Publicat înUltima oră

VIDEO: Sibiul, împotriva proiectului de la Roșia Montană. Aproximativ 100 de persoane au protestat în Piața Mare

Aproximativ 100 de persoane au protestat pașnic miercuri, 4 septembrie, în Piața Mare din Sibiu, vizavi de intenția autorităților române de adoptare a unui proiect ce prevede începerea exploatației de aur la Roșia Montană.

Participanții, în marea lor majoritate tineri, au venit cu pancarte inscripționate, au scandat lozinci și au cântat imnul României.

Protestul a început în jurul orei 19:30 și a durat aproximativ o oră. Participanții s-au strâns în fața clădirii primăriei municipiului.

IMG_3401

“Am copii şi aş vedea viitorul pentru ei, dacă începe exploatarea, mult mai grav decât ce a fost după Cernobâl, se cunoaşte cât este de periculoasă cianura, faptul că barajul şi efectiv lacul în care cianura va fi depozitată nu prezintă nicio garanţie că nu vor fi înfiltrări în apa freatică, faptul că în fiecare zi prin procesul de separare a aurului din piatră se vor elimina 150 de kilograme de acid ciahidric, care a fost folosit de nazişti în camerele de cazare, efectele, nu doar ecologice, vor fi devastatoare”, a spus Bogdan Popa, unul din protestatari.

IMG_3407

Protestul a fost spontan, iar mobilizarea s-a făcut pe rețeaua de socializare

Conectare

V-am trimis recent un link de autentificare. Vă rugăm să vă verificați căsuța poștală!

Conectați-vă cu parola de mai jos sau conectați-vă folosind e-mailul dvs.

Primiți un cod trimis pe e-mail pentru a vă înregistra sau conectați-vă folosind o parolă.

Introduceți codul pe care l-ați primit prin e-mail pentru a vă conecta sau conectați-vă folosind o parolă.

Termeni și condiții