horst klusch este noul cetăţean de onoare al municipiului sibiu

Horst Klusch (foto stânga, alături de primarul Klaus Iohannis) este noul cetăţean de onoare al municipiului Sibiu. Titlul, alături de cheia oraşului, i-au fost înmânate joi, 5 septembrie, de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul Primăriei din Piaţa Mare, în sala de consiliu.

Distincţia i-a fost acorată pentru întreaga activitate în domeniul cercetării, Horst Klusch fiind cel care a iniţiat Târgul Olarilor de la Sibiu.

“Primul gând ce mă încearcă acum este acela că mă consider un cetăţean fidel al oraşului nostru. Am reuşit cu uşurinţă să rezist tentaţiei de a pleca din Sibiu. Pentru mine e un perpetuu izvor de inspiraţie şi cercetare”, a spus noul cetăţean de onoare al municipiului.

Horst Klusch este un cercetător sas transilvănean, de profesie chimist, membru în consiliul ştiinţific al Muzeului ASTRA din Sibiu. Din iniţiativa lui au fost înfiinţate muzeele din Cisnădie, Cisnădioara şi Cristian.

Motivarea acordării distincţiei:

“LAUDATIO IN INTEGRUM”

“Domnul Horst Ernst Klusch s-a născut în 12 mai 1927, la Sibiu. În perioada 1948-1971 a activat în învăţământ, iar din 1971 până în anul 1987, a fost inspector la Comitetul Judeţean de Cultură al Judeţului Sibiu, având în responsabilitate muzeele.

Pasiunea pentru

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

horst klusch este noul cetăţean de onoare al municipiului sibiu  horst klusch este noul cetăţean de onoare al municipiului sibiu  horst klusch este noul cetăţean de onoare al municipiului sibiu

Ultima oră

Comentariul meu