după sex şi perversiuni cu duhovnicul munthiu, finalul dictat de ginecologul nevestei: “esti gravida, domnisoară! luni te astept la chiuretaj!” - episodul patru

Ora de Sibiu continuă publicarea mărturiei Danielei Prunea. Nu suntem plătiţi să facema sta dar credem că astfel de lucruri se întâmplă în viaţa de zi cu zi. Abuzurile sexuale de la Facultatea de Teologie dezvăluite cu mult curaj de Daniela Berghea sunt doar o picătură de realitate. Continuăm şi pentru că am primit multe confirmări că astfel de abuzuri s-au petrecut şi se petrec mereu nu doar la Teologie, ci şi la alte Facultăţi, dar e foarte rar întâlnit ca victimele să se revolte şi să dea totul în vileag. Mărturia de faţă este şi o incurajare pentru fostele şi viitoarele victime ale unor astfel de abuzuri să aibă încredere şi să ia atitudine! Cuvintele sunt de prisos mai departe. Vă lăsăm să citiţi continuarea mărturiei Danielei Prunea, la 17 ani după ce a fost abuzată sexual de un preot iar apoi ameninţată. 

AICI GASESTI PRIMUL EPISOD AL MARTURIEI DANIELEI PRUNEA

MARTURIA DANIELEI PRUNEA, FOSTA STUDENTA LA TEOLOGIE – episodul doi

DEZVIRGINAREA după Munthiu: “Ti-am facut cel mai frumos cadou de ziua ta, Danutule! Esti FEMEIE acum! – episodul trei

VEZI POZITIA PREOTULUI MUNTHIU : Preotul Munthiu despre acuzele de abuz sexual: Astea sunt aberații! O dau în judecată! Să aducă dovezi!

CE SPUNE MITROPOLITUL ARDEALULUI:  Preotul Munthiu a DEMISIONAT din preoţie! Mitropolia face o anchetă în cazul acuzaţiilor de abuz sexual aduse de fosta studentă!

CITESTE SI: Studenta la Teologie în Sibiu, abuzata sexual de duhovnicul ei – EXCLUSIV ONLINE – O marturie cutremuratoare din culisele Facultatii de Teologie

Ameninţări am primit şi noi cum că până pe 3 septembrie să incetăm publicarea şi numele unui profesor la teologie, implicat direct in transferul Danielei Prunea la Litere să nu mai apară. Vom publica marţi ultima parte a mărturiei dar şi ameninţările primite.

CONTINUAREA POVESTII CU MUNTHIU, IANUARIE 1996

Nu mai eram virgina din decembrie 1995. In ianuarie 1996, fusesem selectata sa particip intr-o excursie in Israel, organizata de SYNDESMOS (primisem formularul de aplicare de la LIGA). Excursia a fost gratuita, n-a trebuit sa platesc decat biletul de avion. Au fost 10 zile superbe! Mi s-a parut o minune sa gasesc un sfant roman in Israel si sa ma inchin moastelui lui: Sfantul Ioan Iacob Hozevitul de la Neamt.  Ma consideram norocasa  c-am avut   si un ghid care vorbea  franceza (engleza nu prea stiam atunci), norocoasa ca vizitam  Locurile Sfinte, desi eram constienta de faptul ca nu meritam sa fiu ATUNCI, ACOLO. Ma simteam vinovata (tanti Carmen, detinatoarea secretului meu   de-acum 17 ani,  mi-a zis in aprilie, cand am sunat-o: “  Te simteai cea mai mare pacatoasa! Ai crezut c-o sa se prabuseasca Sfantul Mormant pe tine! Mai tii minte, Dana? )”

Nu, chestia asta n-o mai tinusem minte. Privirea mea din poza imi da imaginea unei fete disperate. Da, ma simteam vinovata! Nu uitasem totusi ca ma spovedisem  unui preot  in varsta, de la M-rea Holy Cross, unde fusesem cazati pe timpul sederii noastre in Ierusalim. Ii povestisem despre ce mi intamplase in decembrie si  a insistat sa-l evit pe Munthiu. Mi-am gasit jurnalul din Israel, in care scrisesem ca acest preot mi-a spus: “Take care, Daniela! (Ai grija!) ” Ceea ce n-am uitat nici pana in ziua de azi, e reactia unei doamne din Brasov care isi astepta randul la spovedanie dupa mine. Cand s-a intors in camera, m-a intrebat pe-un ton rastit:” Ce i-ai zis parintelui, Daniela? De ce m-a intrebat daca sunt mama ta?”   Nu i-am raspuns la intrebare…

Deci am incercat sa-l evit pe Munthiu la intoarcerea in Romania,  n-am reusit decat vreo luna…Ma dusesem din nou sa ma plang lui, fiindca ma suparase Pr. Jivi. Acesta ma ironizase in timpul examenului partial de IBU, Istoria Bisericii Universale, fiindca vazuse ca nu eram pregatita. Invatasem pana la 3 noaptea, dar imi ramasesera 2 subiecte, de mai putin de-o pagina fiecare, pe care nu mi-am aruncat nici cel putin o privire. Eram prea obosita si m-am pus in pat. A doua zi, mi-au venit exact cele 2 subiecte, pe care nu le citisem deloc. Ce puteam face? Stiam c-o sa pic. Terminasem subiectul pe care-l stiam, unul din trei, si ma uitam aiurea prin clasa, asteptand sa sune clopotelul. Parintele Jivi se plimba printre banci si – a remarcat ca nu scriam. M-a intrebat de ce n-am invatat si i-am spus adevarul, dupa care, mi-a dat o replica pe care n-am uitat-o nici pana in ziua de azi: “Dumneata te-ai distrat in Israel, domnisoara, pe cand colegii tai au invatat! Sora ta e mult mai constiincioasa decat tine!”  M-au intors pe dos cuvintele Parintelui Jivi. Eu credeam c-o sa aprecieze  faptul ca o studenta reusise sa viziteze Locurile Sfinte! El era preot, nu? Profesor universitar ? M-a dezamagit profund reactia lui si-a trebuit sa-i spun asta cuiva…Cui as fi putut sa-i spun? Cine ma cunostea? Duhovnicul meu,  nu? Si-atunci am trecut din nou strada si m-am dus la Munthiu in birou…

Terapeuta mea, d-na Newman, mi-a zis: “Vezi, Daniela. Te-ai dus inapoi fiindca erai “needy”. ( aveai nevoie de cineva). Oamenii abuzati nu stiu cum   sa-si poarte de grija singuri! Explica asta in scrisoarea ta, ca oamenii care vor citi, sa inteleaga!”

