata care are incredere orbeasca in tine ca si pedagog (in speta duhovnic)…e la cer strigatoriu!
          In final…regret ca nu am fost un coleg mai atent la problemele altora, ata vreme cat eu purtam razboiul meu personal cu Iosu cel Cretin!
          Te asigur ca voi discuta problema ta si cu alti fosti colegi de-ai nostri si ma voi asigura sa primesti (macar la nivel empatic) tot sprijinul nostru moral!
          P.S. Best regards lui Tibi, mare om, mare caracter!!!
          Cu drag, X…( coleg de la Teologie)
          Acelasi coleg, care e suparat acum, deoarece i-am scris ca s-ar putea sa ma folosesc, la nevoie, de raspunsul lui…
          “Cat despre raspunsuri…la mine e destul de evident ca sunt doar un coleg care incepe cu X, din orasul X , fost profesor…deci anonimatul raspunsului meu e partial…iti scrisesem personal nu am chef de dat explicatii in cazul in care citeste vreo cunostinta de-a lui Iosu sau de-a lui Muntiu, raspunsul meu! Nu ai procedat conform publicandu-mi opinia!
          Cele bune!” (Am sters numele orasului ca sa nu fie identificat colegul meu.)

        3. Ia uite ala cinstitu unde era! Platitorule de toate taxele. Ce treaba are viza femeii cu labagiu ala de popa????????

    2. In decembrie 2005 am primit greencardul. Daca m-am incurcat in ani, 4 ani si 9 luni sau 5 si 9 luni nu conteaza..Nu intentionez acum sa ma uit in folderul cu documente sa caut detaliile…Ceea ce-a fost important, am scris.
      N-a trebuit sa astept 5 ani intre primirea greencardului si aplicarea pentru cetatenie, deoarece primisem greencard pe 10 ani ( nu cel temporar, care se da pe 2 ani sotiilor de cetateni americani, imediat dupa casatorie. Eu fusesem casatorita aproape 5 ani …) si, mai e o clauza acolo undeva, pe website-ul BCIS, care mi-a permis sa aplic pt cetatenie la 3 ani dupa primirea greencardului.
      Tot am asteptat 10 ani….

      1. oamenii mai uită, mai încurcă un an cu altul, nu e chiar o tragedie când e vorba de lucruri insignifiante.
        totuși cronologia evenimentelor ne ajută să înțelegem faptele mai bine. de exemplu, pe mine m-a făcut să înțeleg mai bine cam ce fel de persoană ești. să recapitulăm: ai venit în SUA cu viză J în iunie sau iulie 1999. nu înțeleg ce căutai în New York în august, unde te-a ținut Valentin ăla pe casă și masă 2 luni. ai stat măcar o clipă în tabăra aia? că de asta veniseși, nu să bați coclaurii în căutarea unuia care să te ia de nevastă. totuși planul tău de a rămâne în America cu orice preț a dat roade, dovadă faptul că în mai puțin de 6 luni erai deja măritată. dragoste mare, ai?

        1. Sa-ti fie rusine !
          Nu stii nimic despre mine, dar te aventurezi in comentarii de genul celor de mai sus!

          1. fă, eu nu fac decit să trag concluziile la ce dai tu pe goarnă. ia zi, la cite luni de la sosirea in SUA te-ai căsătorit? asta ai curaj să o spui?

  6. Scopul a fost atins, parintele Munthiu si-a dat demisia! Felicitari Danielei si Mitropolitului Streza! Fac echipa buna! Am o nedumerire, cum a plecat Daniela in America ca mie nu mi-au dat viza?

    1. Am primit viza fiindca in carnetul meu de la Facultatea de Litere aveam note doar pe doi ani ( nu pe 4), deoarece facusem doar 2 ani la Litere( anul 3, pe care-l repetasem, si anul 4).
      Tipul de ghiseu nu si-a dat seama ca terminasem anul 4…
      I’m sorry for you!..A trebuit sa subliniez faptul ca nu Mitropolitul Streza m-a ajutat sa primesc viza! El a primit confesiunea mea de 40 de pagini cu doua saptamani inaintea celor de la Ora De Sibiu si a tacut malc..pana cand cei de la ziar i-au batut la usa.

      1. un pic de introducere:
        o vorbă de pe la noi, de mi-o spunea maică-mea când eram mai mititel, zice că ”unde-i minte multă e și prostie multă”. în graba ta de a da explicații care să-ți facă ”poveștile” plauzibile, începi să dai ”din casă” și ce nu trebuie. chestia asta ultimă era ceva ce nu ar fi trebuit să spui nimănui, niciodată…

        am spus mai înainte (dar mesajul s-a postat cu anonymus) că nu știu dacă Munthiu ăsta a făcut sau nu faptele de care îl acuzi. probabil că da, e posibil. admițând că tot ce spui e adevărat, ceea ce nu înțelegi tu e că nu ești cu nimic mai prejos faptele lui. te-a abuzat TH sexual? greșit. abuz sexual e atunci când ești forțat. tu te-ai complăcut cu situația ani de zile. nu ai fost lipsită de apărare, nu ai fost sechestrată, puteai să spui nu și atât (una din așa-zisele tale dovezi chiar asta ne spune: cineva cu care TH a încercat același lucru, ea a zis nu și asta a fost tot). tu ce-ai făcut? tu ”te-ai dus și mâine”. asta cum se numește? hai că ești școlită, cu ț-șpe facultăți și masterate, știi despre ce e vorba. se cheamă prostituție. îți place au ba, de aici așa se vede. așa că te întreb (te-au mai întrebat și alții): în toată afacerea asta, care e partea ta de vină? nu te consideri vinovată cu nimic pentru faptul că ai acceptat să faci ceea ce ai făcut?

        dar să mergem mai departe și să continuăm cu lecția despre emigrare. (din întâmplare, pașaportul meu e albastru și nu roșu și când mă legitimez undeva prezint DL-ul și nu cartea de identitate.)
        atunci când ai trimis DS-230, cum ai procedat? te-ai rugat la dumnezeu să-ți ierte păcatele pentru că ai mințit în aplicație înainte sau după ce ai trimis formularele? dar când ai aplicat pentru cetățenie? dar când te-ai prezentat în fața ofițerului de la USCIS (că BCIS nu mai exista de mult, de vreo 5 anișori) și ai jurat că tot ceea ce ai declarat e adevărat, cum ai făcut să-ți ierte dumnezeu păcatul minciunii? păcat greu în legislația americană, care te face să-ți pierzi cetățenia obținută în mod fraudulos. TH și Iosu ar putea să facă o faptă bună și să scrie la USCIS, să le explice celor de acolo chestia asta. ar fi haios de văzut ce explicații o să le dai tu acelora. o să le torni și lor povestea cu abuzul?

        în concluzie, ne spui tu singură că ești în stare să minți (și vorbim de minciuni de alea cu păcat, nu de ”afară plouă” când de fapt e soare) ca să-ți atingi scopurile și vrei să te credem că povestea asta cu TH și Iosu e adevărată?

          1. sigur e. pe când scrisoarea ta şi toată mocirla pe care ai împroşcat-o e ceva plăcut.

        1. Nimeni nu poate convinge pe cineva de ceva. Depinde de fiecare persoana! Sotul meu are dreptate; nici Sadoveanu dac-as fi, tot nu v-as convinge. Il citez:

          Tibi: “Tu inca te-ai considerat o PRINTESA, pana nu demult! N-aveai cum sa vezi altfel! Trebuie sa le arati celor care citesc ca NU TU AI SARIT PE EL, ca nu tu l-ai vrajit impotriva vointei lui si ca el, saracu’, nu s-a putut abtine!”….. PROBABIL NU-I VINA LUI! Tu l-ai aruncat pe bancheta din spate, a masinii LUI, (mai aruncati o privire pe poza din pag 17) si el nu s-a putut apara ? ( Toti stiu ca Munthiu e gras si ca eu n-as fi avut puterea sa ma lupt cu el.) Asta vrea lumea sa spuna sau sa creada? Daca oamenii nu vor inteleaga CEEA CE S-A INTAMPLAT, oricum nu inteleg, indiferent cat de mult incerci tu sa le explici ! Poti sa fii si SADOVEANU si tot n-o sa inteleaga! A profitat de naivitatea si de nevinovatia ta! Cand ai devenit o problema, te-a aruncat la gunoi! URMATOAREA!”

