peste 6.000 de câini comunitari, sterilizaţi, din 2009. rezultate vizibile privind efectele sterilizării, în câţiva ani

Reprezentanţii Primăriei municipiului Sibiu anunţă că din 2009, când a debutat un program de sterilizare a câinilor comunitari din oraş, au fost sterilizaţi 6.612 câini luaţi de pe străzi, plasaţi într-un centru construit special pentru ei şi eliberaţi, apoi, în zona din care au fost ridicaţi.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat că este, astfel, adeptul unei perioade mai lungi pentru „eliminarea” câinilor comunitari şi nu agreează eutanasierea.

Primarul a precizat că nu există o modalitate de numărare a patrupedelor, însă numărul acestora a scăzut, din 2009 până în prezent, pe străzile din municipiul Sibiu.

„Noi ne-am hoătrât să construim un centru special destinat câinilor comunitari, am înfiinţat un servciu public care se ocupă de acest lucru. Câinii sunt prinşi în oraş, duşi la centru unde sunt sterilizaţi, igienizaţi, ţinuţi la dispoziţia sibienilor cam două săptămâni, timp în care aceşti câini pot fi adoptaţi. Cei care nu vor fi adoptaţi, după perioada prevăzută de lege, vor fi repuşi în oraş, în cartierul de unde au fost luaţi. În acest fel se reduce foarte, foarte mult rata natalităţii şi în timp, această specie de câine comunitar va dispare aproape de tot din peisajul urban”, a spus Iohannis.

Acesta a continuat spunând

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

peste 6.000 de câini comunitari, sterilizaţi, din 2009. rezultate vizibile privind efectele sterilizării, în câţiva ani  peste 6.000 de câini comunitari, sterilizaţi, din 2009. rezultate vizibile privind efectele sterilizării, în câţiva ani  peste 6.000 de câini comunitari, sterilizaţi, din 2009. rezultate vizibile privind efectele sterilizării, în câţiva ani

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Acum doua saptamani am fost incoltita in plina zi in zona Cedonia, in fata blocului in care locuiesc, de o haita de peste 10 caini maidanezi de talie mare, de o agresivitate crunta. Tocmai iesisem din scara blocului cand haita, deja agitata, s-a repezit la mine si la o batrana care trecea pe alee . Am scapat nevatamata datorita unui maldar de covorase mai mari pe care le aveam rulate in maini, si carora le-am dat drumul in fata cainilor. Am cautat pe internet un numar de la ecarisaj Sibiu sau hingheri Sibiu, dar imposibil de aflat unul. „Surch”-uind netul dupa un eventual numar de telefon, am dat peste acest articol care m-a lamurit: la Sibiu nu exista un numar de contact ecarisaj http://www.sibiu100.ro/_old/index.php?page=articol&sursa=articole_cititori&id=290&titlu=Serviciul_sibian_de_ecarisaj_la_pamant
    A doua zi am filmat haita din balcon, incoltindu-se violent pe aceeasi straduta. Nu stim de unde au aparut acesti caini si cine ar putea rezolva problema lor. Un vecin s-a adresat primariei si I s-a cerut sa precizeze care din cainii vagabonzi care sunt in zona sunt agresivi sau nu.
    In parculetul de pe Aleea Biruintei, niste mame povesteau ieri de cateva cazuri recente de copii muscati si cum nimeni nu ia nicio masura. Si eu sunt mama de copii.

  2. Serios???A scazut numarul maidanezior in Sibiu???Eu nu cred!Va rog sa verificati informatiile si sa va plimbati un pic prin Sibiu si sa imi explicati si mie cum de in cartierele M.Viteazu, Strand si Centru din maidanezi „sterilizati” rezulta cate 6 pui????