Nu ma lasa sufletul s-o trec cu vederea pe d-na Profesoara Lucia Zaharescu, de la Litere, care s-a dovedit a fi  intelegatoare si mi-a permis sa dau examenul de franceza cu colegele mele de la alta sectie de limbi straine ( cele de la Teologie il dadusera cand eu eram in Israel.). Nu numai ca trecusem examenul de franceza, dar imi iesise si medie de bursa in semestrul respectiv, fiindca examenul partial de IBU  n-a contat! Nu-i dadusem decat o iconita, cred, doamnei profesoare, insa ea a fost draguta! Ii multumesc frumos! In ciuda faptului c-am picat partialul la IBU, am avut medie de bursa! Alta minune!

[related]

Deci m-am dus inapoi la TH (Pr. Munthiu) si  sexul in masina a continuat, transformandu-se intre timp in sex oral. Nu tin minte de cate ori am fost cu masina pe deal si-am facut sex pe bancheta din spate…Nu tin minte de cate ori i-am facut sex oral in birou . O intrebasem pe D-na Newman daca ar putea sa ma  hipnotizeze ca sa aflu  raspunsul, la care mi-a raspuns : “Ce conteaza daca de doua  sau de cinci ori, Daniela?” Curios,  aceeasi  idee o gasisem in cartea lui Dr Stout:” Daca vrei sa faci un film despre un copil abuzat, de cate ori arati scena abuzului, ca oamenii sa-si dea seama despre ce-i vorba?”

Nu tin minte de cate ori am fost pe deal, dar mi-au ramas bine intiparite in minte doua  zile, doua duminici, care m-au speriat si mi-au lasat un gust amar. PRIMA DUMINICA de pomina e duminica in care ma impartasisem si ma dusese din nou cu masina pe deal,  pentru sex. Speram din suflet sa ma scuteasca in ziua aia, fiindca ma impartasisem. E a doua oara cand am incercat sa ma opun acestui abuz. Era abuz!    Si – mi cerea asta ca pe-o favoare: “FA ASTA PENTRU MINE, DANUTULE!

De asta asta am apelat la sentimentele lui …la PREOTIA LUI:  L-am rugat:”Va rog, Parinte, nu astazi! Astazi m-am impartasit! Hristos e in mine! Nu astazi! ”

Credeti ca i-a pasat?  Stiti ce mi-a raspuns? “ NU-I NIMIC! TE SPOVEDESTI DIN NOU SAMBATA VIITOARE SI TE IMPARTASESTI DUMINICA!” Asta e raspuns de diavol, nu de preot! Diavolul isi bate joc de Sfanta Impartasanie! Si intr-adevar nu m-a crutat.

Imi amintesc ca in acea duminica  mi-am pierdut, intr-un fel, credinta. Imi amintesc ca i-am cerut ajutorul lui Dumnezeu: ”Doamne, te rog, trimite-mi un inger sa ma ia din masina lui TH!  E vina mea ca m-am urcat, ca n-am avut vointa sa refuz, dar astazi m-am impartasit! Ai mila de mine! Te rog, ajuta-ma!”

 Nu mi-a trimis nici un inger, si-am fost tare dezamagita… “Daniela, Dumnezeu nu intervine in problemele noastre, dar e alaturi de noi !..”

Anul acesta, in timpul slujbei de Inviere, ma uitam la Mantuitorul rastignit pe cruce si vorbeam din nou cu Dumnezeu, in gand:” Ok, Doamne, de-abia acum inteleg!  Nici Fiului Tau nu i-ai trimis un inger sa-L ia de pe cruce. L-ai lasat sa moara, insa L-ai inviat! Nici mie nu mi-ai trimis un inger acum 17 ani , dar nu m-ai lasat sa mor! M-ai ferit de moarte,  prin faptul ca mi-a venit ciclul si n-a mai fost nevoie sa iau cutia de diazepam pe care intentionam sa le inghit dupa chiuretajul cerut de Munthiu!  Iti multumesc ca mai sunt in viata, Doamne! “Lauda-te-voi, Doamne, din toata inima mea, spune-voi toate minunile tale!” Psalmul 9:1.

A DOUA DUMINICA de pomina e duminica in care am facut sex la el acasa, la locuinta lor de pe centru, de pe Balcescu. Nu-mi amintesc cum de m-a chemat la el. Oare mi-a dat telefon la Casa de Copii, in Agnita, unde lucram,  si mi-a cerut  sa vin la Sibiu? De obicei lucram pana seara la 9 la orfelinat si ma intorceam in Sibiu doar luni dimineata. Nu-mi amintesc.  Nu aveam celular atunci. Important e ceea s-a intamplat in acea duminica. Am ajuns la locuinta lui TH si-am sunat la sonerie, pe la ora 18-19 seara. Eu eram visatoare,  ma asteptam sa ma plimbe undeva…in loc de asta, am fost dezbracata si aruncata in vana din baie, in picioare, unde TH   m-a spalat cu o violenta de nedescris…apoi inca uda,   m-a tras pe covorul din hol, din fata usii, si a facut sex cu mine, pe jos, fiind si el in pielea goala. ATUNCI I-AM VAZUT BUBELE DE PE PICIOARE! In masina facea sex cu pantalonii pe el; doar isi desfacea  nasturii din fata si-mi spunea: “Da si tu din fund, Danutule!” Imi cerea si mie sa cooperez…

Sexul de pe covor mi-a ridicat un semn de intrebare, fiindca eu am crezut c-o sa ma puna in pat. Cu mintea de-acum inteleg  ca n-ar fi putut sa faca sex cu mine in patul lui conjugal; atunci insa, n-am inteles. Oricum, trebuie sa mentionez ca  m-a gonit imediat dupa sex : “O sa se intoarca in curand nevasta-mea cu Cristiana!”

