iohannis a discutat cu ponta despre autostrada sibiu – brașov: ar costa mai puțin decât cea spre pitești

Primarul Sibiului a explicat joi că autostrada Sibiu – Brașov are șanse mult mai mari de realizare decât autostrada Sibiu – Pitești. Iohannis spune că și premierul Ponta agreează o astfel de idee.

Klaus Iohannis este și el pentru o autostradă spre Brașov, care să se continue apoi pe Valea Prahovei cu cea spre Comarnic și spre Capitală.

”Recunosc că am discutat această chestiune cu premierul Victor Ponta când a vizitat Sibiul, cu ocazia Raliului. Mie mi se pare că face sens o autostradă Sibiu – Braşov, în contextul în care oricum se realizează legătura Bucureşti – Braşov. Sigur că face sens şi legătura Sibiu – Piteşti, doar că aici vorbim de cu totul alte costuri. Sibiu – Braşov ar fi o autostradă fără probleme tehnice deosebite, pe un teren uşor, cu puţine locuri unde ar apare complicaţii, pe când autostrada Sibiu – Piteşti ar fi prin zona de munte, mai complicat şi scumpă şi atunci mi s-a părut chiar bună ideea de a dezvolta Coridorul 4 pe relaţia Sibiu – Braşov – Bucureşti”, a spus joi Klaus Iohannis.

 

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. toata lumea stie ca drumul de pe Valea Oltului este cel mai aglomerat din tara.Daca se va face autostrada pe Brasov, si nu pe pitesti, ramanem cu aceeasi problema, si anume faptul ca Valea Oltului tot aglomerata va ramane. Si mai este o chestiune: Varianta pe Pitesti este cea agreata de UE, ca fiind parte din coridoul 4, nu cea pe Brasov (pt care UE n-ar da niciun ban). Probabil ca exista interes, ca tronsonul asta sa se faca cu bani de la buget, nu de la UE, ca banii de la buget se pot fura mai usor…

  2. off-topic: dragi sibieni, daca il intalniti pe iohanis asta, referitor la aberatiile lui cum ca eutanasierea javrelor e o „barbarie inutila” (bine, el probabil o fi zis pe parcursul a 25 de secunde: bar-ba-rie i-nu-ti-la) sa ii spuneti ca barbarie e ce a facut Germania in WWII si ca dupa acel razboi nu mai ai voie sa folosesti „barbarie” pentru a califica nimic altceva decat comportamentul germanilor in WWII.

    1. Draga George, nu amesteca ciorba. Uita-te si la rusi si eventual si la englezi, sau la japonezi, niciunul nu a fost mai bun. Speram ca am trecut de acea faza, insa e clar ca unii din noi tot acolo au ramas.

      1. Desteptule, am zis eu ca ceilalti au fost sfinti? I-am zis pri-ma-ru-lui io-ha-nis doar ca acelea sunt barbarii. Trebuie eu urmas al colonistilor romani sa ii explic unui pui de barbar cum e cu barbariile?! Sa omori niste caini, mai ales prin eutanasie, nu e niciun fel de barbarie. Pri-ma-ru-lui si-la-ba probabil ca ii place sa umfle in el ceafa de porc, nu? Ei, cu masacrele porcilor inainte de craciun ce facem? Cainii aia pe care ii tine el in adaposturile primariei ghici ce manca? Manca carnea altor animale. Cat de fracturat logic sa fii sa spui „Nu va las sa omorati cainii, lasati ca-i iau eu in adaposturi unde ii hranesc cu alte animale omorate pentru a fi hrana cainilor”. Ce dracu’, ne-am prostit de tot?!

  3. Si de la Brasov ce fac, pana termina ei Brasov – Ploiesti…. intra tot traficul pe Valea Prahovei, care nici nu e aglomerata….. mai ales de sarbatori…. Altii au putut traversa Alpii si noi ne impotmolim in 100 km de autostrada in zona montana… Cu Targu Mures-Iasi ce fac? Sa o duca tot pe Valea Prahovei ca atunci si aia ar fi mai ieftina…

  4. si merg Johannis cu ponta pe ea, nu decid ei si UE deci oricum nu merge nimeni pe VP, toata lumea o sa mearga pe VO