Filarmonica de Stat Sibiu este, pentru a patra oara consecutiv, gazda a Festivalului International George Enescu la Sibiu. Doua evenimente vor avea loc, in 12 si 21 septembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor si Biserica Sfanta Ursula, sub egida celui mai popular eveniment muzical din Romania.

In cadrul evenimentelor programate la Sibiu, primul concert este sustinut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, avandu-i ca invitati pe dirijorul Godfried Rabl din Austria si violonistul roman Alexandru Tomescu. Concertul va avea loc in 12 septembrie, ora 19:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor.

Cel de-al doilea eveniment aduce in atentia publicului un concert exceptional sustinut de ansamblul “Hesperion XXI – La Capella Reial de Catalunya`, condus de violistul si dirijorul Jordi Savall, unul dintre cele mai importante nume din lumea muzicii occidentale vechi. Concertul va avea loc la Biserica Sf. Ursula din Sibiu, sambata 21 septembrie 2013, de la ora 19:00.

Daca Gotfried Rabl si Alexandru Tomescu sunt prezente cunoscute publicului meloman din Sibiu, nu acelasi lucru putem spune despre maestrul Jordi Savall. Nascut in anul 1941, in regiunea Catalunia, Jordi Savall este supranumit astazi `regele muzicii vechi` si a inregistrat, de-a lungul anilor, peste 160 de CD-uri.

De asemenea, sustine mai mult de

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

doua concerte la sibiu in cadrul festivalului “george enescu`  doua concerte la sibiu in cadrul festivalului “george enescu`  doua concerte la sibiu in cadrul festivalului “george enescu`

Ultima oră

Comentariul meu