Povestea a 73 de monumente istorice din Sibiu este spusa acum intr-un mod unic, prin utilizarea codurilor QR (Quick Response). Toate aceste cladiri fac parte dintr-un circuit virtual foarte usor de urmat, la indemana oricarui turist.

Prin scanarea codului de bare de pe placutele informative, oricine poate afla date istorice, specificatii arhitecturale, personalitati care au locuit in cladirile istorice, fotografii si alte informatii relevante.

“Actiunea face parte din proiectul „Promovarea patrimoniului cultural prin QR cod” si pune la punct un sistem de ghidaj turistic si furnizarea de informatii online pentru obiectivele culturale si turistice ale orasului Sibiu, reprezentand astfel un produs care lipsea complet de pe piata turistica. Primele opt placute au fost inaugurate la sfarsitul lunii mai, iar pana in acest moment peste 1.013 turisti au folosit acest sistem, atat pe telefoanele mobile, cat si pe tablete si PC-uri`, spun organizatorii.

Sistemul este benefic atat pentru turisti, cat si pentru sibieni, intrucat permite si semnalizarea punctelor de interes din apropierea monumentelor, spatii de cazare, restaurante, baruri si modalitati de petrecere a timpului liber.

In acest moment, ghidul turistic online contine 73 de monumente, cinci trasee tematice si unul general si peste 400 de puncte de interes utile oricarui turist, totul in patru limbi:

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

peste 70 de monumente istorice cu qr cod in sibiu  peste 70 de monumente istorice cu qr cod in sibiu  peste 70 de monumente istorice cu qr cod in sibiu

Ultima oră

Comentariul meu