au început lucrările la colectorul de transfer ce va prelua apa uzată din localitatea rășinari

Luni, 2 septembrie 2013, au fost demarate lucrările la colectorul de transfer ce va prelua apa uzată din localitatea Rășinari și o va transporta în rețeaua municipiului Sibiu pentru a fi ulterior procesată în Stația de epurare Sibiu. Săpăturile vor începe pe strada Calea Dumbrăvii, între străzile Putnei și George Bacovia și vor continua pe Calea Dumbrăvii în direcția Rășinari.

Lucrările vor fi realizate de către firma HOCHTIEF SOLUTIONS AG, Germania, câștigătoarea contractului “Modernizarea Staţiei de epurare ape uzate a municipiului Sibiu şi colectoare de transfer apă uzată de la localităţile Cisnădie şi Răşinari”, din cadrul Proiectului implementat de către S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu, ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în judeţele Sibiu și Brașov”, proiect cofinanţat prin Fondul de Coeziune POS Mediu.

Durata de execuție a acestui contract este de 26 luni, până în ianuarie 2015, iar valoarea investiției este de 39.846.469,89 Lei fără TVA, din care 8.242.020,07 Lei fără TVA sunt alocați pentru realizarea colectorului de transfer apă uzată Rășinari.

Lungimea totală a colectorului de transfer este de circa 8.419 m. Acesta va transporta apa uzată din rețeaua de canalizare a localității, rețea ce va fi construită de alt contractor, în cadrul aceluiași program derulat de S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu. Investițiile prevăzute pentru localitatea Rășinari includ extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare precum și construirea unei conducte de aducțiune pentru Rășinari și a unui rezervor de stocare.

S.C. Apă-Canal S.A. își cere scuze pentru disconfortul cauzat pe parcursul lucrărilor și face apel la sprijinul şi înţelegerea populației faţă de posibilele neplăceri survenite. Acestea vor fi compensate de beneficiile de lungă durată ce se vor obține în urma acestui contract, prin asigurarea accesului la servicii conforme standardelor europene și protejarea sănătăţii populaţiei şi a mediului.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu