exclusiv: mărturia unei foste studente la teologie abuzată sexual: dezvirginarea după munthiu: “ti-am facut cel mai frumos cadou de ziua ta, danutule! esti femeie acum! - episodul trei

Publicam continuarea marturiei Danielei Prunea despre abuyuruiel sexuale carora le-a cazut victima din cauya climatului familial si a naivitatii, a lipsei de experienta de viata.

In acest episod puteti deslusi modul in care duhovnicul ei, care acum sustine ca  a fost defapt hartuit, a profitat de naivitatea unei fete cu un trecut traumatic pentru a ajunge la sex, cel mai primordial imbold uman, care se presupune ca poate fi infranat de constiinta. Este ceea ce face diferenta intre om si animal. CONSTIINTA.

AICI GASESTI PRIMUL EPISOD AL MARTURIEI DANIELEI PRUNEA

MARTURIA DANIELEI PRUNEA, FOSTA STUDENTA LA TEOLOGIE – episodul doi

VEZI POZITIA PREOTULUI MUNTHIU : Preotul Munthiu despre acuzele de abuz sexual: Astea sunt aberații! O dau în judecată! Să aducă dovezi!

CE SPUNE MITROPOLITUL ARDEALULUI:  Preotul Munthiu a DEMISIONAT din preoţie! Mitropolia face o anchetă în cazul acuzaţiilor de abuz sexual aduse de fosta studentă!

CITESTE SI: Studenta la Teologie în Sibiu, abuzata sexual de duhovnicul ei – EXCLUSIV ONLINE – O marturie cutremuratoare din culisele Facultatii de Teologie

CELULA DUHOVNICEASCA CREATA INTRE STUDENTII DE LA TEOLOGIE SI ELEVELE DE LA PEDAGOGIC / In acest context apare si Pr. MUNTHIU Adrian-Dumitru, PARINTELE MEU DUHOVNIC:1991—1996

Studenti de la Teologie si Profesori, oameni valorosi ai Ortodoxiei, ulterior unii deveniti episcopi, au inceput o lucrare frumoasa cu cateva eleve de la Pedagogic unde au venit ca sa predea RELIGIE (curs optional in 1993) si unde au reusit sa creeze o celula duhovniceasca. Printre cei de la Teologie se numara CIPRIAN SPAN ( IPS. Siluan, fost coleg de clasa cu sotul meu, la Liceul Lazar, din Sibiu) si d-l profesor JATA IOAN, care atunci se intorsese din America, unde facuse studii de doctorat in Teologie. ( O sa-i intalniti comentariile pe parcusul acestei scrisori– ati citit deja din ele — am pastrat legatura de-atunci, timp de 20 de ani.)

Celula duhovniceasca s-a format din eleve de exceptie ale liceului (printre care m-am numarat si eu) din diferiti ani: clasa a IX-a, a X-a, a XI, a XII-a , toate cu note bune. Au fost fete care au urmat apoi, in mod sincer, o cariera teologica in Facultatea de Teologie de la Sibiu, in general fete care au intrat printre primele si-au urmat acelasi traseu de exceptie si-n facultate. Toate aceste fete au dat dovada de sinceritate si de seriozitate…Au fost fete care l-au cautat pe Hristos cu sinceritate care s-au ancorat in Ortodoxie sincer si care au ramas sincer in Biserica. Au inceput sa citeasca carti de natura religioasa, sa mearga seara la vecernie, la conferinte pe tematica religioasa. Devenisem membra a LIGII TINETERULUI Ortodox si, incercam pe cat posibil, sa particip la serile de exceptie de joi seara, seri duhovnicesti cu incarcatura extraordinara, care-mi umpleau sufletul de liniste si pace. Reusisem si eu sa ma regasesc si sa ma vindec in Biserica. Tot timpul liber, dupa terminarea cursurilor de la liceu, mi-l imparteam intre facutul temelor si slujba de vecernie  in timpul saptamanii; intre Spitalul Militar si Manastirea Turnu, in weekend. N-am neglijat nici scoala, nici Biserica. Toata lumea stie ca noi aveam un orar supraincarcat la Pedagogic si totusi, reuseam sa merg si la vecernie si sa am si note bune la scoala. Rezultatele scolare s-au reflectat in Olimpiada de Pedagogie, faza nationala de la Deva din 1991, unde am fost pe podium cu ocul III si in faptul ca am terminat SEFA DE PROMOTIE la Pedagogic in 1994, la sectia romana. Trebuie sa precizez faptul ca, in felul acesta, dedicandu-mi timpul Bisericii, Spitalului Militar si studiului, m-am izolat de colegele mele de clasa. M-am imprietenit cu cateva din fostele mele colege odata ajunsa in America. M-am vazut altfel decat ele in acei ani. Ma consideram superioara lor pentru faptul ca eu traiam intr-o lume spirituala, iar ele intr-o lume materiala (chefuri, discoteca, baruri, prieten, sex, etc)…Ele si-au trait cel putin varsta! Eu m-am izolat si-am platit din plin pentru asta! Am patit-o rau de tot! …

Sa rezum: ANII 1993, 1994 au fost ANI CU INCARCATURA SPIRITUALA…Am devenit ortodoxa in toata trairea mea, in toata fiinta mea..am cunoscut Ortodoxia si-am inceput s-o traiesc (am vorbit inainte de faptul ca-mi petreceam Pastile la M-rea Sambata; ca mergeam la M-rea Turnu. Descoperisem manastiri noi: Mrea Rameti, unde am invatat sa facem metanii, de mana; la M-rea Parva, jud. BN ( unde se mutase Pr Paisie Iloaie de la Turnu)…Eram un copil… Am gasit siguranta in biserica si-am vazut in fiecare preot imbracat sau care vorbea la altar/catedra ( in fiecare joi seara la serile organizate de Liga ) un PARINTE si un DUHOVNIC. Oamenii astia imbracati in haine preotesti reprezentau un model de siguranta! Mi-am ales si eu un duhovnic, pe parintele MUNTHIU de la Catedrala.

