video un brancardier a căzut de la câțiva metri în scara liftului de la morga din sibiu

Un bărbat de 42 de ani a căzut în gol câţiva metri cu o platformă cu care se transportă decedaţii de la morga spitalului judeţean Sibiu. Omul a trăit clipe de groază când a văzut că platforma cade în gol şi a ajuns direct la urgenţă cu multiple răni. Este prima dată când cârligul platformei a cedat în cei peste 20 de ani de utilizare.

Brancardierul a vrut să coboare la subsol, în clipa în care s-a produs accidentul. Aceasta este singura cale de comunicare dintre sala de autopsie unde se afla cu compartimentul aflat la un etaj mai jos. Bărbatul a fost supus analizelor medicale şi se află internat la spitalul militar din Sibiu.

”Un pacient de 42 ajuns la urgenţă în urma unei căzături de la înălţime a fost preluat de medici şi investigat. S-a constatat că a suferit un traumatism cranio-cerebral şi contuzii la torace şi coate. În momentul de faţă investigaţiile medicale continuă. A fost trimis să efectueze un RMN pentru a se indentifica posibilele leziuni la coloană”, a explicat Decebal Todăriţă – purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Sibiu.

Conducerea spitalului judeţean Sibiu spune că este vorba de un accident de muncă şi că acesta era în timpul programului când platforma a căzut în gol.

”Este vorba de o cădere de la înălţime cu o platformă din cadrul Serviciului de Medicină Legală. Este o platformă cu care se transportă decedaţii de la parter la subsol. Angajatul se afla pe această platformă care a căzut de la parter la subsol. (..) Probabil era în timpul unei misiuni de verificare. (…) Era justificată prezenţa sa în zonă. Este înregistrat la Urgenţe ca accident de muncă”, a mai spus Decebal Todăriţă – purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Sibiu.

YouTube video

Cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu au deschis şi ei o anchetă în acest caz, dar deocamdată nu a fost făcută publică nicio concluzie.

Ultima oră

Comentariul meu