          13 iunie 2013:
          Eu “Cum de nu mi-am dat seama ca m-a tratat ca pe-o PROSTITUATA? A avut o prostituata la dispozitia lui fara sa plateasca nimic? N-a dat bani pe hotel! Nu si-a platit prostituata! A primit SEX si SEX ORAL pe nimic!”
          Tibi: ” Nu-i adevarat! A cheltuit si el ceva bani! A dat bani pe benzina, pe sampanie si pe ciocolata!”( are dreptate, desi suna ironic)
          Tanti Carmen a incercat sa-mi deschida ochii acum 17 ani :” Fetito, nici un pat n-ai meritat?”
          ARE DREPTATE si ea! Eu am lucrat in SUA si ca receptionista la hotel si-am vazut atatea cupluri care veneau sa inchirieze o camera si-mi restituiau cheia dupa 2 ore, desi platisera tariful normal, de-o noapte! Acestia se respectau…Eu n-am fost respectata! Eu am fost aruncata pe bancheta din spate a unei masini!….
          BERNADETTE( in costum rosu, poza pg 14): ” Daniela, daca cineva ar fi vrut sa ma dezvirgineze pe mine, ar fi trebuit sa ma duca la un restaurant de lux, apoi la un hotel de 4 stele! Nu pe bancheta din spate a masinii! Asta (preotul) e mai rau decat ala cu degetul (nenea Gicu.) Astea te-a penetrat, nu s-a multumit doar sa te atinga. Si nu si-a cerut permisiunea s-o faca. Si nu numai o data, ci de mai multe ori. Si tu-mi spui ca inca te duceai si te spovedeai la el??? Dumnezeule mare, Daniela! Pai el si-a dat seama ca putea face cu tine ce vroia! Te-a tratat ca pe-o jucarie! Ar fi putut sa continue asa mult si bine, daca nu s-ar fi terminat povestea din cauza ideii de chiuretaj. A fost ca un lup intre oi! I-a atacat pe oamenii lui Dumnezeu

          1. uite că nu te poţi abţine să nu dai replica (da’ barim dă replica, nu fă copy-paste la ceea ce ai postat deja). sigur, nu ai sărit tu pe el. da’ şi tu şi doctorandu’ tăpu trebuie să vă aduceţi aminte o altă vorbă de pe la noi: câinele nu amuşină până nu ridică căţeaua coada!

        2. Nu e nevoie sa ma credeti, dar mai sunt si altii care au patit-o( cazuri similare), insa ei nu au curajul sa iasa in public.Mi-au scris mie e-mail-uri personale sau mi-au trimis mesaje pe Facebook.
          Se pare ca n-ati citit reactiile de pe ora de Sibiu, puse la pagina de reactii. Daca le-ati fi citit, ati fi gasit e-mail-ul dovada. O sa-l repun si o sa adaug alte doua .
          Munthiu a incercat acelasi scenariu (pe camp) si cu alte fete. De data asta, insa, nu i-a mers.
          Am sters numele colegei mele de la Pedagogic care mi-a trimis e-mail-ul de mai jos, pentru protectie….Ea locuieste in Romania.

          Date: Thu, 6 Jun 2013 22:57:51 -0700
          From:
          Subject: Re: Drama cu nenea Gicu- Va rog s-o cititi si sa-mi raspundeti..
          To: dprunea@hotmail.com

          Draga Dana,
          imi pare atat de rau ca ai trecut prin atatea intamplari mizerabile.
          E bine ca te eliberezi de ele scriindu-ne si vorbind despre ele, demascandu-i pe cei care te-au facut sa suferi si sa te ascunzi de rusine.
          Uita tot. Dumnezeu iti cunoaste sufletul si te ocroteste.
          Te-a ajutat sa-ti schimbi radical viata. Nu stiam ca ai emigrat in State.
          Care a fost mobilul hotararii tale?
          Ma bucur ca ai un sot, dat de Dumnezeu, care te intelege si te sprijina.
          Nici nu stii cat de norocoasa esti.
          E bine ca avertizezi lumea. E bine, sa se stie cine sunt faptasii, sa nu mai intinda si altora capcane, sa nu mai faca si altii sa sufere.
          Iarta si iarta-te ca sa te poti vindeca de resentimente.
          M-a socat tot ce mi-ai scris, mai ales despre prelati, care ar trebui sa duca o viata apropiata de sfintenie.
          Si cu mine a incercat Munthiu, zis TH-ul, ceva insa nu i-a mers.
          M-a asteptat in fata liceului cu masina, pretinzand ca vrea sa-mi arate un camp cu flori minunate. Eu aveam incredere oarba in el. Il consideram un parinte care vrea sa ne faca viata frumoasa. In naivitatea mea am acceptat. Romantismul meu se bucura la ideea de a vedea un camp cu flori. M-a dus in afara orasului la monumentul eroilor …pe dealuri. Acolo a scos o paturica, o sticla de sampanie…si m-a intrebat daca port bichini si daca vreau sa-mi faca o injectie.
          In momentul acela i-am spus ca vreau sa ma duca la internat urgent. S-a suparat dar n-a avut incotro. Tot drumul m-a rugat sa nu povestesc nimic din ce mi-a spus pe deal. I-am povestit lui Ioan, care din momentul ala l-a detestat. Trebuia sa povestesc, poate nu pateai tu cativa ani mai tarziu…mizeria…nenorocitul ar trebui sa zboare din preotie si el si duhovnicul facultatii zis Duhul.
          Ma bucur ca iti faci dreptate.
          Iti doresc tot binele si astept vesti de la tine.
          Mult succes, iubire, prieteni adevarati si bucurii.
          Te imbratiseaza, D….

          CONVERSATIA CU SOTUL MEU
          Eu:”Oare numai mie mi-a facut asa ceva? D. a scapat (gasiti e-mail-ul pe care mi l-a trimis/ pag. 39) dar nu stiu dac-au mai fost si alte fete care-au picat in plasa lui!”
          Tibi: “ De ce sa se opreasca daca i-a mers? Asa s-au vazut toate: PRINTESE! Inca mai au amintiri de la el! Ce sa spuna? Au amintiri de la DIAVOL!” ( se referea la serviciul de cafea pe care-l adusesem din Agnita in Washington vara trecuta).
          Eu: “Cum de le-a gasit pe toate fetele astea nevinovate?’
          Tibi: “I-a fost foarte usor fiindca LE-A CUNOSCUT! Le era duhovnic! El n-a trebuit sa faca nimic sa va cunoasca! VOI I-ATI SPUS TOTUL DESPRE VOI! Voi v-ati dus la el! El v-a ales….Normal c-ati fost toate la fel.”
          Tibi: E prostie sa-i spui TOTUL despre tine duhovnicului. Citeste Pelerinul Rus. Nu se spovedeste la preot. Preotul numai te asculta. Te spovedesti lui Dumnezeu. Nu te judeca preotul. El e doar acolo.
          Tibi:” Ce fel de preot e ala care-ti spune:”Hai sa-ti arat un camp cu flori? (“asa a vrajit-o pe D – pg. 39) ca sa te plimbe cu masina..
          EU: Daca si alte fete au patit ce-am patit eu, ele de ce nu vin sa spuna?
          Tibi: TU DE CE N-AI SPUS?
          Eu: Eu AM INGROPAT trauma asta timp de 16 ani! Am vrut s-o uit cand m-am transferat la LITERE! …Doar de la Pasti incoace am inteles ce mi s-a intamplat acum 17 ani si vad ca descopar ceva nou aproape in fiecare zi. PRINTESA de atunci intelege ACUM c-a fost VICTIMA si E REVOLTATA!