SUPUSA LA PERVERSIUNI SEXUALE  la el, pr. Munthiu, IN BIROU

Aceste doua experiente m-au dezamagit asa de tare incat imi era frica sa mai urc in masina lui si i-am spus ca FAC ORICE, NUMAI SA NU MA ATINGA…Si-atunci i-a venit lui o idee nemapoimenita! Sa-mi ceara sa-i fac sex oral….Din momentul in care puneam piciorul la el in birou, imi spunea: “Danutule, doar ti-a auzit vocea si s-a sculat! Hai sa vezi!” Eu ma apropiam de birou, el imi lua mana si mi-o punea pe barbatia lui:  “SIMTI, DANUTULE?” “HAI! FA ASTA PENTRU TH !”

Si se ducea repede sa incuie usa din exterior, apoi pe cea dinauntru (avea doua usi la birou), si ma punea in genunchi…se descheia la pantaloni si eu ii faceam sex oral, in timp ce el se juca cu mana in parul meu si ma alinta :”Asa, Danutule, asa! Th-ul te iubeste! PARSIVUL lui TH-ul! INGHITE, DANUTULE, CA-TI FACE BINE!” Mie imi venea sa vomit, dar n-am zis nimic..Inghiteam..(senzatia asta n-am uitat-o) . Apoi imi cerea  sa-mi clatesc gura si sa beau  un pahar de vin.

Nu i-a fost  indeajuns acestui monstru ca-i sugeam penisul,  m-a facut sa-i inghit si sperma dupa ejaculare?  Asta-i PREOT?   E DIAVOLUL INTRUCHIPAT!

“Face parte dintr-o secta acest om, Daniela?”, m-a intrebat colega mea, Bernadette.  “Stiu ca exista secte care fac asa ceva. S-a jucat cu creierul tau, Daniela! He messed you up!” Ti-a manipulat creierul.

Sunt un pic suparata pe Ionela si Ghita, pe tanti Cornelia de la lumanari, pe profa Ilea…Toti m-au vazut la TH-ul in birou. Toti ma gaseau acolo si ma lasau tot acolo dupa plecarea lor, dar  nici unul  nu m-a intrebat:” Dana, cum se face ca  tu ramai tot ultima in birou-ul lui TH?” Nu stiu daca le-as fi raspuns la intrebare…Poate ca nu, mi-ar fi fost rusine,  dar poate ca m-ar fi trezit un pic la realitate… Nu e vina lor, e vina mea…Poate,  daca m-ar fi intrebat,  s-ar fi oprit abuzul…

Parc-o aud pe d-na Cornelia: “Unde e parintele?  Tocmai am iesit de la el. La catedrala nu-i. Masina lui e tot aici, dar el nu-i nicaieri.” Si continua sa bata la usa de la birou…Nu stia, ea, saraca, ca “Parintele” era ocupat…Primea sex oral in momentul ala.

“De ce-ai continuat sa te urci in masina lui, daca vedeai ce-ti face?” (atata lume mi-a pus intrebarea asta, chiar si Pr. Decan)

Profu’ Jata a raspuns in felul urmator:” Fiindca victima se intoarce la calau, Dana!”

Eu va ofer raspunsul meu: Fiindca nu intotdeauna s-a dat la mine! De multe ori ma vedea plangand si-mi dadea o tura de centru, cu masina…Imi canta, imi spunea :”Uite, iar o sa ma certe nevasta-mea ca nu m-am dus direct acasa dupa vecernie!…Te-am plimbat pe tine. Esti multumita ? “Se oprea si-mi cumpara o ciocolata Africana, apoi ma ducea inapoi la camin, de fapt, la casuta din spatele Teologiei, unde locuiam atunci  (vis-à-vis de locuinta Pr Moldovan – in 2005, m-am dus sa revad locuinta si l-am gasit pe D-l  prof. Dobre, profesor de muzica pe vremea cand eram eu studenta;  i s-a permis lui sa se mute acolo cu familia ) si ma lasa la poarta din spate.

Alta data m-a dus cu masina la Paltinis si nu s-a atins de mine. Mi-a cantat tot drumul, s-a dat cu mine pe telescaun..nu era zapada, era o zi de toamna sau primavara…radea…canta…imi amintesc ca, la intoarcere (in timp ce conducea inapoi inspre Sibiu) mi-a zis: “Pleaca-ti capul! Te-a vazut o colega de serviciu de-a lui nevasta-mea si poate-i spune !” Cu alta ocazie m-a dus la restaurantul din Dumbrava unde a comandat “cordon bleu”, doar o portie, pentru el. Mie mi-a dat doar sa gust. Era prima oara cand mancasem asa ceva si retinusem numele frantuzesc al mancarii .

Mi-a zis de-atatea ori:” Iar te-a vazut IOSU  la mine-n  masina!” Mi-am amintit recent  ca nu intotdeauna ma lua din fata Catedralei. Cateodata imi cerea sa-l astept in fata Postei de pe Mitropoliei, ca sa nu fie vazut. D-l Baciu, portarul de la teologie,  ma vedea intotdeauna urcandu-ma in masina lui. Pr. Iosu m-a vazut si el de-atatea ori.

Nu, nu mi-a fost frica de TH-ul! Imi canta, imi spunea mereu: “VIATA-I FRUMOASA, Danutule! TRAIESTE-TI CLIPA! MERITA S-O TRAIESTI! BUCURA – TE!”

CUM S-A TERMINAT ACEASTA POVESTE ? In fata usii ginecologului !

A fost o surpriza foarte neplacuta pentru el sa auda ca nu mi-a venit ciclul. El stia ca, intotdeauna, in urma actului sexual de pe bancheta din spate, dupa ce coboram din masina, imi cerea sa urinez.  Era un ordin si ma urmarea executandu-l. Sampania si ciocolata urmau dupa.  Deci n-ar fi conceput in ruptul capului  c-as fi putut sa fiu insarcinata.

       Doamne, as vrea sa-mi amintesc ordinea cronologica a evenimentelor, dar nu pot .Tin minte ca mi-a cerut sa ma urc  in masina lui si m-a dus la ginecolog pentru chiuretaj. DE FAPT, doar  m-a dus cu masina pana in fata portii (n-a venit cu mine inauntru), la un cabinet privat,  intr-o casa, dincolo de linia ferata, si mi-a spus ca aici trebuia sa vin eu singura (el vorbise in prealabil cu medicul si acesta ma astepta, stia el pentru ce motiv).

Nu-mi amintesc numele doctorului. Arata cam in jur de 50 de ani. Tanti Carmen mi-a reamintit la telefon, in mai,  ca ma dusese la ginecologul nevestei lui. ”Dana, imi amintesc ca tu n-ai coborat scarile fiindca mi-ai zis ca i-ai vazut pe toti 3 in masina:  TH-ul, cu nevasta si fetita lui .  Asa ti-ai dat seama ca era ginecologul sotiei lui. Mi-ai zis c-ai asteptat sa plece ei,  apoi ai coborat”.

Eu chiar visasem sa am un baietel cu ochii albastri (care sa sememe cu Cristiana, fiica lui TH) , chiar daca cei de la facultate m-ar fi dat afara. TH-ul m-a adus imediat la realitate cand mi-a spus ca trebuia sa fac un avort. Nici nu mi-a dat voie sa visez la a fi mamica copilului lui.( “ Nu-i adevarat, Dana!” mi-a zis Dna Munthiu. “Ba da! Dac-as fi facut un test de paternitate, ar fi iesit c-ar fi fost copilul lui”, i-am raspuns eu).

Vineri (dupa vizita mea la ginecolog)  m-a dus la cu masina lui Agnita si mi-a spus ca, daca nu ma intorc luni la Sibiu, pentru chiuretaj, vine el dupa mine si  ma ia pe sus, cu forta,  de-acasa . Mi-a dat bani de chiuretaj si ma astepta.In momentul ala am fost speriata si n-am stiut ce sa fac! Atunci am alergat la tanti Carmen, vecina noastra, si i-am spus ce mi se intamplase.  Era prima oara cand ii spusesem cuiva,(unei femei), ce-am patit. (Baciu si Iosu mai mult ghicisera. Nici nu scapsem bine cu viata, ca a sarit si d-l Baciu pe mine! Voia recompensa pentru ca vorbise cu Insp. Cartau sa ma transfere la Sibiu. Eu uitasem, F. mi-a amintit). Nu parintilor, nu prietenilor, ci lui tanti Carmen, rugand-o sa pastreze SECRETUL! Si-a tinut cuvantul tanti Carmen. O apreciez! Nu le-a spus parintilor mei ! (M-ar fi ranit tot pe mine, asa cum au facut acum, sunt sigura).

      Vizita la ginecolog m-a trezit, m-a adus cu picioarele pe pamant, m-a facut sa inteleg realitatea. Da, sex avusese loc,  sex in care eu n-am simtit nimic, doar am stat in masina lui cu ochii inchisi asteptand sa se termine (se termina cand simteam sperma lui TH-ul pe burta mea, pe care mi-o stergea cu hartie igienica; apoi  sampania si restul) …sex care s-ar fi putut termina cu o sarcina.  N-o sa uit niciodata ziua de la ginecolog! Mi s-a intiparit bine in minte! …Ma uitam   pierduta in jurul meu…Erau fete cu mamele sau cu prietenul lor…De undeva iesise o tipa intr-un fel de capot (banuiam ca avusese un chiuretaj si ca  i  s-a permis sa-si revina, o ora, doua, intr-o camera alaturata, special amenajata pentru asta, cred ) … Eu eram singura! Nu venise nimeni cu mine…Mi-era teama! Ma simteam murdara …Vinovata…Nu voiam acest chiuretaj…Nu voiam sa fiu acolo….Am fost obligata sa ma duc….A fost cumplit! Nu vreau sa-mi aduc aminte….si totusi, a trebuit sa-mi reamintesc scriind…

Imi amintesc examenul ginecologic…cand ti se cere sa-ti ridici picioarele, sa le plasezi intr-o scarita si te simti prost, fiindca nu stii ce sa faci.Lumea se asteapta la un comportament de adult ( Doar ai facut sex, nu? In fata usii ginecologului am constientizat pentru prima oara ca exista consecinte pentru sex) pe cand  tu te comporti ca un copil…Nu, ziua aia n-o s-o uit niciodata! Si nu s-a terminat calvarul!  Un tampit de medic, dupa ce te palpeaza cu degetul,  iti da o veste care te infioara: “Esti gravida, domnisoara! Luni te astept la chiuretaj!” Am crezut c-o sa se prabuseasca cerul cu mine! Cand cuiva i se spune “esti gravida”, ar trebui sa fie motiv de bucurie, nu de panica…Da, nu doresc nimanui sa treaca prin ce-am trecut eu atunci…

 Numai Dumnezeu stie ce-a fost in sufletul meu in ziua aia…Am plans tot weekend-ul…Nu puteam trai c-un chiuretaj pe constiinta…Stiam ca ajung  in fundul iadului  daca  fac un avort…(insist: nu doresc nimanui aceasta experienta). Dumnezeu s-a indurat de mine si mi-a salvat viata! Duminica mi-a venit ciclul (neregulat, cu surprize, ca intotdeauna) dupa doua zile de plans,  si luni m-am dus la Munthiu si i-am spus ca nu mai trebuia sa ma duca la chiuretaj.

