iohannis: varianta construirii unei autostrăzi sibiu – braşov, mai ieftină decât varianta piteşti

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat joi, 5 septembrie, că varianta construirii unei autostrăzi pe ruta Sibiu – Braşov este mai rentabilă decât cea a construirii unei autostrări care să lege Sibiul de Bucureşti prin Piteşti, cum era, de altfel, prevăzut.

Iohannis a declarat că această variantă a fost discutată şi cu premierul României, Victor Ponta, când acesta a participat la Raliul Sibiului.

„Recunosc că am discutat această chestiune cu premierul Victor Ponta când a vizitat Sibiul, cu ocazia Raliului. Mie mi se pare că face sens o autostradă Sibiu – Braşov, în contextul în care oricum se realizează legătura Bucureşti – Braşov. Sigur că face sens şi legătura Sibiu – Piteşti, doar că aici vorbim de cu totul alte costuri. Sibiu – Braşov ar fi o autostradă fără probleme tehnice deosebite, pe un teren uşor, cu puţine locuri unde ar apare complicaţii, pe când autostrada Sibiu – Piteşti ar fi prin zona de munte, mai complicat şi scumpă şi atunci mi s-a părut chiar bună ideea de a dezvolta Coridorul 4 pe relaţia Sibiu – Braşov – Bucureşti”, a spus Iohannis.

Acesta a specificat că nu a discutat detalii tehnice cu premierul, la momentul vizitei în Sibiu.

Varianta

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

iohannis: varianta construirii unei autostrăzi sibiu – braşov, mai ieftină decât varianta piteşti  iohannis: varianta construirii unei autostrăzi sibiu – braşov, mai ieftină decât varianta piteşti  iohannis: varianta construirii unei autostrăzi sibiu – braşov, mai ieftină decât varianta piteşti

Ultima oră

Comentariul meu