          2. Reactie primita pe Facebook(de la o fosta colega de liceu)
          Despre TH-ul si religie
          Dana, sper sa nu te superi pe mine ca sunt sincera si directa! Parerea mea despre majoritarii preoti si religie nu este una prea buna; asta nu inseamna ca nu sunt credincioasa. Experienta ta este inca un motiv pentru mine, care-mi intareste convingerea. Aud si cunosc multe cazuri de acest fel, si nu numai… Te-am simtit inca din liceu ca ai inceput sa imbratisezi religia si, uneori te priveam ca pe-o ciudata ( scuze ). Cred ca este gresit sa te refugiezi in asa ceva si sa iti pierzi echilibrul, netraind cate putin din fiecare: prietene, petreceri, invatatura, credinta, unele vicii, etc. Important este sa iti pastrezi echilibrul prin incercari si limite. Ai crezut prea mult in religie si-n cei ce-o reprezinta ( unii nu se pot numi nici chiar oameni ), agatandu-te de o „ iluzie” din lipsa de afectiune si din dorinta de iubire. Acest „ sarpe” a simtit vulnerabilitatea ta, insa tu nu l-ai simtit pe el, tu fiind fara aceasta experienta, fiind o fata mult prea credincioasa si inocenta. L-am cunoscut si eu pe acest demon in corul „ Caedonia” si mi-a transmis mereu ceva negativ, doar privandu-l. N-am schimbat niciodata vreo vorba, nici macar un salut, de aceea ii ignoram prezenta. Probabil nici nu stia ca suntem colegi la cor sau era prea „ sus” pentru o persoana ca mine. Nu stiu, dar imi era tare antipatic. Am cantat o perioada in corul Mitropoliei, unde m-am imprietenit cu o colega ( D.), care mi-a povestit o intamplare cu ea si cu TH-ul asta. De atunci m-a dezgustat si mai tare. Acuma….n-am cuvinte! Apoi, am avut ocazia sa cant in corul mixt al Catedralei condus de pr. X . , unde am auzit tot felul de povesti de la studenti si studente, deci stiu ca sunt multe cazuri ca ale tale, sunt reale si trebuiesc oprite.
          Draga mea, cu siguranta as fi avut mai multe sa-ti scriu, poate o sa avem ocazia sa povestim candva. Eu te sfatuiesc si te incurajez sa mergi mai departe, sa publici acest adevar fara teama; nu cred ca vinovatii vor mai avea cum sa te atace, tu esti protejata . Eu cred in bine si in adevar si acestea doua TREBUIE sa invinga raul. Continua ceea ce ai inceput, nimic nu este intamplator, niciodata nu este tarziu, dar fii pregatita sa lupti si sa fii tare (asa cum esti acuma ). Trebuie sa crezi ca nimeni si nimic nu te poate dobora, decat Dumnezeu. Nu poti merge mai departe in viata daca nu inchei un capitol, rezolvandu-l cu demnitate si adevar, nu prin lasitate si tacere, ca altii. Eu asa as proceda in locul tau, mai ales ca ai sustinerea multor persoane importante tie, in primul rand a sotului tau. Mult succes, Dana draga si te admir! Cu consideratie, X… ( colega de liceu)
          P.S. Cred in tine, mereu am crezut in colega mea de clasa, sefa de promotie cu atitudine si exemplu moral si intelectual. Mereu te-am admirat pentru sinceritate si corectitudine!Daca te pot ajuta cu ceva, anunta-ma! Sunt alaturi de tine!

          3. Mesaj primit prin e-mail, de la un coleg de la TEOLOGIE

          . Helauuuuuuuu Daniela! 🙂
          Pe scurt…cred tot ce ai relatat in scrisoare!

          Dupa cum iti amintesti…dobitocul de Iosu a generat o gramada de ganduri negre nu doar studentelor ci si studentilor! (nu m-ar mira sa aud de la vreun coleg ca a fost abuzat in fund de Iosu)
          Imi amintesc de libidinosul de Muntiu…mare lautar si mare maestru de ceremonii! Fata aia rosie denota inca de pe atunci ca era un fan Bachus, dar sincer…sa fie si atat de satana…nu mi-am imaginat! Repet…cred fiecare iota scrisa de tine!
          Ca idee…am fost profesor prin orasul X 9 ani, pe la diferite licee, am avut contact cu mii de elevi si eleve…am primit chiar propuneri sexuale evidente din partea unor eleve dar…am stiut sa-mi pastrez demnitateasa dar si onoarea acelor tinere! Sa batjocoresti o fata care are incredere orbeasca in tine ca si pedagog (in speta duhovnic)…e la cer strigatoriu!
          In final…regret ca nu am fost un coleg mai atent la problemele altora, ata vreme cat eu purtam razboiul meu personal cu Iosu cel Cretin!
          Te asigur ca voi discuta problema ta si cu alti fosti colegi de-ai nostri si ma voi asigura sa primesti (macar la nivel empatic) tot sprijinul nostru moral!

          P.S. Best regards lui Tibi, mare om, mare caracter!!!

          Cu drag, X…( coleg de la Teologie)

          Acelasi coleg, care e suparat acum, deoarece i-am scris ca s-ar putea sa ma folosesc, la nevoie, de raspunsul lui…
          “Cat despre raspunsuri…la mine e destul de evident ca sunt doar un coleg care incepe cu X, din orasul X , fost profesor…deci anonimatul raspunsului meu e partial…iti scrisesem personal nu am chef de dat explicatii in cazul in care citeste vreo cunostinta de-a lui Iosu sau de-a lui Muntiu, raspunsul meu! Nu ai procedat conform publicandu-mi opinia!
          Cele bune!” (Am sters numele orasului ca sa nu fie identificat colegul meu.)

        3. Ma da multe mai stii tu de abuzuri si de vize! Frustratule! Adica daca labagiu ala de popa face sex cu juma dintre studente, alea toate sunt prostituate si el sf preot! Nu pot sa cred ca simti asta….Trist

    2. V-as ruga sa nu-l mai numiti preot pe unul care a facut ce-am scris! E o jignire adusa celor care sunt intr-adevar preoti! Munthiu e un monstru!

    3. V-as ruga sa nu-l mai numiti preot pe unul care a facut ce-am scris, asta in cazul in care ati citit cu atentie!
      E o jignire adusa celor care sunt intr-adevar preoti! Munthiu e un monstru!

  7. Catre cititori:

    Citind povestea vietii mele (a vietii traita in Romania,pana la varsta de 24 de ani), pe care v-am adus-o in fata sufletului, am sperat sa isi atinga scopul, sesizat de unii dintre dumneavoastra, si anume acela de a alarma parintii , bunicii, rudele, ca sa-si protejeze copiii impotriva celor mai buni prieteni de familie (sub chipul carora s-ar putea ascunde , uneori, pedofili periculosi, pozand ca tati adoptivi) dar si impotriva preotilor “duhovnici “ (printre care s-ar putea infiltra agresori sexuali, nedemascati).

    Nu mi-a fost usor sa fac ce-am facut….Am lasat lumea sa patrunda in viata mea personala…M-am lasat descoperita si …vulnerabila (din nou) …si, pe linga multele mesaje de incurajare, am fost supusa si unor atacuri dure la sfarsitul fiecarui episode publicat in ziar.

    N-am intentionat sa ranesc pe nimeni (demisionarea “Pr.” Munthiu n-a depins de mine; a fost decizia IPS Streza) , dar am scris ca sa se stie care sunt persoanele care mi-au nenorocit viata…Am vrut sa se afle despre cei care mi-au marcat-o periculos!….Am fost un copil si apoi o adolescent naiva care a crezut in prieteni dar si-n oamenii Bisericii…credinta aceasta si speranta ca aceia care m-au abuzat isi vor cere iertare mie si lui Dumnezeu m-au facut sa sufar atit.