Da, Dumnezeu mi-a salvat viata deoarece eu planuisem sa-mi cumpar o cutie de diazepam  de la Farmacia 24 si sa ma sinucid dupa chiuretaj…Imi imaginasem inmormantarea, cu drapel negru in fata Teologiei ( asa era obiceiul), cu toti colegii si cativa profesori, cand, dintr-o data, l-am vazut si pe Munthiu in multime. Brusc, m-a fulgerat un gand: “Cum sa te las pe tine sa traiesti si eu sa mor?”  Gandul asta m-a intarit si m-a tinut in viata… Psalmul 113: 25,  26. “ Nu mortii Te vor lauda pe Tine, Doamne, nici toti cei ce se pogoara in iad;  Ci noi, cei vii, vom binecuvanta pe Domnul de acum si pana in veac.”

SPER ca ati inteles pana acum cate probleme am avut din cauza unei menstruatii neregulate, de aceea, imi permit sa va dau un sfat (considerati-l un apel al fetelor in situatia mea) voua, tatilor, mamelor, preotilor duhovnici , etc.

PENTRU CINE NU STIE, A NU AVEA CICLUL REGULAT E O PROBLEMA IN SINE…AR TREBUI SA VA ALARMEZE CA PARINTI….Sa nu stii niciodata cand iti vine ciclul: la 45 de zile, la 77 de zile, de doua ori intr-o luna…Sa porti tot timpul un tampon in geanta, pentru eventualitatea ca.. Niciodata nu stii cind se poate intimpla…E neplacut si e foarte stresant. Sa nu stii niciodata cand ovulezi sau nu…ca sa incerci sau sa eviti a ramane insarcinata, e foarte enervant…Sa mergi la doctor si sa te intrebe cand a fost prima zi a menstruatiei si sa dai din umeri, fiindca ai scris pe calendar, dar nu-ti aduci aminte (ti se cere aceasta informatie deoarece nu ti s-ar face o radiografie daca s-ar putea sa fii  insarcinata), e foarte penibil.

Pentru motivele de mai sus (si pentru multe altele), trimiteti-va fiicele, sotiile, surorile, la un ginecolog, daca le iubiti si vreti sa le protejati! Un ciclu menstrual neregulat la o varsta de peste 15-16 ani trebuie investigat, implicat chiar si endocrinologul. Asigurati-va ca sunt tratate  (de ovare polichistice, de exemplu). Sunt sigura ca n-ati vrea sa pateasca  ce-am patit eu!  Pe mine nu m-a dus mama la medic (are dreptate Profu’ Jata, e vina ei), desi stia ca ma chinuiam cu o menstruatie neregulata de la 12 ani!  Fiti parinti mai buni decat parintii mei, daca va sta in putere!

 Eu am facut doua fertilizari in vitro in SUA (unul din motive e tot ciclul neregulat) si stiu ca, pentru a fi sigura ca o femeie e insarcinata, se face un test de sange! Nu e suficient un control ginecologic …Acest diagnostic nu se pronunta doar in urma unei palpari cu degetul!

Eu as fi trait cu un avort pe constiinta din cauza acelui incompetent daca nu mi-ar fi venit ciclul inainte de programarea la chiuretaj. Mi-a salvat Dumnezeu viata! MEDIC ROMAN INCOMPETENT! Nu toti sunt la fel, imi cer scuze daca i-am insultat pe cei COMPETENTI, dar ala a fost un  nenorocit!

Sa continui ….AM AJUNS SA FAC MEDITATII LA MATEMATICA CU CRISTIANA, fetita lui Munthiu, dupa ce tatal ei ma aruncase la gunoi (nici nu mai vorbea cu mine dupa incidentul cu chiuretajul. Cica se spovedise si nu i s-a mai permis sa vorbeasca cu mine! Si-a gasit scuze ) !D-na Munthiu m-a intalnit intr-o zi pe strada si, cu lacrimi in ochi, m-a rugat sa fac meditatii la matematica cu Cristiana ,care era in clasa a 8-a, fiindca D., fosta ei meditatoare si prietena comuna, nascuse. Mi s-a facut mila de doamna Munthiu  si-am decis s-o ajut pe Cristiana, insa mi-a fost tare greu. Imi amintesc ca-mi stergeam lacrimile in fata portii, apoi puneam mana pe manerul ala greu, de fier, deschideam poarta si urcam sus la ei, in bucatarie, unde faceam  meditatii. La plecare, d-na Munthiu spunea: ”Adi, hai ca pleaca Dana! Ia-ti ramas bun!” dar el n-a iesit niciodata din camera. ( Nesimtitul…A  ajuns sa-mi spuna:” De ce nu-i spui lui nevasta-mea ca nu mai faci meditatii?” “ Spuneti-i d-voastra, eu n-am curajul,” i-am raspuns…Se pare ca nu i-a zis nici unul din noi..)

