secţia clinică neurochirurgie a fost complet renovată la spitalul judeţean sibiu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu anunţă finalizarea procesului de renovare a Secţiei Clinice Neurochirurgie respectiv a sălii de operaţii a acesteia.

Lucrarea a avut un caracter de urgenţă, fondurile necesare fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 368.162,04 lei cu TVA, inclus.

Lucrările, efectuate de S.C. J.R. S.R.L, s-au încheiat la termen, în luna august, anul curent.

Acestea au constat în:

– renovarea totală, până la zidărie, a sălii de operaţii;

– renovarea totală, până la zidărie, a tuturor saloanelor;

– montarea de uşi şi ferestre noi cu tâmplărie PVC şi geam termopan;

– construirea de grupuri sanitare noi în fiecare salon, prevăzute de cadă cu duş, chiuvetă şi lavoar;

– tapetare cu parchet special din PVC, rezistent la acţiune microbiană;

– renovarea şi igienizarea holului secţiei;

– finisaje realizate din materiale lavabile şi dezinfectabile.

„Modernizarea Clinicii de Neurochirurgie este o realizare foarte importantă, ţinând cont de specificul acestei secţii cu adresabilitate din Judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea pentru această specialitate complexă. S-au creat condiţii mult superioare comparativ cu cele precedente, un salt calitativ important în ceea ce priveşte serviciile medicale. Personalul medical cu o înaltă ţinută profesională, îşi desfăşoară acum activitatea într-un cadru propice, pacienţii fiind principalii beneficiari ai acestui proces”, a declarat managerul delegat al SCJU Sibiu. Dr. Radu Chicea

„În urma lucrărilor de modernizare s-a creat o sală de operaţie complet nouă, la nivelul standardelor internaţionale. Ne bucurăm de faptul că acest demers absolut necesar s-a finalizat cu succes şi că putem aborda în continuare întreaga patologie neurochirurgicală. În acest sens, menţionăm că, încă din anul 2000, colectivul secţiei noastre a realizat operaţii şi de neurochirurgie infantilă (inclusiv hidrocefalii interne), existând o colaborare cu clinica de neurochirurgie infantilă din Munchen. Beneficiarii acestor intervenţii sunt copii din centrele de plasament. Totodată, prin modernizarea saloanelor, dotate fiecare cu grup sanitar propriu, s-au ridicat standardele hoteliere oferite pacienţilor, la nivelul unei clinici moderne de neurochirurgie”,  a declarat Dr. Vicenţiu Săcelean, medic şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu