doi preoți s-au alăturat participanților la protestul împotriva exploatării miniere de la roșia montana

Un nou protest împotriva proiectului ce prevede începerea explorării miniere prin folosirea cianurii la Roșia Montană a avut loc vineri seara, la Sibiu, în Piața Mare a orașului.

Aproximativ 100 de persoane au participat, protestul începând în jurul orei 19. Participanților li s-au alăturat, vineri seara, cu doi preoți care au venit împreună cu mai mulți enoriași și un cantor. Au cântat “Treceți batalioane române Carpații!”, “Tu, Ardeal” și “Deșteaptă-te române!”, imnul României. Apoi au spus rugăciuni, Crezul și Tatăl nostru.

De asemenea, preoții au venit cu icoane pe care le-au împărțit oamenilor.

”Aici este o icoană a Maicii Domnului din biserica noastră, noi am venit cu tot sufletul pentru că aseară am fost întrebat fiind numai eu aici unde sunt credincioșii. Eu mi-am adus credincioșii mei și am răspuns pentru mine, e o icoană din care Maica Domnului a lăcrimat și spun pentru neam, am făcut foarte repede să vă dăm fiecăruia să o puneți așa la inimă”, a spus părintele Cătălin Dumitrean (foto), unul din preoții prezenți la protest.

Acesta a continuat spunând către oamenii prezenți că reprezintă “albastrul, viitorul acestui neam”.

“Eu mă bucur că poate fără a cunoaște multe lucruri ați avut idealul, mai sunt

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

doi preoți s-au alăturat participanților la protestul împotriva exploatării miniere de la roșia montana  doi preoți s-au alăturat participanților la protestul împotriva exploatării miniere de la roșia montana  doi preoți s-au alăturat participanților la protestul împotriva exploatării miniere de la roșia montana

Ultima oră

Comentariul meu