Avea o anumita varsta (in jur de 40 de ani) si putea sa-mi fie parinte. Catedrala era aproape de caminul nostru de pe B-dul Victoriei, doar 10 minute de mers pe jos. Era un om plin de viata, canta ingereste, avea o voce frumoasa, si-l vedeam ca pe un fel de Pavarotti.

LEGATURA INTRE MINE SI PARINTELE DUHOVNIC Pr. MUNTHIU, alias TH, creata timp de 5 ani

La 16 ani l-am vazut pe parintele MUNTHIU ca PARINTE SI DUHOVNIC. A fost o legatura pe care am cladit-o foarte bine timp de 5 ani. Mergeam la el la birou cu orice problema, discutam si probleme de scoala si probleme legate de viata de zi cu zi si ii ceream sfatul PARINTELUI. El ii inlocuia pe parintii mei care erau la Agnita. Am avut siguranta deplina, totala in el. Il vedeam ca pe UN TATA, CA PREOT DUHOVNIC! Din aceasta cauza la 21 de ani, dupa 5 ani, am ajuns sa retraiesc aceeasi drama pe care am trait-o la 15 ani.

Nu tin minte toate problemele cu care mergeam la el. Imi amintesc doar cateva, pe care am sa le scriu.

1. In clasa a XII-a mi s-au prescris ochelari (pe care trebuie sa-i port toata viata – e miopie) si m-am dus la PARINTELE meu duhovnic plangand, spunandu-i ca, de atunci inainte, elevii nu vor spune “Vine domnisoara invatatoare, ci vine Ochelarista”. Nu-mi amintesc ce mi-a zis, dar stiu ca avea darul de a-ti readuce zambetul pe buze, de a-ti alunga norii necazurilor si facea sa rasara din nou soarele pe strada ta.Era plin de viata Parintele Munthiu! Iti dadea si tie din energia lui!

2. La sfarsitul clasei a XIII-a, in ziua repartitiei, iarasi m-am dus la el plangand. Fusesem nedreptatita! Ma necajisem asa de tare, ca mi-a venit ciclul, pe loc, in sala, de emotii. A doua oara in aceeasi luna ! Acest detaliu este foarte important si-o sa-l regasiti inca de

trei ori in poveste. L-a retinut si parintele Munthiu! A avut o memorie extraordinara! L-a retinut si s-a folosit de el, apoi Ca sefa de promotie ar fi trebuit sa mi se permita sa aleg prima postul, in functie de medie, dar nu mi s-a permis ( nota pentru repartitie s-a calculat facandu-se media notei de BAC si a celor 5 ani de liceu) . Asadar am fost nevoita sa iau postul de educator de la Casa de Copii de Agnita. Lucram in weekend si mergeam la cursuri de luni pana vineri. Nu-mi ramanea nici o zi de odihna, dar ce puteam face? Parintii nostri nu si-au permis sa ne intretina financiar si in facultate. A trebuit sa lucram eu si sora mea Mirela.

3. Cand parintele Jivi ma luase peste picior  in timpul examenului de IBU, tot la el, la birou, m-am dus sa ma plang, ca unui parinte, sperand sa ma inteleaga si sa ma ajute, fie si numai cu un sfat! Fiind studenta la Teologie, imi era usor sa-l caut! Doar trecem strada! Biroul lui era in prima curte de la Catedrala, pe dreapta, vis-à- vis de Facultate! In fiecare duminica (cand ramaneam in Sibiu), dupa slujba, mergeam la el, la birou, sa-mi faca o cruce pe cap (sa-mi dea o binecuvantare) cu credinta c-o sa-mi mearga bine toata saptamana! De asemenea, ii amintesc ca-i ceream o binecuvantare inaintea fiecarui examen! Era binecuvantarea unui PREOT si eu credeam in aceasta binecuvantare! MA DUCEAM IN FATA LUI CA LA UN PARINTE! Imi amintesc ca lui nu-i placea sa-i saruti mana (“Lasa prostiile!”). Era modest. Asa il vedeam eu. Nu mi-a fost niciodata teama sa merg la el la birou, insist asupra acestei idei, ca sa intelegeti de ce-am continuat sa merg si dupa…

In clasa a 12-a i-am prezentat o colega de liceu, pe Mihaela Tatu, pe care a incercat s-o ajute, facandu-i slujba de logodna la Catedrala, intr-o seara, dupa slujba de vecernie. N-am fost decat noi patru, cu Pr Munthiu.  A logodit-o cu prietenul ei de atunci, iar eu i-am fost nasa (nu-mi amintesc cine a fost baiatul pe care Munthiu l-a pus sa fie nas. Era ceva prieten de-al lui. Sunt sigura ca el si-ar aduce aminte). Ce-mi amintesc eu e faptul Mihaela imi spunea de-atunci “nasica”, ori de cate ori ma intalnea. TH-ul (Munthiu), la fel.

N-am uitat niciodata c-am vazut-o intr-o seara pe Mihaela coborand din masina lui Th-ul. A adus-o cu masina pana in fata caminului…Cuvintele doamnei pedagoge, doamna Marinescu Virginia, mi-au ramas in minte: ”Ce face preotul asta? De ce le aduce pe fete la camin cu masina? “ Nici ei nu i s-a parut in regula acest gest. A fost un mic semnal de alarma intrebarea ei, pe care, se pare, l-am ignorat si eu mai tarziu. Cand i-am reamintit doamnei Marinescu acest detaliu, pe 17 mai, cand o sunasem , a refuzat sa comenteze.

Nu stiu daca Munthiu s-a dat si la Mihaela, a incercat si cu alta colega de-a noastra, aveti povestea mea si e-mail-ul colegei mele in ultimul episod. .Stiu doar Mihaela nu s-a casatorit cu tipul (ofiter in armata) cu care a fost logodita la Catedrala de Munthiu.

LA EL, LA BIROU

…i-am cunoscut pe altii… Nu eram eu singura care mergea la el la birou. Acolo i-am cunoscut pe Ionela si Ghita Narita, pe d-na Cornelia de la lumanari, si am revazut-o pe Doamna Ilea, profesoara de muzica de la Pedagogic, a surorii mele. Ma apropiasem de Ghita si Ionela Narita (lui Ghita ii murise fratele, Marcel, student si el la Teologie si descoperisem ca eram rude de departe—bunicii din partea mamei mele erau din Apuseni de unde se tragea si Ghita). Ii vedeam foarte des la el in birou. Imi amintesc ca Ionela era foarte respectuasa si recunoscatoare:” Da, PARINTE!”” CUM ZICETI D-VOASTRA, PARINTE!” (si ea il respecta, nu doar eu.TH-ul, se pare, ca i-a ajutat mult. Mi s-a laudat ca, datorita lui, Ghita a obtinut postul de preot din Darlos, si-mi cerea s-o ajut pe Ionela cu cursuri la franceza ( mutandu-se in parohie dupa casatorie, Ionela nu mai venea la cursuri).

Tusica mea mi-a reamintit un episod de Craciun care-o are pe d-na Ilea, ca protagonista, intr-un fel. Dupa cum am spus mai inainte, multe chestii imi ramasesera in ceata, inclusiv imprejurarea in care l-am cunoscut pe Pr Munthiu. Nu retinusem decat ca tusica mea, Fevronia, mi l-a prezentat. Uitasem unde si cand. De aceea am sunat-o si pe ea acum o luna ca sa-mi improspateze memoria. Mi-a spus ca-l invitase pe pr Munthiu la camin, la Pedagogic, sa ne faca o sfestanie in camera ( asa l-am cunoscut). Mai mult, Pr. Munthiu revenise cu un grup de studenti teologi sa ne colinde la camin (impreuna cu IPS. Serafim Fagarasanul) si le oferisem o masa in sala de lectura (“Cum, Dana, nici asta nu-ti amintesti?” m-a intrebat tusica) si, apoi, la randul nostru, noi, fetele, i-am colindat pe teologi la Catedrala! Mai bine zis cateva eleve de la Pedagogic, cele care-au avut-o profesoara pe D-na Ilea, fiindca ea era prietena cu TH-ul si ei pusesera la cale acest concert de colinde! “Fetele erau pe treptele din fata altarului si D-na Ilea le dirija!

Ce frumos a fost! Ati cantat dumnezeieste!”, comenta tusica. O ascultasem in liniste, fara sa zic nimic. Totul era nou pentru mine. Ma interesau detaliile. Cand a terminat, a fost surprinsa sa auda ca eu nu-mi aminteam nimic din aceste evenimente. “Cum se poatesa nu-ti amintesti CE-A FOST FRUMOS? “, m-a intrebat din nou. Imi dau seama ca ea nu intelege ca, creierul meu, pentru a se proteja, a sters totul..NIMIC nu mai fusese FRUMOS pentru mine, in urma traumei…totul se murdarise.

CONTINUAREA RELATIEI INTRE MINE SI PARINTELE DUHOVNIC, MUNTHIU 

Nu sunt singura care s-a urcat in masina lui Th-ul! I-am vazut de-atatea ori pe Ionela si pe Ghita, pe Mihaela…

Tusica mi-a zis ca TH-ul a dus-o si pe ea de-atatea ori cu masina, ajutand-o sa se mute de ici colo. Th’ul mi-a spus c-a plimbat-o cu=masina pana si pe D-na Ilea si mi-a destainuit un secret: ca-i salvase casatoria! Era foarte mandru de asta! Ca-i facuse Dnei Ilea un bine, salvandu-i casnicia! Deci, acest om mi-a castigat increderea, pas cu pas, dupa cum vedeti. Sper sa intelegeti asta! Insist asupra faptului ca n-a fost o relatie idilica de genul “ Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana”, de tipul unui preot de 25 de ani si-a unei studente de 21 de ani. A fost o relatie intre o adolescenta de 16 ani (copil abuzat, sensibil si credibil, care n-a stiut decat sa se concentreze inspre studiu) si preotul ei duhovnic, de vreo 40 de ani…o relatie care s-a creat in timp – timp de 5 ani ( cand el ajunsese la vreo 45 si eu la 21).O relatie PARENTALA si DUHOVNICEASCA. O RELATIE CARE SA CLADIT IN TIMP…A cladit in mine o credinta de neclintit in acesti 5 ani! La el alergam cu orice problema, nu la parintii mei! A CLADIT O RELATIE PARENTALA in ani, insa A PERVERTIT RELATIA! S-A folosit de tot ce a fost invatatura in viata mea!

L-am idolatrizat! Pentru mine Pr Munthiu reprezenta Hristos pe pamant! “Faci numai ce spune DUHOVNICUL TAU!”..Tu nu existi…”EL e cel care-ti ghideaza viata inspre Hristos in sistem ortodox…s-a folosit de asta…Mi-a castigat increderea si s-a folosit de duhovnicitatea Bisericii!!!…

OMUL ASTA CARE MI L-A DAT PE HRISTOS DIN MANA LUI LA IMPARTASANIE….OMUL ASTA CARE STIA TOTUL DESPRE MINE…OMUL ASTA IN CARE MI-AM CLADIT INCREDEREA TIMP DE 5 ANI DE ZILE….CUM AS FI PUTUT SA-MI DAU SEAMA….CUM AS FI PUTUT SA-MI IMAGINEZ….CUM AR FI PUTUT SA-MI TREACA PRIN MINTE CA… ACEST OM DEVINE CEL CARE-MI FURA FECIORIA? Sub pretextul ca doar m-atinge si-mi vine ciclul!. Tibi, sotul meu, m-a intrebat:” Cum de-a stiut un preot ca tu ai ciclu neregulat?” I-am raspuns ca-i spusesem asta Pr. Munthiu in ziua

de la repartia de posturi de la Pedagogic, cand ma suparasem rau de tot fiindca nu mi s-a permis sa aleg prima, un post.

CUM MI-AS FI IMAGINAT EU ASA CEVA?…OMUL CARE MI-A FOST PROPOVADUITOR AL LUI HRISTOS? OMUL PE CARE-L VEDEAM CA PE – UN TATA SI – UN PARINTE SPIRITUAL?

Da, e usor sa fiu acuzata acum c-am fost majora, c-am avut 21 de ani Dupa cum zice sotul meu:” Faptul c-ai implinit 18 ani nu te maturizeaza peste noapte! Da, ai avut 21, dar ai gandit ca la 15″

Cum mi-as fi putut eu imagina asa ceva? De asta nici nu pot fi acuzata de faptul c-am acceptat…nici nu mi-am dat seama atunci de ce mi s-a intamplat. M-am trezit la realitate in fata usii ginecologului. Doar atunci am inteles ca ceva grav se intamplase!. Si-am ramas cu o trauma…si lucrurile au continuat pe fond de manipulare psihologica a mintii mele. Pana si o fetita de 16 a inteles asta. Ma mir ca nu inteleg adultii.

VA INTREBATI DE CE VIN SI VA SPUN POVESTEA ASTA ACUM? De ce n-o iau cu mine in mormant, cum mi-a sugerat doamna Munthiu?

Fiindca eu am trait in mormant in ultimii 17 ani…FIINDCA DOAR DIN SAPTAMANA PATIMILOR DE ANUL ASTA MI-AM DAT SEAMA C-AM FOST ABUZATA DE DOUA ORI… DE DOUA PERSOANE DIFERITE!!! NU DOAR ATAT! S-AR FI INTAMPLAT si a 3-a oara DACA NU M-AS FI TRANSFERAT la Facultatea de Litere de la Teologie! Doar de la Pasti incoace viata mea are sens (desi relatiile mele cu ceilalti s-au dat peste cap. ( Profu’ Jata:” Dana, vezi c-o sa ajungi sa traiesti un pustiu relational.” ( voia sa spuna c-o sa-mi pierd prietenii din Romania).  Am experimentat intre timp ca proverbul romanesc “prietenul la nevoie se cunoaste” e adevarat. Am inteles ca tot ce mi s-a intamplat in viata pana acum se leaga…Toate piesele din puzzle s-au pus impreuna si mi-au dat imaginea clara a vietii mele ! Am inteles ca a trebuit sa trec prin fiecare loc prin care am trecut ca sa ajung unde sunt acum! ( Bradshaw :” On the Family “: Te-ai transformat. Nu te faci mai bine; esti o persoana diferita. Te descoperi pe tine dinauntrul tau. Ai transcendat toate regulile.”..”Iti vezi intreaga viata in mod diferit. esti constient de scopul tau in viata. Iti vezi familia din perspectiva unui scop mai inalt. Evoluezi mai degraba, decat sa te invarti in jurul tau.”

http://www.child-safety-for-parents.com/profile-of-a-pedophile.html

http://caringforthesoul.com/read/195

http://www.chabad.org/theJewishWoman/article_cdo/aid/1707466/jewish/Things-You-Need-to-Know-About-Child-Molesters.htm

http://crime.about.com/od/sex/p/pedophile.htm

Am fost in soc in urma a ceea ce am descoperit pe aceste site-uri. NU-MI REVENEAM DIN PLANS CAND MI-AM DAT SEAMA C-AM FOST ABUZATA DE DOUA ORI, CA INTR-ADEVAR FUSESEM UN COPIL ABUZAT, CUM MI-A ZIS Mrs. MEDINA….(Stau si ma intreb ea de unde-a stiut…cum de-a presimtit… Nimeni nu-ti spune:“FERESTE-TE DE NENEA GICU, (pe care-l vezi ca pe-un tata adoptiv) sau FERESTE-TE DE PREOTUL TAU DUHOVNIC!”…Cand esti mic ti se spune “SA NU TE DUCI CU STRAINUL CARE-TI OFERA O BOMBOANA, PE STRADA, SAU SA AI GRIJA DE TIGAN, CA S-AR PUTEA SA BAGE IN SAC DACA NU ESTI CUMINTE!”….NIMENI NU TE INVATA SA TE FERESTI DE CEI APROPIATI, DE CEI IN CARE AI INCREDERE DEPLINA! TREZITI-VA PARINTI!

Citind informatia despre profilul unui pedofil am inteles ca nenea Gicu era si el un pedofil, fiindca i se potrivea perfect descriptia. Cand am citit ca pedofilul iti da sa bei bauturi alcoolice, te scoate la plimbare cu masina si iti face cadouri, am izbucnit in hohote de plans. Dumnezeule, mi-am zis. Asta e TH-ul = Munthiu! Detaliile astea ii se potriveau LUI intocmai!

