Studenti din Germania, Franta, Italia, Turcia, Polonia si Romania au ales sa studieze la Universitatea `Lucian Blaga` cursul intensiv de limba romana (EILC). Tinerii spun ca au ales Romania pentru a cunoaste mai multe despre cultura romaneasca, dar si pentru a fi introdusi in mediul universitar dintr-o tara in care ar putea alege sa-si finalizeze studiile in anii urmatori.

In perioada 2-27 septembrie studentii vor face cursuri de limba romana, vor partcipa la workshopuri de coregrafie – dansuri traditionale, la Casa de Cultura a Studentilor Sibiu, vor urma si un curs de pictura, vor vizita muzeele sibiene si centrul istoric si vor merge chiar in excursii in jurul Sibiului.

`Studentii vor fi introdusi nu doar in domeniul lingvistic, ci si in traditiile, obiceiurile si cultura romaneasca. Noi ne-am pregatit cu reprezentati din mai multe zone ale tarii, vom avea perechi de dansatori cu costumul traditional specific fiecarei zone, care ii vor invata pe studenti pasii de baza pentru anumite dansuri, cum sunt sarba olteneasca, batuta moldoveneasca si hategana`, spune Liliana Popescu, directorul Casei de Cultura a Studentilor Sibiu.

Cursul, organizat pentru al III-lea an consecutiv, a devenit o traditie pentru profesorii sibieni, care asteapta de doua ori pe an sa ia contact cu

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

studenti din cinci tari participa la cursul intensiv de limba romana al ulbs  studenti din cinci tari participa la cursul intensiv de limba romana al ulbs  studenti din cinci tari participa la cursul intensiv de limba romana al ulbs

Ultima oră

Comentariul meu