Expediţia pe Manaslu a început. Alpiniştii ne ţin la curent cu ce se întâmplă, pe internet

Expediţia românească pe unul dintre cele mai periculoase vârfuri din lume, vârful Manaslu (8.156 m), munţii Himalaya, a început în noaptea de 29 spre 30 august.

Echipa formată din patru alpinişti experimentaţi, Adrian Vălean (Sibiu), Vlad Căpuşan (Cluj), Vasile Cipcigan (Cluj) şi Mihnea Prundeanu (Cluj), a pornit la ora 0, cu drumul până la Belgrad de unde alpiniştii vor zbura spre Kathmandu.

Pentru că beneficiază de servicii de telefonie prin saltelit, cei patru vor transmite informaţii regulate postate pe site-ul expediţiei – manaslu2013.ro sau pe site-ul – adrianvalean.ro.

Ultimele informaţii primite de la alpinişti anunţă câteva probleme.

„Primul hop-aeroport Belgrad. Din cauza unei informaţii greşite trebuie să recalibrăm bagajul extra. Am renunţat la 20 kg de lucruri ce nu ne sunt strict necesare. În curând chek-in pentru Abu-Dhabi”, este informaţia care a apărut vineri 30 august, pe cele două site-uri.

Adrian Vălean a explicat, cu câteva zile înainte de plecare, cum se va desfăşura expediţia.

„O să mergem cu avionul până la Kathmandu, în Nepal, după care urmază două zile de mers cu jeep-ul şi încă 10 zile de marş de apropiere în care o să acoperim aproximativ 100 km doar ca să ajungem în tabăra de bază. Din tabăra

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Expediţia pe Manaslu a început. Alpiniştii ne ţin la curent cu ce se întâmplă, pe internet  Expediţia pe Manaslu a început. Alpiniştii ne ţin la curent cu ce se întâmplă, pe internet  Expediţia pe Manaslu a început. Alpiniştii ne ţin la curent cu ce se întâmplă, pe internet

Ultima oră

Comentariul meu