tâlhar prins de jandarmi aflaţi în timpul liber în timp ce îi smulgea o lănțișor de aur unei femei în sibiu

Doi subofiţeri de Jandarmerie au prins un tânăr în vârstă de 17 ani după ce acesta a sustras folosind forţa o bijuterie de la gâtul unei femei, în mun. Sibiu.

În după amiaza zilei de 29.08.2013, sergent-major Trifu Marius şi sergent-major Fieraru Marius, subofiţeri la Jandarmeria Sibiu, în timp ce se deplasau pe str. Agârbiciu din mun. Sibiu au fost alertaţi de strigătele unei persoane de sex feminin.

Jandarmii au observat o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani care striga după ajutor, era dezorientată şi avea părul ciufulit. Din discuţiile cu această persoană subofiţerii de Jandarmerie au aflat că un tânăr i-a smuls un lănţişor de aur de la gât. Aceştia au liniştit persoana vătămată şi s-au asigurat că nu necesită îngrijiri medicale, i-au cerut să rămână pe loc şi au solicitat semnalmente celui reclamat de la martorii din jur.

Jandarmii au urmărit persoana în cauză concomitent cu anunţarea unui echipaj al Jandarmeriei Sibiu care se afla în misiune de păstrare a climatului de siguranţă publică la o competiţie sportivă. După câteva minute au observat printre blocuri un tânăr care corespundea semnalmentelor ştiute şi folosindu-se de somaţiile legale cei doi jandarmi au reuşit să îl oprească şi să îl imobilizeze pe adolescent.

Echipajul de Jandarmerie sesizat s-a deplasat de urgenţă pe str. Agârbiciu din mun. Sibiu. În urma verificărilor şi a controlului corporal sumar, jandarmii au găsit asupra tânărului presupus că săvârşise fapta, lănţişorul de aur care a fost predat persoanei vătămate. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 650 lei.

Atât persoana vătămată cât şi martorii identificaţi l-au recunoscut şi indicat pe cel reţinut de către subofiţerii de Jandarmerie ca fiind autorul faptei reclamate de femeie.

Jandarmii i-au întocmit tânărului în vârstă de 17 de ani din jud. Olt, actele de constatare persoana fiind susceptibilă de săvârşirea faptei de tâlhărie, prevăzută şi pedepsită art. 211 din Codul Penal.

Tânărul a fost predat organelor judiciare abilitate, pentru continuarea cercetărilor

Ultima oră

Comentariul meu