    N-am fost platita sa dau pe nimeni jos…La randul meu, n-am platit pe nimeni sa-mi publice scrisoarea – confesiune (sunt doar o profesoara in capitala Americii, nu o femeie de afaceri). Cei de la “Oradesibiu” n-au primit nici un ban (valuta sau nu) de la mine, dar au fost impresionati de “marturia mea cutremuratoare “si-au decis s-o publice (cu acordul meu). Tin sa le multumesc pentru gestul uman, pentru ca m-au crezut, au inteles framintarile prin care am trecut si au dorit sa le faca cunoscute si altora , intelegand ca “sunt multe suflete care ascund astfel de drame, atat in Sibiu cat si peste tot, dar si personaje care traiesc fara mustrari de constiinta printre noi.”
    Eu sunt oarecum bine acum….Dumnezeu, mie, mi-a salvat viata….dar nu doresc nimanui sa treaca prin ce-am trecut eu…

    Eu am supravietuit, nu stiu daca si altii vor reusi sa faca la fel….De la Pasti toata viata mea are sens….Fiecare piesa de puzzle se completeaza….Daca Pr. Iosu nu m-ar fi amenintat, nu m-as fi transferat la LITERE. Daca nu m-as fi transferat, n-as fi invatat engleza. Daca n-as fi fost nevoita sa-mi perfectionez engleza vorbita , n-as fi venit in America (in tabara de copii, cu viza J1)…Daca n-af fi imigrat in America, n-as fi fost astazi unde sunt….Deci toate se leaga…Viata mea ar fi luat un alt curs daca as fi ramas la Teologie in 1997…

    Inchei prin cuvintele lui Robert Frost din poezia “Drumul neumblat”(The road not taken): ” Două drumuri se despărțeau într-o pădure, iar eu
    Am pornit-o pe cel mai puțin străbătut
    Și asta mi-a schimbat viața.”

    Dana

  8. Femeia asta ca nu pot sa o numesc doamna ( o doamna prin definitie e o persoana de bun simt, educata si politicoasa). ORI respectiva publica niste amanunte atit de intime , jenant de penibile in toate episoadele ei incit ti se face greata. Nici duhovnicului nu i le spui. Poate psihologului, dar sa-l fereasca Dumnezeu pe bietul psiholog care are asa pacient. So.. femeia asta are o fixatie, pe sex, iar mesajele care i-au fost date pe parcursul facultatii sa nu poarte pantaloni erau clare ca nu era cazul sa se expuna. Iar ea vroia sa se expuna.
    Personal, l-am cunoscut pe parintele Iosu, mi-a fost duhovnic in timpul facultatii si dupa terminarea facultatii si a fost mereu si este un model de moralitate si sobrietate. Sunt plecata din Romania si absolut socata de aceste ineptii publicate fara discernamint.
    Nu se leaga absolut nimic, ba il mai tiriie si pe parintele Pacurariu in toata povestea. Nu cred ca are nevoie de astfel de publicitate un om care a muncit mereu din greu. Nu are nevoie de astfel de publicitate nici parintele Iosu care a cizelat atitea suflete si indrumat atitia tineri. Nici familiile dinsilor. Ce ramine in urma ei? O asa zisa confesiune a unei femei bolnave de ura, frustrari sexuale si bordeline personality. De ce nu se trateaza in State, acolo ai psiholog asa cum ai periuta de dinti. E trendy.
    Nu cred nimic din toata povestea si daca a vrut sa se expuna atunci sa suporte si astfel de comentarii, ca doar nu trebuie toata lumea sa cada pe spate cind spune aberente de genul ” nu treci de licenta daca nu faci asta? Nici macar nu era clar mesajul, fiecare intelege ce vrea. Parintele Iosu nu a cerut nimanui decit decenta, nu a insistat cu batic si spovedanii. Cei care am trecut prin Teologie si am finalizat-o stim prea bine situatia reala. Dumnezeu sa-l ajute pe parintele sa duca si aceasta cruce, sa sa-l intareasca pe dinsul si familia lui.
    Aceste dezvaluiri , asa zise dezvaluiri si calomnii are trebui sa inceteze. Daca ar exista justitie in Romania, s-ar pune punct. Cineva trebuie sa regaseasca simtul moral, sa spuna de-ajuns, fie pe cale legala sau morala. Enough it’s enough, mai bine recomandati-i un psihiatru, ii va fi mai de folos si vorbesc f serios. Nu ajutati pe nimeni publicind si incurajind dementa.

    1. ai putea trage niste concluzii din astfel de mesaje Dana! te-ar ajuta mai mult decat toti psihologii tai la un loc
      nu ma astept la un comentariu din partea ta pe seama acestui comment tie iti plac doar mesajele care iti alimenteaza furia! din pacate in spatele acestor mesaje sunt oameni care dupa ce scriu ca te sustin pe tine si demersul tau patetic te judeca mai aspru decat ti-ai putea imagina
      fatarnicia e la mare cinste!o cunosti si tu foarte bine!

    2. Ia uite l si p asta! Ce ma tu nu faci sex? Sau partidele tale sunt curate si in aceeasi pozitie , toate cu scopul unic al procrearii? Inhibatule

  9. Catre cititori:
    Citind povestea vietii mele (din Romania), pe care v-am adus-o in fata sufletului, am sperat sa isi atinga scopul, sesizat de unii dintre dumneavoastra, si anume acela de a alarma parintii , bunicii, rudele, ca sa-si protejeze copiii impotriva celor mai buni prieteni de familie (sub chipul carora s-ar putea ascunde , uneori, pedofili periculosi, pozand ca tati adoptivi) dar si impotriva preotilor “duhovnici “ (printre care s-ar putea infiltra agresori sexuali, nedemascati).
    Nu mi-a fost usor sa fac ce-am facut….Am lasat lumea sa patrunda in viata mea personala…M-am lasat descoperita si …vulnerabila (din nou) …si, pe linga multele mesaje de incurajare, am fost supusa si unor atacuri dure la sfarsitul fiecarui episode publicat in ziar.
    N-am intentionat sa ranesc pe nimeni (demisionarea Pr. Munthiu n-a depins de mine; a fost decizia IPS Streza) , dar am scris ca sa se stie care sunt persoanele care mi-au nenorocit viata…Am vrut sa se afle despre cei care mi-au marcat-o periculos!….Am fost un copil si apoi o adolescent naiva care a crezut in prieteni dar si-n oamenii Bisericii…credinta aceasta si speranta ca aceia care m-au abuzat isi vor cere iertare mie si lui Dumnezeu m-au facut sa sufar atit.
    N-am fost platita sa dau pe nimeni jos…La randul meu, n-am platit pe nimeni sa-mi publice scrisoarea – confesiune (sunt doar o profesoara in capitala Americii, nu o femeie de afaceri). Cei de la “Oradesibiu” n-au primit nici un ban (valuta sau nu) de la mine, dar au fost impresionati de “marturia mea cutremuratoare “si-au decis s-o publice (cu acordul meu). Tin sa le multumesc pentru gestul uman, pentru ca m-au crezut, au inteles framintarile prin care am trecut si au dorit sa le faca cunoscute si altora , intelegand ca “sunt multe suflete care ascund astfel de drame, atat in Sibiu cat si peste tot, dar si personaje care traiesc fara mustrari de constiinta printre noi.”
    Eu sunt oarecum bine acum….Dumnezeu, mie, mi-a salvat viata….dar nu doresc nimanui sa treaca prin ce-am trecut eu. Am supravietuit, dar nu stiu citi altii vor reusi sa faca la fel….
    Pasii pe care am fost obligata de circumstante si de constiinta sa ii fac, de la mutarea de la Teologie, pina la venirea in America ca si scrisoarea tensa pe care ati citit-o ca pe un foileton, nu ii regret. M-am eliberat ca de o mizga cu care am fost acoperita ani si ani. Am scapat de ea!
    Inchei prin cuvintele lui Robert Frost din poezia “Drumul neumblat”(The road not taken): ” Am luat-o (acum, spun eu) pe drumul cel mai putin batut si asta a contat.”
    Aduc lui Dumnezeu multumiri pentru ca El ma cunoaste si ma iarta.
    Iar sotului meu, pentru ca este cu mine.
    Dana

    1. se vede asadar ca ai remuscari pt ca ai “publicat” totul; altfel nu incerca sa te scuzi acum!!!Dummnezeu te va ierta si pe tine pt nesabuinta cu care ai smintit atata lume si ai atacat si persoane nevinovate in acest proces al razbunarii tale.
      daca eram acum vreo 50 de ani poate intelegeam scuza ta patetica ca sa stie parintii si bunicii!jalnic suna! de parca nu auzim si nu vedem astfel de lucruri la tot pasul si pe toate canalele mizere de tv sau in “ziare” ca mizeria asta care a publicat totul fara probe
      mai mult decat atat tot trufasa si mandra ramai ca esti chipurile o biata prof. in capitala americii
      doamne bine ca te-a dus oceanul dincolo de el!stai acolo ca stai bine de tot
      de acum cred ca o sa alarmeze toate bunicile,ai dreptate si o sa isi trimita fetele la spovedanie cu centuri de castitate si vecinii de bloc sau chiar de pe strada vor fi urmariti indeaproape daca misuna in apropierea fecioarelor naive care nu stiu ce inseamna o apropiere nefireasca…….hahaha
      nororc ca ne-ai luminat tu sa stim si noi de acum cum sta teraba
      ce patetica esti!!!!
      ai vazut ca nu te mai baga nimeni in seama si ai zis sa mai suni putin din clopotel”sunt aici si am fost abuzata la 21 de ani cand credeam ca pasarica zboara si ea de fapt…..”
      uf! drept cine ne iei?