Si el a facut la fel! El nu e pedofil (spre deosebire de nenea Gicu, cum zice Tibi), fiindca lui nu-i plac copiii. Lui ii plac fetele coapte implinite, DAR FECIOARE… Cu toate acestea s-a folosit de tacticile pedofililor pentru a-si recruta victimele: fete vulnerabile, ca si mine. Mai mult, i se potriveste chiar si a 4-a strategie de pe website-ul urmator ( de pe website-ul lui Oprah).

http://www.oprah.com/oprahshow/Child-Sexual-Abuse-6-Stages-of-Grooming

E vorba despre “”sexualizing the relationship ( a sexualize relatia ) “ si “ lowering sexual inhibitions” ( a reduce inhibitiile sexuale) La acest stadiu in care exista suficienta dependenta emotionala si incredere, agresorul sexual ( the sexual predator) in mod progresiv sexualizeaza relatia. Exact asa a facut si Munthiu….si va dau trei exemple…

1. Despre D-na ILEA, profesoara de muzica la Pedagogic, pe care o intalnisem de cateva ori la el la birou, mi-a spus:” Eu i-am salvat casnici d-nei Ilea. Am plimbat-o si pe ea cu masina! (ca sa prind curaj si incredere).

2. Despre I. N..” I. a fost fecioara cand l-a cunoscut pe G.!” ( Mi-a cazut foarte greu asta, fiindca si eu am fost fecioara inainte sa ma dezvirgineze el, pe bancheta din spate a masinii lui! …)

3. Despre D ( cu care ma imprietenisem in timpul practicii pedagogice): ”TH-ul: “Si D. , fata desteapta, in loc sa faca sex cu teologul ala din Cluj ( al carui nume nu-mi vine in minte, dar cu o voce nemaipomenit de frumoasa), a ramas fecioara pana la 28 de ani si i-a picat in plasa unui ofiter. S-a dus la mare cu el si-a ramas insarcinata!” ( D. a fost intotdeauna foarte draguta cu mine—am pierdut legatura de cand sunt eu aici. Ori de cate ori o vizitam la scoala imi dadea flori, martisoare; ma ducea acasa la ea si-mi dadea de mancare…O respectam ca prietena si ca invatatoare…Era un model pentru mine…Era o placere sa fii la ea in clasa, s-o observi in relatiile cu copiii.. De aceea m-am simtit onorata cand m-a rugat s-o suplinesc doua saptamani imediat dupa nunta, cand s-a dus in “ luna de miere”. “Te-a platit pentru cele doua saptamani in care ai predat in locul ei?”, m-a intrebat TH-ul. “Nu, i-am raspuns . Eu m-am bucurat sa fiu invatatoare, sa umblu cu catalogul sub brat”, fiindca la Casa de Copii eram un fel de babysitter. Fusesem si eu invatatoare adevarata ,doua saptamani, si mi-a placut. Mai tarziu, ma transferasem si eu un an invatatoare in Sibiu, la clasa intai.

D. isi luase concediu anul respectiv. Imi amintesc ca i-am cerut sfatul inainte sa ma transfer de la Teologie la Litere, fiindca ma durea sufletul sa renunt la copiii pe care-i initiasem eu ( daca ma transferam la Litere, trebuia sa ma intorc la Casa de Copii din Agnita, fiindca aveam foarte mult de invatat, dand diferentele de engleza). Imi amintesc perfect raspunsul ei:” Din profesoara in invatatoare, poti cobori oricand ( si ea facuse facultate de mate), dar nu invers!” Si-atunci am decis sa ma transfer, simtind mila fata de elevii mei care urmau sa aiba o noua invatatoare in clasa a 2-a..Cu o singura eleva am ramas in contact de-atunci…Mi-a trimis scrisori in SUA, e-mail-uri si, recent, m-a contactat pe Facebook ( Raluca R. – A terminat masteratul deja si e o dulce! Inca tot mi se adreseaza cu “Doamna invatatoare”, desi i-am fost invatatoare doar in clasa I.)

(Fac iar o paranteza: Cum a putut Dna Munthiu sa nu inteleaga ca n-as fi putut sa-i spun atunci ce s-a intamplat? Aveam prea multi prieteni comuni!Cum as fi putut sa-i spun lui D. ce patisem? Sau Ionelei? Le consideram prietene!…Cum sa le fi spus ce mi se intamplase? Mai ales ca ma simteam vinovata!…) Si toate aceste doamne (de la punctele 1, 2 si 3) il considera prieten pe TH-ul? Cel care mi-a spus mie secretele lor? Imi imaginez c-o sa se supere pe mine cand vor citi aceasta pagina.

Ar trebui, DE FAPT, sa se intrebe cum de stiu eu chestiile astea? Fiindce ele nu mi le-au spus.. Ar trebui sa inteleaga ca, prietenul lor, Th-ul, le-a tradat. Le sugerez sa-l intrebe.. Eu vreau sa dezleg alta enigma, care ma vizeaza pe mine: “De ce mi le-a zis MIE? De ce mi-a zis MIE secretele lor vis-avis de viata sexuala a unor fete (pe care le consideram prietene)? Ca sa-mi castige increderea si sa ma faca sa ma simt ok discutand despre sex??? Ca in strategia a 4-a de pe website-ul lui Oprah ? A incercat sa sexualizeze relatia si sa ma faca sa ma simt confortabila auzind despre sex? Asta a facut? Doar stia ca pentru mine sexul era subiect TABU! Nu vorbea nimeni despre sex in jurul meu.