“Doamne,  IL intrebam eu pe Dumnezeu, de ce ma pedepsesti in felul asta? Nu-i de ajuns ca mi-am pierdut duhovnicul si nu mai am cui sa-i spun ce ma doare, de ce trebuie sa-i ajut fetita? De ce n-am putut spune NU?” Terapeuta mea:” Si  te-au  platit, Daniela?” “Nu, am raspuns eu. Nu faceam  meditatii pe bani. Faceam ca sa-i ajut pe copii, fiindca mie mi-a placut intodeauna matematica. D-na preoteasa mereu  imi dadea cate ceva, trebuie sa admit: un sapun, o ciocolata, un sampon”. Intotdeauna mi-a fost recunoscatoare, m-a respectat si mi-a vorbit frumos. Eu eram multumita…

Imi amintesc c-am vrut sa-i spun intr-o zi doamnei Munthiu ce mi-a facut sotul ei, dar el m-a oprit in felul urmator: ”Daca-i spui, o sa divorteze de mine, fiindca are incredere in mine!” Nenorocitul! M-a santajat! Si mie mi-a fost mila de fetita lui atunci si nu     i-am spus. (Daca cititi despre Stockholm Syndrome, puteti cauta tone de informatii pe google, o sa intelegeti ca ceea ce-am facut eu inseamna : “victima simte empatie fata de calau, si are sentimente positive fata de el. Sentimentele sunt irationale in lumina pericolului sau a riscului indurat de victima”).  MIE MI-A FOST MILA DE FETITA SI DE SOTIA LUI!  “Si-acum nu mai ti-e mila, Dana?” m-a intrebat d-na Munthiu, la telefon, pe 7 iunie.  “Acum mi-e mila de mine!”, imi spusesem in gand.

DUPA presupusul  chiuretaj…

DIN MOMENTUL ALA, TH-ul si-a schimbat atitudinea 180 de grade! Nu m-a mai primit la birou, nu mai vorbea cu mine…Nu aveam voie decat sa ma spovedesc la el, insa 3 minute de spovedanie nu mi-ar fi luat durerea din suflet. Nu mai aveam duhovnicul cu care stateam de vorba…Plangeam  intruna si nu stiau prea multi de ce. Ma simteam pierduta… La cine sa ma duc sa-i spun ce era atunci in sufletul meu? S-o iau de la inceput cu 5 ani in urma? “La orice doamna necunoscuta din parc, Dana!”, mi-a zis Profu’Jata vara trecuta.  Singurul loc unde-am putut sa-mi astern gandurile  a fost  jurnalul meu, pe care l-am tinut sub saltea si pe  care l-am ars, in aprilie, langa containerul din fata blocului(din Agnita). Fratele meu mi-a spus recent ca si-am amintit ca plangeam si ca le spusesem ca-mi voi arde jurnalul, la care sora mea a replicat:” de ce-l arzi? In jurnal se scriu amintiri frumoase, nu amintiri pe care vrei sa le distrugi!” M-a surprins memoria fratelui meu…el si-a amintit asta dupa 16 ani!…

CAND S-A TERMINAT POVESTEA ASTA?

Sa fiu sincera, nu stiu. Am cerut altora ajutorul si astea sunt raspunsurile pe care le-am primit:

  1. “Era o vreme urata de tot afara in weekend-ul ala inainte de chiuretaj”, mi-a zis tanti Carmen. Sa fi fost toamna? Iarna?”  Nici ea nu-si aduce aminte..Si-a amintit doar c-afara a fost o vreme mizerabila si ca-i era mila de mine…

  2. In vara lui 1996 ii trimisesem o vedere din Franta  lui Th (am gasit jurnalul din Franta); presupun ca inca nu se terminase??…

  3. “In iarna lui 1996 (Revelionul lui 1997) te-ai dus cu Alin in tabara, Dana!”, mi-a amintit Profu’. (Alin fiind prietenul meu…In sfarsit, imi facusem si eu un prieten de varsta mea).

Il rog din suflet pe Alin, ( Dulea Marius Alin, fost student  al Scolii Militare de Ofiteri Activi de Transmisiuni, Sibiu ) sa-mi vina in ajutor. Numarul lui de celular nu mai functioneaza, iar la e-mail nu mi-a raspuns. Am nevoie de ajutorul lui, deoarece si lui i-am spus povestea cu Munthiu in seara in care portarul Baciu de la Teologie s-a dat la mine…Eram speriata si-am alergat la el  sa ma protejeze….Imi amintesc c-am stat de vorba  toata noaptea…Pana dimineata ii povestisem tot ce patisem cu… Baciu, Munthiu si Iosu… El a fost prima persoana careia i-am dus vestea cea buna: ca ma transferasem la Litere!
Ne-am ( eu si Alin) cunoscut la teatru in toamna, la inceputul anului universitar , deci povestea se terminase inainte…in vara fusesem in Franta 5 saptamani, apoi am lucrat la orfelinat..Nu pot sa-mi explic totusi  de ce i-am mai trimis lui Munthiu o vedere din strainatate.

Alin, te rog, completeaza-mi golul…Te rog, ajuta-ma! S-ar putea sa fi insurat si sa nu-i placa sotiei tale c-am fost prieteni, dar tu esti singurul care ar sti cand s-a terminat povestea cu Munthiu! Iarta-ma ca ti-am dezvaluit identitatea in scrisoare…( Ar putea afla si altii, daca ar cauta in dosarului ginecologului la care m-a dus Munthiu…Nu stiu luna, nici ziua…dar stiu anul : 1996).

Am fost sa-i cer o binecuvantare pentru licenta…Mi-a promis ca face cinste daca iau nota 9. Si s-a tinut de cuvant : m-a dus la un restaurant in afara orasului..si-am mancat la o masuta afara…A platit el. ( A incercat sa ma atinga din nou…doar sanii…)

In ziua de Pasti, cand l-am sunat inainte sa-i trimit  inregistrarea despre abuz, mi-a zis :”Danutule, tot ce vine de la tine e binevenit!”.  N-am avut curajul sa-l confrunt atunci. Ii avertizasem ca n-o sa-i placa mesajul meu. Asa a si fost.  L-am sunat 8 zile mai tarziu si l-am confruntat despre abuz. M-a ascultat cu atentie, apoi a negat totul. Mi-a spus sa n-o amestec pe “nevasta lui in mizerii de genul asta “( nu mai era tanti Norica pentru mine, devenise sota lui) si, urland la mine ca un animal demascat, mi-a spus ca, incepand din ziua aia, eu nu mai aveam voie sa formez numarul lor de telefon!