    2. in privinta sotului ai dreptate: sa ii multumesti ca mai e cu tine;daca ar stii de ce te-ai dus tu de fapt sa te intelnesti cu TH cand a venit in state…si ce dezamagita ai fost ca nu era singur,ci cu sotia lui…uhuhuuuuuu cred ca ar sti si el pe cine compatimese atata
      sau asta ai uitat sa ii spui!si ca de fapt asta a fost raza care te-a luminat sa spui tot! atunci s-a aprins in tine dorinta razbunarii
      nu suntem toti niste mamaligi care halim tot

  10. Dana,
    sper sa imi citesti mesajul si daca ai si un reply nu ma supar
    urmaresc CNN si ce sa vezi! fratele uneia dintre victimele din Chicago, care si-a peirdut viata in cumplitul eveniment (care din pacate sunt din ce in ce mai dese in CIVILIZATA SUA) SPUNEAU ASA:”I must forgive” reporterul ” how coms that u can forgive the murderer?”
    fratele “we must forgive so as we can go on as a society;I grow up in this spirit in our family! I must forgive so I can go on”…comentariul a fost mai lung bineinteles pe acest aspect al “foegiveness”-ului
    sora presupun a victimei, invitata si ea in platou spunea “I can see Sylvia saying <>I am so sure she would have said that just before dying”
    la noi e 3.56 asta in cazul in care, daca convertesti ora si poti beneficia de o reluare sau inregistrare a programului poti sa vezi interviul
    That is what I was talkink about earlier in one of my comments;iertarea ne face nu numai mai buni dar ne ajuta sa continuam sa mergem mai departe; ne onoreaza sufletul pt a primi suprema mantuiere si iertare!!!!eu asta cred ca ne invata Mantuitorul! nu dinte pt dinte asa cum spuneai tu ca…i-ai intors rusinea…..ci iubirea si iertarea! de asta s-a jertfit pt noi,nu?
    poate ar fi bine sa schimbi pshihologii pt ca, acesti concetateni ai tai vb ca real americans; acesta este adevaratul spirit american; ceea ce faci tu aici e rupt din “acces direct”…sau ma rog alte emisiuni de genul asta!!!!!
    cat despre improscatul cu noroi in oameni nevinovati, cred ca Dumnezeu te va ierta pt asta
    insa mai intai trebuie sa te ierti TU pe tine pt ca, nu sunt psiholog, dar mie aici imi miroase a ..un fel de razbunare a constiintei tale impotriva firii tale!!!!impaca-te tu cu tine si o sa iti dai seama despre ce vb!
    LINISTE in suflet iti doresc!

    1. completare la Sylvia saying”do not be mad on him! he does not want to do this!he just does not know was he is doing”

  11. UN OARECARE CRESTIN

    Tanti asta de denigrezi un mare preot ..cum se face ca dintre toate fetele care au fost pe la teologie doar tie ti s-a intimplat asa ceva ?Sau tu artai la fizic mai ceva decit Naomi Cambell sau restul feteleor erau muma padurii de urite sau de scabroase ??!! Cum se face ca doar tie dintre toate sa ti se intimple una ca asta?! Since nu cred ca Pr Iosu a facut asa ceva .Paote ca nu sti dar totusi are si el o fata nu se deda la asa ceva .Pe preotul Iosul l-am avut si in casa si nu asa la boboteaza pe fuga stiu ce si cum e el .Mi-e imposibil sa cred asa ceva Nu pot sa te cred ,mai ales ca pina acum nu am mai auzit foste teoloage si stiu citeva si de la litere si de la asistenta sociala ,asa ca e f greu de crezut asa ceva .Mi ales ca vb de Pr Iosu .!!! Nu inteleg de ce te nu ai zis atunci daca era ceva daca s-a intimplat ?Ce zici ca frica si altele nu tin .Nu ai fost ultima si nici prima care o patit cea ce afirmi ca ai patit.Imi pare rau ca ia fost abuzata dar poate ne si zici cum ai fost ca eu unul nu inteleg cum sa fi abuzat sexual fara sa nu fi fost dezvirginat?Alala care te-o abuzat o fi avind o miniputa ? Sa iti vezi de viata ta acoo in tata tuturor neneorocirilor si de unde vine tot raul in lume .unde esti acum Si daca ai fost nedrepotatita pe lumea asta are grija bunul Dumnezeu sa le rezove pe toate .Apropo Nu te judec am doar nelamuriri si poate ca ne lemuresti cum de ai fost singura in asemenea situatie si cum poti sa fi abuzat sexual fara sa te fi dezvirginat .Iti doresc si tie si tuturorsi mie deopotriva o viata linistita si Domne ferete de necaz!

    1. Crestin! Iti urez si tie sa fii la fel de iertatoare cind ti se intimpla tie ceva de genul asta. M-am saturat de atitudinea asta fariseica. Cine sunteti voi sa dati sfaturi altuia sa ierte? Cu ce autoritate. Daca nu aveti compasiune macar taceti din gura si bucurati-va ca nu ati patit asa ceva. De-aia suntem unde suntem fiindca sunt destui ca tine care isi apara mizeria si abrutizarea si dau vina pe altii, in acelasi timp se dau cu pumnul in piept cit de crestini si de speciali sunt. Pentru informatia ta, abuz sexual in cazul copiilor e si simpla expunere, nici nu e nevoie de contact fizic. In tarile ‘necivilizate’ cum crezi tu se pedepseste aspru, dupa cum trebuie. Daca ar fi cum zici tu n-am mai exista nici legi nici justitie fiindca oricum Dumnezeu are grija de toate. Cred ca tremura Iosu al tau, ii vine si lui rindul pe lumea asta…

      1. MAI ANONYMUS!! NU SINT CONVINS CA A FOST ASA CUM ZICE ACEASTA ABUZATA SEXUAL ! NU CRED CA PARINTELE IOSU A FACUT CE ZICE MADAMESA SI INCA CEVA DE CITVA TIMP SE DA CU MOCIRLA IN ulbS SI IN STILPUL EI FACULTATEA DE TEOLOGIE .HAISA VEDEM DE CE DEBEA ACUM O IESIT MADAMESA CU ACUZATII DESTEA .DE CE E NUAI EA CEA ABUZATA PERECUM ZICE
        IN FACULTATEA DE TEOLOGIE SAU PRIN ACEASTA FACULTATEA AU TRECUT CEL PUTIN UN BATALIONA DE FEMEI ASA CA SA AVEM PARDON OFI FOST SINGURA CEA MAI CU VINO INCOACE DE NICI CEL MAI MARE PREOT NU A FOST IN STARE SA SE ABTIAN ?! ZOVONURI ASA CA SA NU MAI CREDEMA BALIVERMNELE MADAMESEI
        SIGUAR STIU CE INSEMNA ABUZ ..NU IMI TREBUIE LECTII DE CONDUITA DE LA TE MIRI CE FEL DE INDIVID .DAR NU STIU CUM SE FACE CA MADAMESA IN CAUZA S-A TREZIT ACUM DUPA ATITTA TIMP ASA CA SINCER DACA COMPATIMESC VICTIMILE ADEVARATE NU FABRICATE IN STATE LOCUL TUTUROLR RELELOR ASA CUM AM ZIS SE INCEARTAC DE CEVA TIMP TERFELIREA UNIVERSITATII ,FACULTATII SI CLERULUI BISERICESC .
        SI DACA SPUN DACA E ASA CUM TRIMBITA MADAMESA IN CAUZA ,ADVARUL VA IESI PINA LA URMA .DAR ADEVARUL E CA DENICGREAZA LA COMNADA PUSA DE CINEVA .NU A FOST SINGURA DACA E ASA CUM ZIUCE SINT DESTULE CAZURI SAU AU FOST DE ADEVARATE ABUZURI DAR RESPECTIVELE LEAU DAT IN VILEAG ASA CA SA FIM SERIOSI PREA MULTA ATENTI E ARE O INDIVIDA CARE NU MERITA BAGATA IN SEAMA SA ITI TRAIASCA VIATA ACOLO UNDI SI SA LASE ABURELILE CA NU E FRUMOS SI PARINTELE IOSU NU E AL MEU E AL NOSTRU POATE AL TAU SI AL ALEA NU E