De la Pasti incoace tot plang si ma intreb : “CUM A FOST POSIBIL, DOAMNE, SA FIU ABUZATA… DE DOUA ORI? SA FUG DE NENEA GICU SI SA DAU PE MUNTHIU ? “Fugi de dracul si dai de taica’sau “ spune proverbul romanesc.  Asta patisem? Spune-mi ca nu-i adevarat, Doamne! DE CE MI S-A INTAMPLAT MIE ASA CEVA?

Atunci a inceput dialogul meu cu Dumnezeu.DE CE MIE, DOAMNE? DE CE MI S-A INTAMPLAT ASTA MIE?  Eu visam sa ma fac calugarita. Eu am stat departe de baieti…DE CE MIE? De ce-a profitat de mine duhovnicul meu, persoana care ar fi trebuit sa ma protejeze…DE CE? DE CE? DE CE?

Si-am plans… lacrimi de furie….lacrimi de revolta…lacrimi de suparare… DE CE MIE, DOAMNE? DE CE MIE? 

 RASPUNURI LA INTREBAREA “DE CE MIE?” pe care le-am primit :

1. Pr. Lucian : “Fiindca si-a bagat dracul coada!”

2. Profu’ Jata: ” Fiindca n-ai avut discernamant, Dana!” El, Munthiu, preotul de 45 de ani, el a avut discernamant? l-as intreba eu pe Profu’ acum..

3. John Bradshaw:”On the Family:” God writes straight with crooked lines!” ( Dumnezeu scrie drept cu linii strambe”)

4. Tanti Carmen: “ Ca sa devii mai puternica ! Misiunea ta de-acum inainte va fi sa-i ajuti pe alti copii abuzati! Numai atunci te vei simti implinita!”

5. “ Fiindca ai fost prada usoara”, mi-a zis prietena mea din Pittsburg. Tibi : “ MULTUMESTE LUI DUMNEZEU CA TE-AI TREZIT! Ai fi putut sa nu te trezesti niciodata! Degeaba ti-am zis sa arunci serviciul de cafea, ca n-ai inteles! A trebuit sa te trezesti singura! Nu poti sa-l faci pe om sa vada realitatea cum o vezi tu! Nu -i poti lua capul sa-i pui alt cap in loc ca sa gandeasca clar!”

Da, eu nu ma trezisem in 2007. Cand corul Caedonia venise sa colinde la Biserica St Mary, in Arlington, Virginia, eu m-am dus sai vad si m-am intalnit cu Munthiu si cu doamna preoteasa.

Nu i-am zis lui Tibi ca m-am dus sa-i vad, fiindca nu mi-ar fi dat voie. Dupa ce m-am intors, m-a certat…

DOVEZI ? “AI DOVEZI, DANA?” ( m-a intrebat d-na Munthiu la telefon, pe 7 iunie). Incep cu raspunsul terapeutei mele la aceasta intrebare:” Intreaba-i tu pe ei, Daniela! Dumneavoastra ati face asa ceva si-ati lasa in urma dovezi ?”

Si-acum va raspund eu….plina de revolta! VRETI DOVEZI? AS DA ORICE SA NU FIE ASTEA AMINTIRLE MELE, CI ALE ALTCUIVA! AS DA ORICE SA-MI SPUNA CINEVA: TREZESTE-TE, DANA, A FOST DOAR UN COSMAR!…

DOVEZI VRETI? Haideti sa va dau raspunsul lui Anne Heche (actrita care a jucat cu Harrison Ford in filmul “Six days seven nights”, aparut in 1998), in cartea ei “Call me crazy”, in care descrie procesul ei de terapie in urma abuzului sexual (o abuzase tatal ei). Raspunsul ei seamana tare mult cu al meu (cel de mai sus). Nu mi-a venit sa cred cand am citit astazi ( 25 iunie) randurile urmatoare: “Acestea sunt amintirile mele. Nu am nici o dovada a ceea ce mi s-a intamplat. Asta este unul din motivele pentru care e foarte greu sa vorbesti despre abuz. N-am umblat la mine cu un reportofon, nu am poze ale acestor evenimente, am doar memoria mea, si sunt sigura cat pot sa fiu fara dovezi ca sa credeti ca povestea mea s-a intamplat exact asa cum v-o spun”.

VRETI DOVEZI! V-AS DA CU DRAG HERPESUL! Stiti ca raman cu el pe viata? Stiti ca se ia prin saliva in urma sexului oral? Stiti ca recidiveaza? Stiti ca e contagios? Ca e o infectie serioasa care te poate afecta toata viata? V-ati putea documenta!

VRETI DOVEZI?  Nu exista duminica, incepand de la Pasti, in care sa nu ma podideasca lacrimile in timpul Sfintei Liturghii si in care sa nu-L intreb de Dumnezeu:”DE CE MIE, DOAMNE? DE CE MIE? Oamenii astia (Preotul Duhovnic si, la randul lui, Duhovnicul Facultatii, Pr. Iosu) ar fi trebuit sa ma protejeze, Doamne, nu sa ma distruga!!!”

NU CRED C-ATI VREA SA FITI IN LOCUL MEU! Haideti sa schimbam rolurile doar pentru o zi! Si nca vreti dovezi?

Am ars Jurnalul in care scrisesem totul in primavara lui 1997, era inca putina zapada langa containerul de langa bloc (in Agnita). Ma revad dandu-i foc cu un chibrit si uitandu-ma la flacari. .I-am dat foc fiindca nu-mi reveneam nicicum…traiam in trecut…

Dec. 2007. SUA. Cu Munthiu si sotia lui. N-am rescris povestea intre timp. O gramada de timp…17 ani s-au scurs de-atunci….O rescriu doar de la Pasti incoace si o sa adaug comentariile celor cu care am discutat-o in ultimele doua luni.. N-are rost s-o spun cu ochii deatunci…foarte multe mi s-au sters din memorie…o sa v-o spun asa cum mi-o amintesc ACUM si cu ochii de-acum, dupa ce m-am trezit! O sa simtiti revolta. in glasul meu….