Predau intr-un liceu de negri…Predau unor copii care seamana foarte mult cu cei de la Casa de Copii din Agnita Ce vreau sa spun e ca  sunt copii cu probleme. Am eleve de 15 ani, gravide sau  abuzate sexual,  fetite lesbience, la 16 ani (ce stiu ele despre viata?). Unele, ca Jasmine Tibbs, stiu… Fete care-si rezolva problemele  tragandu-se de par,  batandu-se intre ele pana la sange , ajungand  la politie, apoi la tribunal. Am elevi care vorbesc in clasa despre fata X. , care-a avut 6 chiuretaje ( eram la catedra si-au crezut ca nu eram atenta). Copii care vand droguri…Copii care vin la scoala cu bratara in jurul gleznei, emitand  semnal Politiei, in cazul in care s-ar deplasa  in afara zonei permise…Copii care-mi cer bani sa-si cumpere rochite de banchet.( As fi putut s-o refuz pe cea mai buna eleva din clasa? Care e si mama  unui  baietel de-un an?  Eu nu avusesem rochita noua la banchet. ). Nu sunt copii care-mi dau flori sau martisoare ( ca-n  Romania sau ca la Gonzaga,  liceul privat, unde-o mamica imi facuse cadou un card , la Amazon , de o suta de dolari ),  ci copii care vin sa ma intrebe:”  Do you have any snacks today,  Miss Berghea ? ”(Ai ceva de mancare astazi, Dna Berghea?”) Cumpar  pretzels si ciocolata, dar sunt si zile cand n-am nimic sa le dau si ma simt prost, refuzandu-i.

DE CE S-A TRANSFERAT DANIELA PRUNEA LA TEOLOGIE? MĂRTURII VIDEO ŞI AUDIU IN ULTIMUL EPISOD AL MĂRTURIEI

 

Ultima oră

Participă la discuție

24 Commentariu

  1. gunoaie in haine bisericesti..trebuie si el violat cu ranga.. ochi pentru ochi . Aici ar trebui societatea sa fie putin mai implicata

  2. doi nenorociti…o sa urmeze un nou episod,gen ”stati sa vedeti ce am patit cu vecinul de la parter” sau ”barbatul la prietena mea cea mai buna ma….”……..o bagaboanda

  3. Îmi place de voi boilor ziariști nu sunteți plătiți publicând povestea,hahaha hahaha Haha.Ce glumă bună. ,cât ați făcut pana acum,și Cum se face ca,când ați auzit ca e vorba de biserica Oauuu ,trebuie lumea sa știe dar când este vorba de vreun politician ,ati închis ochii ca o cursa când o sugestie unui negru. Rusine eee e ,iar tu cucoana ai grija ca DUMNEZEU nu bate cu bâta, RUSINE și ție, sa ști ca bani ,te duc jos

  4. Sunt si eu femeie si cred ca ce ti sa intamplat este oribil ,asemenea om nu ar trebui sa poarte haina si cuvantul care il fac urmasul domnului pe pamant si culmea pe acest om il cunosc,acum 25 de ani am facut parte din familia lor

  5. am inceput de la un articol si acum citesc tot Dana daca mai citesti comentariile iti scriu tie pentru ca te inteleg. ASA am simtit si eu. Parintele meu duhovnic mi-a castigat in timp increderea, ma lua cu el in excursii, radeam, cantam impreuna si vorbeam despre Dumnezeu si calugarie, mergeam in padure la iarba verde cu alte maici si parinti. Mi se parea deosebit caci mai eram doar cateva din ucenicele lui. Ii ceream opinia pentru orice, si-i ii povesteam intamplari oarecum banale dar care credeam eu ca ma afecteaza, era un fel de dependenta emotioanala. Ca de ex ca nu luasem un examen, ori ca am picat la scoala de soferi, ori ca cineva mi-a vorbit intr-un anumit fel. Ii scriam mesaje sa se roage pt mine si el imi scria mesaje f frumoase, despre o iubire curata ce mi-o poarta cu ajutorul Maicii Domnului. Imi cumpara ciocolata, imi dadea bani sa merg in pelerinaje si eu il sunam entuziasmata sau suparata sa-i povestesc. Inlocuia parintii care nu avea timp de mine, care se certau permanent si de care voiam sa scap, inlocuia prietenele pe care nu mi le-am facut caci colegii ma considerau o baticoasa ciudata care se roaga si merge la slujbe, inlocuia iubitul pe care nu il aveam dar el a reusit sa ma faca sa cred ca asta e deosebit, ca sunt fecioara neprihanita. Ma strangea in brate de incurajare, apoi o mangiere poate de incercare sa vada cum reactionez asta dupa ce de obicei beam alcool Caci avea in chilie foarte mult alcool, primea tuica si vin de la oameni. Uneori ma ameteam asa de tare ca trebuia sa ma duca cu masina acasa, si el consuma alcool si se urca la volan, pe atunci mi se parea cool Imi zicea sa ma bucur de viata, si era f vesel, bucuros, alergam de mana, ne ascundeam de privirile altora, ma facea sa cred ca sunt o ucenica preferata,…… erau f multe fete, multe de la teologie ( EU am terminat o alta facultate) care ii cerseau atentia, eram in concurenta… Intr-o zi venise in oras, a cumparat pizza si mi-a scris un mesaj ca ma asteapta la apartamentul unui ucenic care era plecat din localitate. Cand mi-a deschis era fara sutana , in tricou, m-a strans in brate cu putere si pasiune…..apoi s-a intamplat. Apoi am continuat, intalniri in masina si pe la manastire. Ma facea sa cred ca ii fac un mic favor, uneori il vedeam ca se framanta ca se simte vinovat, sufeream cand nu ma suna pe motiv ca se spovedise, Cred ca il iubeam intr-un fel, nu m-am simtit fortata sau obligata. Au trecut anii si nu mai comunicam dar inca ma intreb daca m-a iubit sau s-a folosit de mine.