        1. Ai nevoie de o gramada de lectii dar nu le primesti de la mine, ca-mi pierd vremea. Nu conteaza cite plingeri sunt fiindca tu abrutizat cum esti tot n-o sa crezi. Cineva a pus aici un link la un caz din Moldova unde au fost 40 de plingeri si tot s-au gasit sute de dobitoci ca tine sa-l apere pre prea-sfintia sa. Daca ai tine la biserica si la facultatea lui peste ar trebui te opresti sa aperi acesti pe acesti criminali care ii strica imaginea si sa-ti ceri scuze Danielei si sa-i multumesti. Scuze, m-am luat cu scrisul si am uitat ca vorbesc cu un spalat pe creier, ignora ultima parte!

      2. daca pt tine a ierta se rezuma la fariseism, si persoanele care iti vb frumos si te indeamna la iertare pt tine nu au “autoritate”, atunci cred ca tu ai si alte probleme
        tu agreezi doar comentariile care te incurajeaza la revolta si ura! asta inseamna ca iti antreneaza si mai tare revolta!
        poate ar trebui o secunda sa analizezi si cuvantul iertare! asa cum este el descris in biblie si cum presupun ca l-ai studiat si tu in anii petrecuti la fac. de teologie
        si da! eu am autoritate sa iti vb despre iertare pt ca am trecut pe unde ai trecut tu!!!

  12. ORA DE SIBIU! AM O INTREBARE PT VOI
    parca ziceati ca ati fost amenintati sa nu mai scrieti dspre anumite persoane!
    asta era amenintarea? pare a somatie, perfect legala, asa cum o numeati si voi acum in titlul “articolului”!
    cum e pana la urma?

  13. Citi comentarii mai elevate asupra acestei tragice povesti la Adevarul, la Blogul psihologului Mihai Copaceanu. Ii admir si pe ziaristii de la oradesibiu ca au curajul sa infrunte mafia de la BOR din Sibiu

  14. Vad ca ma citesti degeaba, ca nu prea intelegi mare lucru. Aceste crime intotdeauna iau mult timp sa iasa la iveala fiindca victima e traumatizata. Mai bine ti-ai concentra puterea intelectuala asupra crimelor in sine si nu asupra victimei. Inainte de a da sfaturi binevoitoare victimei gindeste-te ca esti complicele acestor animale. Dupa tine victima n-a suferit inca destul, cum poti sa scrii asa ceva in public si sa-mi citezi numele!

  15. Patapievici in zbor in bataia sagetii vorbeste de mitocanie
    Tu ne vorbesti de o relatie consensuala extraconjugala avuta mileniul trecut
    E bine sa spargi zidul tacerii dar gindestete si la consecintele faptelor tale
    Cu vocea sa th-u ca in Flautul fermecat a inmuiat inima multor studente la medicina drept etc
    Th-u s-a spovedit la Iosu si ala tea luat la misto
    Acu ce vrei sa se spinzure
    Traiesti intr-o tara mereu in razboi si sub presiunea timpului vrei si tu sa te razboiesti cu toata lumea
    Dar in Romania daca o fata sta zi de vara pina’n seara pe capul tau esti considerat bou sa nu BumBum
    Da omu greseste dar tu faci un gest mitocan balacarind o persoana bolnava cu care te intelegeai mai bine decit cu rudele
    Ce medicii avocatii nu dau cu flautul
    Sufera in tacere

    1. da cine mai poate citi ceva scris de tine……si lor le-ai trimis scrisoare? asteapta pana se rezolva hahaaaaaahaaaaa

  16. In America ai fost si nu ai reusit sa devi vedeta, poate aici in Romania de unde ai plecat o sa ai sansa asta.

    1. I-ti urez ca fiica-ta sau nevasta-ta sau gagica-ta sa ajunga la fel de vedeta.
      Stiu eu un preot-doi la care se pot duce, spune-le sa ma contacteze.

  17. vai de capul si de sufletul tau!!!!!!!fata ta spune multe despre cat de dereglata esti!!!!!cauta-te pe la dr ca ce citesti tu prin cartile alea ale tale….cine stie ce mai nterpretezi ca si autorii cartilor fac referire la tine….ca s-or fi indragostit de tine si ti-au dedicat special cartea tie!!!!1OMG FETITOOOOOO cat despre “ziarul”astaaaaaa…….la tribunal cu voi!!!!

  18. totul e doar o poveste altceva nimic daca era adevarat trebuia sa spui parintilor si sa mergi la doctor asta daca aveai o legatura buna cu ei dar tu nespunind la nimeni e doar minciuna roagate sa te ierte d-zeu ca ai adus acuzatii unor preoti la cit de crestina esti si ai facut acum nustiu unde vei ajunge oricum banii no sa-ti tina prea mult de cald ca se vor termina si atunci ce poveste mai nascocesti si aduci acuzii

  19. Nu cred k Dl Iosu s-ar preta la asa ceva! L-am cunoscut in timpul facultatii si mi-a fost duhovnic. Avea un comportament ireprosabil si intotdeauna mi-a dat sfaturi foarte bune, pline de intelepciune.

  20. Foarte bine ca ai spus toate aces tea Daniela;cat despre barbatii din scrisoare -nu au constiinta.iar daca constiinta este vocea Lui dumnezeu in om ……cred ca este UN prim pas spre vindecare a romanilor in general si a sibieni lor in particular.Daniela iti doresc numai bine.

  21. D-na “mama Danielei”
    sunt mama si am 2 copii; daca ar trece prin asa ceva, faptasul ar regreta ca s-a nascut; INSA nu as lasa sa apara o asemea poveste in presa, cu atatea detalii PICANTE la care ar putea avea acces orice minor;in plus, tot ca MAMA, nu as admite sa tarasca persoane care nu numai ca nu au de a face cu povestea odioasa dar pe care daca le-ati cunoste v-ati da seama ca Dana asta are o problema GRAVA; ca sotie, ce ati face daca sotul dvs ar fi acuzat pe nedrept de fantasmele unei foste colege de serviciu de ex.? sunt si eu sotie si cred ca, ca si dvs aveti incredere in sotul dvs;cum v-ati simti stiindu-va sotul patat fara vina?
    studenta fiind la litere, frecventam capela fac de teologie si aveam si ore in acele clase;mi-a fost si mie atrasa atentia de un alt preot ca tinuta in biserica trebuie sa contina fusta;eram revoltata atunci, cu mintea de 20 de ani insa nu m-am gandit la asta ca la o amenintare sau ca un a pro-pos!!!!!!ma contrariau chiar studentele de la fac de teologie ca nu renunta la fusta; am inteles mai tarziu ca asa e normal; cum ar arata fetele in pantaloni, aplecandu-se sa isi faca metanii sau ingenunchiate…ar atrage multe priviri ale colegilor lor in primul rand!!!!!
    cum sa crezi ca daca ti se cere sa porti fusta- nu cred ca ti s-a cerut sa porti mini!!!!- trebuie sa te gandesti la altceva decat daca ai o minte bolnavaaaaaa

  22. Daniela,m-am gandit ca, la Judecata de Apoi, Domnul o sa iti dea o medalie, cu felicitarile de rigoare bineinteles, pt “dragostea” cu care te razbuni tarand in razbunarea ta si oameni de la care, neobtinand aceleasi placeri “nevinovate” te-ai gandit sa ii tarasti in aceasta scarboasa poveste;as de grea va fi acea medalie atarnand de gatul tau – pt ca ea va avea in ea toata suferinta pe care ai adus-o in sufletele familiei acestui PREOT si OM ADEVARAT, a caror sfaturi si indemnuri mintea ta bolnava le-a interpretat si rastalmacit- incat nu te vai opri decat in fundul iadului unde vei putea savura din plin pretul razbunarii

  23. nu inteleg cum de poti sa minti in halul asta!!!!nici mila nu meriti!!!!!esti o ipocrita !!!!!!!
    parca scriai ca nu spuneai la nimeni!cum mai poti minti?!!!!!de unde sa stie atunci parintele Iosu ce faceai tu cu celalalt preot? cata ipocrizie si minciuna in toata povestea asta!!!!!!
    ASA SA ITI AJUTE DUMNEZEU!!!!!!