As fi vrut ca terapeuta mea sa-mi faca hipnoza sa ma ajute sa retraiesc momentele de-atunci, sa-mi aduc aminte CE-AM SIMTIT ATUNCI, insa Tibi mi-a zis: “N-are rost sa vezi cu ochii de-atunci! Trebuie sa intelegi ce ti-o facut si sa-l vezi ca pe-un MONSTRU!… Tot sotul meu: “Si nu mai pune cuvintele MUNTHIU si PREOT in aceeasi propozitie! ALA NU E PREOT! E o INSULTA la adresa celor care sunt intr-adevar PREOTI!”

Prin urmare, din moment ce am sa descriu un demon in haine preotesti, nu-l voi descrie in termini poetici…Ramasesem la ziua in care mi-a fost furata fecioria, miercuri sau vineri inainte de ziua mea (care picase intr-o sambata inn1995. Asta s-a intamplat inainte). Nu-mi amintesc cum m-a vrajit sa ma urc in masina (imi daduse o garoafa de Sf. Nicolae, pe care eu o considerasem un cadou de la Mosu)….Acum inteleg ca avea legatura cu poza din 25 noiembrie, poza de la el din birou, cu dedicatie, dar imi amintesc ca mi-a zis :” DACA O SA TE ATING, O SA TI SE REGLEZE CICLUL!” (deci a tinut minte detaliul din ziua de la repartitie). Eu l-am crezut…si m-am dus…Nu mi-a zis: “Hai sa te dezvirginez, Dana!” Daca mi-ar fi spus-o pe sleau, sunt sigura ca nu m-as fi dus! M-am speriat si m-am ferit de cei care mi-au spus-o in fata.Recent o colega de liceu mi-a amintit ca eram revoltata “deoarece toti mosii astia se dadeau la mine”si nu stiam DE CE…Va dau 3 cazuri:

A) Cand Pr Iosu m-a amenintat, m-am speriat si-am fugit la Litere.

B) Cand portarul Baciu, de la Teologie, a sarit pe mine, in biroul ala mic de la poarta, cu gemuletul de sticla, am reusit sa descui usa si sa fug…

C). Cand D-lVale ntin, la New York, in 1999, a pus presiune asupra mea ca avea nevoie de sex, la 66 de ani, desi avea degetele de la picioare taiate si umbla in carje din cauza diabetului avansat ( Dumnezeu sa-l ierte si pe el,ca m-a hranit 2 luni) mi-am zis rugaciunile in genunchi zilnic, in fata lui…si nu s-a atins de mine. Din situatia asta m-a salvat un preot Coptic egiptean, care mi-a zis: “Bine ai venit in America, Daniela! Nimeni nu face nimic in tara asta fara sa astepte ceva in schimb! Sf Prooroc Daniel a fost aruncat in groapa cu lei!

SA CONTINUI….M-a dus cu masina lui in afara orasului, in directia drumului dinspre Selimbar…pe-un deal, sub un copac…si acolo, pe bancheta din spate, m-a atins. Sau, cel putin, asa crezusem eu… Crispata, n-am simit nimic…Asteptam sa vad ce se intampla… Eram speriata, confuza… Nu-mi amintesc cat a durat totul…el avusese pantalonii pe el…doar se descheiase…Revad totusi sticla de sampanie…El venise sa celebreze! (NEMERNICUL! Avea motiv serios de celebrat, nu-i asa? Furase fecioria unei fete naïve de 21 de ani! Trebuia sarbatorit un astfel de moment, nu? M-a imbiat si pe mine sa beau, apoi a scos ciocolata mea favorita, Africana cu alune (in hartie galbena). La sfarsit m-a dus cu masina pana in fata Facultatii de Litere. Imi amintesc ca mersesem in pauza la toaleta (in timpul cursului de Literatura franceza cu d-l prof. Ardeleanu) si remarcasem ca-mi erau patati chilotii si pantalonii cu sange. Aveam niste pantaloni albi, de velur, si nu pot uita ca-i vazusem rosii… Atunci am inteles ca mi se intamplase ceva!

A doua zi m-am dus din nou la el la birou si l-am confruntat: “Parinte, ati spus ca doar o sa ma atingeti… ca sa-mi vina ciclul! V-am crezut! Insa nu v-ati tinut de cuvant! Mi-ati facut ceva mai mult decat atins fiindca am avut sange pe chiloti…in plus, merg ca si cum am un cocean (de porumb) inauntru!”

(“Ce naiva ai putut sa fii, Mrs. Berghea , mi-a zis Mrs . Medina (poza de la pag. 14) cand i-am povestit ei faza asta. “Spune oamenilor ca nu ti s-a dat o harta la nastere. Ai facut unele chestii din prostie si unele din ce-ai crezut ca-i iubire. Nu te-a invatat nimeni. Daca parintii tai nu te-au invatat (mama mea intotdeauna mi-a zis:” Pe mine nu m-a invatat bunica, eu n-am ce sa va invat!”), daca prietene n-ai avut, ca sa te invete ele, atunci te-a invatat viata, the hard way! (A trebuit sa-ti dai tu singura cu capul). Nu exista lectii despre viata! Nu poti lua cursuri la facultate despre viata…Uita-te la Jasmine Tibbs, Daniela! (asta-i eleva care venise sa-mi traga un pumn in fata clasei in martie — chiar m-as fi ales c-un pumn daca n-ar fi intervenit colegul meu de educatie speciala). E proasta, noi doua stim ca nu-i buna nici la matematica, nici la spaniola, dar fata aia are doctoratul la lectia vietii (mi-a placut expresia “She has a Ph.D. on the street” = doctorat de strada (adica stie cum merg lucrurile in viata reala, la ea in ghetou, in sud-est-ul orasului. Ea se descurca, cu alte cuvinte. Stie ce-i sexul, stie ce-s droguril… Asta a vrut sa spuna Mrs. Medina)