    1. Citindu-ti povestea, ma intrebam daca exista intr-adevar o dublura de-a lui Munthiu si una de-a mea…Se aseamana asa de mult ce-am patit eu cu ce-ai patit tu !…Ma bucur ca n-a trebuit sa treci prind trauma unui chiuretaj care ar fi avut loc daca nu mi-ar fi venit ciclul de-atata plans…Probabil ca duhovnicul tau era mai tanar…fara sotie si-o fetita pe care am meditat-o apoi la mate…dupa ce tatal ei ma aruncase la gunoi…

  6. Cititi cartile duhovnicilor adevarati ; ARSENIE BOCA , ilie cleopa . ILARION ARGATU. PROCLU NICAU ,PAISIE AGHIORITUL ptr ca nu toti care intra in biserica sutnt duhovnici adevarati .Trebuie sa te feresti de oameni care gindesc obscen ,,,,, asa se evita violurile si pacatul.

  7. tu ,ai fost o victima ..STIE DUMNEZEU ASTA dar el NU A FOST DUHOVNIC SI NICI PREOT SI NICI MACAR OM…………….

  8. Imi pare rau, dar e poveste unei curve, frumos imbracata si nuantata, daca a fost asa. Cine te-a obligat sa faci ceea ce ai facut? De ce nu ai luat atitudine atunci? Cred ca ti-a placut, iar acum vrei un pic de faima si bani. Mi-e sila de asemenea caracter.

      1. e adevarat!!!!! il cunosc pe acest om, sint sigura ca nu a legat-o ca sa o violeze!!!! cum a putut sa fie asa de proasta?!!???

  9. esti bolnava dana…..prea multe detalii…c culoare are ambalajul ciocolatei…..esti dusa rau;de ce atatea detalii? de frica ca nu vei fi crezuta?halal studenta la teologie…..ai facut de rusine intreaga institutie, studentii de acolo!!!1nu te-ai gandit decat la tine si la cati bani o sa faci din asta!!!!!!!!ce minte diabolica

  10. Frumos nuantata povestea asta…..Esti buna scriitoare, pacat ça spui baliverne si vrei sa faci rau unor oameni nevinovati! Sper ça Dumnezeu sa te pedepseasca asa cum meriti!!!!

    1. Nu e nuantata! E reala! Nu sunt scriitoare…As da orice sa nu fi trecut prin asa ceva,…sa nu fie amintirile mele!

      1. Dana,sa stii ca nu ai nici o scuza pt ceea ce ai trait! copil fiind, am fost si eu mangaiata din pacate in locuri nepermise; am constientizat bineinteles mai tarziu ca acele parti ale corpului au treaba cu aspectele sexuale ale corpului
        ca adolescenta, tot in vremea studentiei, la un banal consult medical la un picior am fost din nou atinsa nepermis! atunci insa constientizam ca nu e bine ce face “nenea gicu”
        eu nu m-am intors ca victima la calau!!!!!am fost oribilata pt ca medicul ii cunostea pe parintii mei, colegi cu el!!!!! nu numai ca le-am spus lor despre asta dar am si actionat imotriva acelui medic,insa sa apar in presa inca nu mi-a trecut asa ceva prin minte!
        crezi ca deschizi ochii cuiva?cui?toata lumea stie ca exista abuzatori nu e vreo a 8 a minune a lumii pe care o dezvalui tu acum!!!!!
        mila multa trebuie sa aiba de tine sotul tau sa creada in nevinovatia ta! nu stiu cum se mai poate atinge de tine! trebuia sa te gandesti la el in primul rand!!!!!

  11. Credeti ca mai e ceva de comentat , insasi autoare spunr ca este o poveste „ Iti trimit toata povestea daca imi trimiti e-mail-ul tau la dprunea@hotmail.com. E frumos al doilea episode…” ca este frumos ,probabil si banos , pacat ,restul NO COMENT

    1. E o scrisoare -confesiune, Domnule! I-am spus poveste…poti sa ma corectezi! Vrei sa-i spun PAGINI DIN JURNAL? E mai lung…

    2. Sotul meu, cand am inceput sa scriu POVESTEA VIETII MELE ( se pare ca va place mai mult asa, cu detalii), mi-a sugerat urmatorul titlu:” Jurnalul unei masochiste: Imi scrie pe frunte :ABUZATI-MA!”
      Eu am trimis acest document (prietenilor, colegilor, ziarului) cu doua titluri: 1. ” De ce m-am transferat de la Teologie in 1997?”
      2. ” Dupa dealuri.(Partea II. Nu de Mungiu). Actori: Pr. Munthiu, Pr. Iosu si eu, Dana Prunea”.

      Intr-un scurt comentariu, i-am zis “POVESTE”…

  12. Eu nu pot citi articolul/ Episodul 2 . Am dat și Like, și Share… Știe cineva de ce ? Mulțumesc ! 🙂

      1. Scarboasa poveste…Imi pare rau ca ai trait asa ceva ,dar nu esti deloc nevinovata…Cand te simteai murdara si vinovata,chiar asa erai.Nu erai genul inocent si cred ca stiai bine ce ti se intampla,iar uneori iti placea si iti doreai si tu.Perversa si scarboasa!Nu te victimiza atata!Esti si tu vinovata mai ales in fata lui Dumnezeu!Si de ce faceai atunci si de faptul ca ai imprastiat mizeriile astea,acum.