cindrea: regionalizarea cu zece regiuni va readuce finanțele la sibiu. sibiu este deja o capitală recunoscută

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat marți, 3 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă că varianța de regionalizare propusă și susținută în unanimitate de PSD, în care Romania ar trebui împărțită în zece regiuni în loc de opt, cum era proiectul inițial, va presupune o nouă reorganizare a Direcției Finanțelor Publice (DFP), al cărei sediu regional nu va mai putea să fie la Brașov.

Potrivit lui Cindrea, primul pas care trebuie făcut în toamna acestui an este modificarea legii regionalizării, după care va urma un nou proces de reorganizare în cadrul DFP.

”Deocamdată, procesul de reorganizare a Finanțelor Publice s-a făcut pe regiunea actuală. Prima etapă va începe în anul acesta prin modificarea legii regionalizării care va crea zece regiuni în loc de opt. Și instituțiile se vor reorganiza pentru că va apărea o nouă regiune care va avea toate instituțiile regionale, la fel ca și celelalte nouă regiuni”, a spus Cindrea.

Președintele județului a explicat de asemenea, că decizia formării regiunii Sibiu-Alba-Hunedoara ”nu a fost luată în urma unui lobby, ci a unei expertize științifice” care a arătat că Sibiul poate aduce dezvoltare viitoare regiuni, iar alăturarea cu Alba și Hunedoara era firească.

”Decizia înființării

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

cindrea: regionalizarea cu zece regiuni va readuce finanțele la sibiu. sibiu este deja o capitală recunoscută  cindrea: regionalizarea cu zece regiuni va readuce finanțele la sibiu. sibiu este deja o capitală recunoscută  cindrea: regionalizarea cu zece regiuni va readuce finanțele la sibiu. sibiu este deja o capitală recunoscută

Ultima oră

Comentariul meu