    1. M-a vazut in masina lui de-atatea ori…si-a ghicit. In plus, portarul de la Teologie, d-l Baciu, stia TOT si sunt sigura ca i-a spus.

      1. e clar!!! esti pierduta de tot fata!!!!1 m-a vazut si…a ghicit!!! ce tare!!! inseamna ca vecinii mei cred ca eu am o relatie extraconjugala cu colegul care ma aduce de la serviciu? sau oare cei care nu stiu ca am un frate or sa “ghiceasca” ca si cu el am o relatie!!!
        esti tare de tooooot!!!!!!! a ghicit..si dupa ce a ghicit ti-a tras cu ochiul si tu ai inteles din asta ca stia? sau cum?AAAAAAAAA nu! gata stiu! m-am prins!!!! ce tare!!! tu citesti gandurile oamenilor!!!!!
        super!!!!cu fraza asta o sa ai muult succes in instanta!!!!1
        aa si apoi…coreasa de pe tort! portarul stia si sunt sigura ca i-a spus!!!!!fata tu chiar esti tare de tooot!!!!tu te bazezi pe fapte concrete: stiu eu sigur si a ghicit!!!!
        asta e stone age in domeniul judiciar sau?….
        baft multa!!!!
        laso’ncet ca spune tooot dragutza de eaaaa….mititica…cum se da ea de gol ca are o problema la mansardaaaaa
        am vazut si ca raspunzi tare entuziasta comntariilor favorabile…putine ce-i drept!
        adevarul doare,nu/

    2. Am copiat comentariul asta de la episodul II. Se pare ca am avut colege care au remarcat ca Pr Iosu ma terorizase la vremea respectiva.

      Intr-o zi, am inatalnit-o pe Daniela in curtea facultatii si am intrebat-o ce face?…Mi-a marturisit ca a facut o cura de calciu intravenos, deoarece era foarte stresata…Stiam ca sunt ceva probleme in familia ei si i-am cunoscut fratele, respectiv sora ei, dar niciodata nu mi-am imaginat cat de grave pot fi problemele lor…Si eu provin dintr-o familie mai putin “fericita” sa o numesc asa, insa nu am avut parte de violenta fizica. Va marturisec ca doar abuzul verbal si nedreptatile parintilor mei fata de mine m-au afectat foarte mult astfel incat de multe ori mi-e greu sa ma rog pentru ei…

      In fine, in acea perioada Daniela era foarte suparata si terorizata de imaginea parintelui duhovnic Iosu. Am intrebat-o de ce e atat de stresata si ea mi-a raspuns ca mereu a atentionat-o sa poarte batic si fusta lunga. Nici eu nu eram cu batic in cap niciodata, dar nimeni nu mi-a atras atentia cu exceptia parintelui decan o singura data . Mi s-a parut ciudat pe moment, dar nu am intrat in detalii pentru ca stiam ca trebuie sa port batic si fusta lunga si eu eram mereu in pantaloni. Mesajul priceput de mine a fost ca trebuie sa ma feresc de parintele Iosu atunci cand port pantaloni, si nu fusta.

      Dupa o scurta perioada o intalnesc pe Daniela pe centru si imi spune ca s-a transferat la Litere. Stiam ca avea aceasta intentie si mi-a spus si cat i-a fost de greu sa obtina aprobarea. Daniela este o LUPTATOARE si sunt foarte mandra de ea si sunt fericita sa o am ca prietena. Nu s-a dat batuta cu toate ca a fost aproape imposibil sa se transfere. Nu as fi crezut vreodata ca va reusi acest lucru. A avut o vointa extraordinara. Nu am stiut care a fost imboldul ce a determinat-o sa lupte cu atata putere, dar a reusit…

      Dupa ce a inceput anul trei inca o data (a trebuit sa il repete) am reintalnit-o si mi-a marturisit cat de greu ii este sa isi dea diferentele si cat de dificile sunt aceste examene. Sunt foarte mandra de ea caci a reusit sa isi ia toate examenele fara sa aiba nici o restanta. Numai un om CAPABIL reusea acest lucru. De altfel toti dascalii ei s-au bucurat de o eleva-studenta de elita.

      In aceasta tara cu o societate atat de competitiva si cu uriasa concurenta care exista pentru orice loc de munca, numai un om cu calitati deosebite poate reusi ceea ce a facut Daniela. Toti cei care au reusit sa aiba o cariera peste hotare inteleg despre ce vorbesc. Daniela este titulara si calificata sa predea 3 materii. Cand i-am spus aceasta unui american ce preda spaniola, mi-a raspuns “She must be very smart! There are people with PhD who can’t get such a good job!”

  24. Stimata doamna Delia,
    Referitor la aprecierea dumneavoastra din punct de vedere profesional sunt de acord, aceeasi apreciere o am si eu fata de cele doua surori, intotdeauna le-am admirat. Nu am spus nicio clipa ca nu procedeaza corect, nu cunosc situatia, ca sa ma pronunt obiectiv. Dar am studiat mult “Taina Marturisirii” si se face cu un minimum de decenta. Va rog sa cititi cu atentie ce m-a deranjat pe mine . Nu am fost niciodata de acord cu o relatie foarte apropiata de duhovnic, aceste “apropieri” le-am observat in teologie si nu intelegeam de ce trebuie sa mergi la duhovnic sa-i spui ca: “am voie sa ma spal pe dinti de ex”?
    Descrierea Danielei in cele mai mici detalii m-a deranjat, “duhovniceste” gandind….
    Repet, nu cred ca este adevarat ce se scrie la adresa Preotului Iosu, aceasta este parerea mea si o sustin pentru ca erau foarte des in preajma lui si nu dadeau impresia ca prezenta preotului Iosu deranjeaza intr-un fel sau altul. La fel de sincer va spun ca nu sunt nici pe departe o persoana care sa fi fost in gratiile parintelui Iosu, ca sa il sustin. La fel se vedea aceasta apropiere fata de parintele decan, dar putea fi “parinteasca” din punctul meu de vedere.
    Ca sa va raspund la intrebare sincer, daca as fi in situatie, nu as ezita nicio clipa sa denunt in momentul respectiv un asemenea comportament al unei persoane, indiferent cine este acea persoana.
    Sunt rani care raman toata viata, te poti vindeca doar prin rugaciune, marturisire, credinta, speranta, mangaiere…. pana la urma este alegerea ei cum procedeaza si cum se simte facand aceste dezvaluiri….de ce o face acum, dupa atata timp, ea stie cel mai bine….

  25. Domnisoara Daniela Prunea a fost invatatoarea fetitei mele la Sc 5 din Sibiu. Fetita mea este adult acum.
    Desi Domnisoara Daniela este in prezent casatorita (aveam sa aflu acest lucru din ziarul care i-a publicat scrisoarea), prefer sa o numesc “domnisoara” asa cum o numea fetita mea pe vremea cand venea de la scoala si imi spunea: “Mama, Domnisoara a zis asa… Domnisoara a zis sa incep randul cu aliniat de aici etc. Domnisoara a zis sa incercam sa rezolvam problema la matematica in doua moduri, sa nu scriem tema cu pix ci cu stilou etc.”.
    As vrea sa spun ca “Domnisoara” a fost o Domnisoara invatatoare model. Un cadru didactic competent, o fata sufletista, apropiata de copii si dedicata, un om care a relationat perfect de bine cu parintii (parintii elevilor), o fata tanara cu mult bun simt.
    Este marcant pentru mine sa o redescopar dupa atatia ani in acest context si sa-i citesc marturisirea/viata. Nu cred ca fata aceasta integra sa fi venit acum, dupa ani si ani, de peste mari si tari, cu o astfel de marturisire daca nu ar fi fost adevarata.

    Sa dea Bunul Dumnezeu ca toti cei care au blamat-o aici si au scris despre ea atat de urat, sa fie feriti ei, copiii lor si copiii copiilor lor, sa aiba o viata ca a Domnisoarei. Sunt probabil oameni care au avut sansa sa creasca inconjurati de iubire parinteasca, sa li se dea ciocolata aceea de care, asa cum scria cineva intr-un comentariu mai acid, de la parinti, si care chiar nu ar avea cum intelege drama unei copilarii care repercuteaza peste intreaga viata.

    Fiica mea a schimbat trei invatatoare in clasele primare la Scoala 5. Una dintre ele a fost Domnisoara Daniela Livia Prunea, singura despre care fiica mea ar vorbi si cu care are amintiri si bucurii.

    1. M-ati impresionat pana la lacrimi…Va multumesc din suflet pentru comentarii si pentru amintirile frumoase pe care le pastrati despre mine. Cu respect, D-soara Invatatoare, Daniela Prunea (Berghea)

    2. Am pus poza cu elevii mei din clasa intai, de la Scoala 5, pe pagina mea de Facebook, la Livia Daniela Prunea. Sper s-o recunoasteti pe Delia. Imi cer scuze ca poza e rotata 90 de grade la stanga,

  26. Am ramas fara cuvinte citind aceasta “poveste”… am fost colega de facultate cu cele doua surori si nu imi vine sa cred ce citesc… nu il cunosc pe preotul Muntiu decat din vedere, cu Parintele Iosu am vorbit de cateva ori, nu am fost niciodata la spovedanie la sfintia sa, nu am fost intre studentele care se tineau scai de reverenda lui, asa cum o faceau multi/multe studenti/e,dar ceva nu se leaga in aceste acuzatii… imi amintesc clar ca cele doua surori stateau des in preajma lui si pareau foarte apropiati, dar imi amintesc ca ele pareau sa insiste sa fie in preajma lui…. nu cred ca e adevarat ce se scrie la adresa Parintelui Iosu… era destul de distant, nu vorbea niciodata decat strictul necesar, se vorbea atunci ca obisnuieste sa cheme studenti la spovedanie, dar nu m-a chemat niciodata, era extrem de serios si la locul lui. In alta ordine de idei, nu stiu cine te-a sfatuit sa descrii cu lux de amanunte relatia dintre tine si Preotul Muntiu, dar mie mi s-a facut sila citind, sincer… am si renuntat sa citesc pana la capat. Chiar daca a fost asa cum descrii tu, cred ca si spovedanie publica daca ai intentionat sa faci ca in primele veacuri, puteai sa tii amanuntele pentru duhovnic, pentru tine, pentru psiholog…

    1. Robertha!
      As vrea sa iti rsapunzi tie sincer, cat poti de sincer:
      Daca ai avea copii (ma gandesc ca ai, caci spui ca ai fost colega cu Domnisoara Daniela, deci ai undeva la 35-39 de ani), si fetita ta la 10, 15, 17 sau 20 de ani ar cadea prada unui pedofil sau ar ajunge sexual manipulata de un nemernic nesatul sexual, cum ai proceda, ce ai infaptui? L-ai lasa la plata lui Dumnezeu?
      Si daca acest nemernic ar fi preotul la care ti-ai dus fetita de copil, cel care a botezat-o si ti-a impartasit-o, l-ai lasa sa il vezi mai departe slujind, punandu-si mainile murdare si pe alti copii? Ce ar fi mai mare pacat pentru tine, sa il dai in vileag sau sa ii ascunzi fapta si sa lasi sa se intample din mana lui si alte nenorociri?
      Raspunde-ti la aceasta intrebare in intimitatea inimii tale, cat poti de SINCER, pentru copilul tau!
      Si daca ai timpul si dorinta, as aprecia daca ai da un raspuns si aici.

  27. Comentarii ne la locul lor. Oare daca oricare dintre noi s-ar fi aflat in astfel de situatii, ce am fi facut? In SUA un avans sexual este pedepsit cu suspendarea dreptului de predare, iar atingerea corpului unei fete, a unei tinere, sau a unei femei mature se pedepseste cu INCHISOARE.
    Pedepse sint destule. Dar cine ii poate inapoia Danei, de exemplu, si tuturor victimelor care exista intre noi linistea, anii petrecuti in “colivia” durerii si jenei in care a trait, uitarea? Cuiele scoase din prag de catre tatal fiului ratacitor au lasat urme adinci.

    In situatia Danei, pusa in fatza inimii noastre, este pacat sa adaugam comentarii cum acela de mai sus. Danei i s-a refuzat o viata normala.
    Felicit sotul.
    Consider ca Dana a vrut sa traga un semnal de alarma pentru parinti si toti cei care implicati intr-o familie aloca prea mare incredere cunoscutilor, prietenilor de familie ba chiar si anumitor fiintze care fac parte din Biserica si reusesc sa ii stirbeasca prezenta.

    L. Ioan Lucian

    1. Sotul meu mi-a citit comentariul dumneavoastra si mi-a spus ca el n-ar fi putut scrie asa frumos. Cu respect, Daniela Berghea (Prunea)

      1. sotul tau d ece nu trebuia sa stie ca te-ai dus sa vezi corul venit de sarbatori? stie si adevaratul motiv pt care te-ai dus?sau si asta creierul tau refuza sa il mai stie si o sa mai dezvalui te miri ce dupa alti 17 ani? obsesia pe care ai facut-o pt cei cu reverenda e mai mult decat evidenta!!!!!!!!!!in locul tau m-as fi gandit de 100000000 de ori inainte sa fac aceste dezvaluiri cum va fi privit sotul tau de acum inainte…..unde nu-i cap…..stii tu capu face capu trage!!!!!!daca ai gandit cu fundul….

    1. Esti iesita din context, draga mea! Te-as ruga sa pui acest comentariu la episodul 3, nu aici! Imi dau seama ca nici n-ai citit episodul 5! Dac-ai fi facut-o, ai fi inteles e aici e vorba de un profesor universitar de la Teologie, tot preot, care m-a amenintat cu picarea examenului de licenta daca n-ar fi primit si el sex si sex oral de la mine.

      1. Capra l!!! are dreptate Raluca chiar nu ai simtit nimic?Insemneaza ca ai fost excitata pina la extaz!!!!Si ce Esti prima studenta care face sex cu un prof ?!! Cite nu fac si nu mai se agita ca tine ,Dar esti pusa de cinevq sa denigrezi Universitatea ,Facultatea de Teologie si pe Profii ei !! Astea ca te-o forat ,ca amenintat …texte resuflate !Stai acolo in Satania Uninta Ale Americii.ca de acol, ovine tot raul si acest rau ti s-a infiripat in inima.Ca fost studenta de teologie nu ti-ai insusit letia cu intoarce obrazul ,si iubeste-ti aroapele ca pe tine insuti..si mai sint dar ..sa le descoprei si singura !!!!

    2. Mi se pare ca raspunsul profesoarei de franceza ( de la liceul unde lucrez eu) se potriveste intrebarii tale:
      BERNADETTE( in costum rosu, poza pg 14, in confesiunea mea de 40 de pagini): ” Daniela, daca cineva ar fi vrut sa ma dezvirgineze pe mine, ar fi trebuit sa ma duca la un restaurant de lux, apoi la un hotel de 4 stele! Nu pe bancheta din spate a masinii! Asta (preotul) e mai rau decat ala cu degetul (nenea Gicu.) Astea te-a penetrat, nu s-a multumit doar sa te atinga. Si nu si-a cerut permisiunea s-o faca. Si nu numai o data, ci de mai multe ori. Si tu-mi spui ca inca te duceai si te spovedeai la el??? Oh, Dumnezeule mare, Daniela! Pai el si-a dat seama ca putea face cu tine ce vroia! Te-a tratat ca pe-o jucarie! Ar fi putut sa continue asa mult si bine, daca nu s-ar fi terminat povestea din cauza ideii de chiuretaj. A fost ca un lup intre oi! I-a atacat pe oamenii lui Dumnezeu! Asta nu-i preot, e DEMON! ”