Stiti care a fost apararea lui vis-à-vis de acuzatia mea? “NU EU, ALA CU DEGETUL DIN AGNITA!” NEMERNICUL! S-a folosit de abuzul meu de la 15 ani… (sa clarific, ca sa intelegeti: nenea Gicu m-a atins, nu m-a penetrat!..A mai facut si altceva : mi-a luat mana si-a frecat-o de penisul lui, eu, fiind in pat, operata recent…Imi amintisem ca, de mica, ma atingea pe sani, usor, si-mi zicea “Ai doua nuci”, apoi, cand crescusera :” Ai doua mere”.. ) Eu am ramas cu trauma asta….timp de 23 de ani…Munthiu a adaugat: “Ti-am facut cel mai frumos cadou de ziua ta, Danutule! Esti FEMEIE acum! “ Pentru mine, insa, incepuse zbuciumul: “Nu mai sunt fecioara! Cine o sa se mai casatoreasca cu mine …?”

Alte “expresii de duh” de-ale lui TH:” O sa vezi tu! De-acum ai experienta, ii alegi tu pe masura pe cei pe care-i vrei!”

TH: “Eu te-am dezvirginat! O SA MA TII MINTE, DANUTULE, TOATA VIATA!” Da, il tin minte, intr-adevar! Imi amintesc ca m-a framantat mult timp gandul asta( “ Cine o sa se mai casatoreasca cu mine acum, din moment ce nu mai sunt fecioara?” ) Ideea de manastire imi disparuse complet …Simtisem ca nu mai merit nimic! Nu mai puteam fi fecioara la altar, in ziua nuntii, in fata lui Dumnezeu! Ma dezgusta cine eram…Nu mai eram fetita cuminte care crezusem eu ca eram …Acest monstru ma transformase, cu o minciuna, intr-o femeie, in 5 minute, intr-o masina, fara sa simt nimic..fara sa-mi dau bine seama de ce mi se intamplase, fara sa-mi ofere placerea unui act sexual ( se pare ca el era singurul care se simtea bine)…Oricum, imi amintesc ca nu mai pusesem pret pe corpul meu de-atunci si-am considerat c-am meritat toate relele care mi sau intamplat ulterior… M-am simtit murdara!

Ciudat, aceeasi idee o gasisem tot astazi ( 29 iunie 2013) in cartea lui ANNE HECHE (cand ii explica terapeutul de ce se simtea si ea murdara) : “ De asta esti aici. Sa vezi, sa simti durerea si apoi s-o lasi in urma. Nu este murdaria ta. Nu este abuzul tau. TU

NU ESTI ABUZUL! TU ESTI PERSOANA MINUNATA DIN FATA MEA! Ce ti s-a intamplat nu e vina ta! Ce ti s-a intamplat,

e in trecut! Ceea ce ti s-a facut e in trecut, si, daca poti vedea cum acest abuz te-a facut sa gandesti despre tine, poti sa te vindeci si sal lasi in urma. Tu nu esti murdara! Murdaria e rusinea tatalui tau, nu a ta. Intelegi diferenta?”…Cum pot s-o scot din mine?, a intrebat ea..Din nou, terapeutul:” Experimentand sentimentele in jurul abuzului si punand acele sentitmente in locul corespunzator , in afara ta.. Dand acele sentimente inapoi celor care le merita astfel incat sa nu mai directionate inspre tine!”

Da, exact asa incerc sa fac si eu. Mie mi-a transmis Munthiu rusinea lui! I-o dau acum inapoi! ( si lui, si lui Iosu, si lui nenea Gicu) M-a facut sa ma simt murdara! M-a facut sa-mi fie mie rusine de ceea ce m-a pus sa fac si n-am putut zice nimanui ce-am patit! EL A STIUT CE FACE! EL A FACUT CONSTIENT TOT CEEA CE A FACUT. Era un adult de 45 de ani pe cand eu le-am facut inconstient. Da, avusesem 21 de ani, dar eram fecioara, deci fara nici un fel de experienta in domeniul sexual.

VA URMA

Ultima oră

Participă la discuție

57 Commentariu

  1. Va meritați soarta. Preotul e tot om, cu reflexe și instincte animalice când hormonii se urca la cap.
    Când organul sexual masculin este în erectie, cam asta ar fi ideal:sa fie introdus într un vagin virgin

  2. Sunt asistent social si analizind modul de exprimare al acestei doamne am impresia acuta cit e de labila psihic si emotional in modul total fragmentar in care se exprima. Ceea ce dezgusta e modul in care isi exprima public cele mai intime detalii de exemplu: “mi-a venit ciclul de doua ori”. Amanuntul nu este relevant, toata exprimarea este voit haotica..Intreaga povestire e axata pe detalii sexuale menite sa stirneasca interesul, sa tina publicul atitat, atitea masculi care s-au dat la ea! Daca n-ar fi niste acuzatii atit de serioase chiar te-ar pufni risul. Dar acuzatiile sunt demonice. Din pacate, cei 21 ani pe care ii avea nu o scutesc de responsabilitatea morala si legala a ceea ce facea. Pe de o parte era superioara in viata crestina pe care o ducea iar pe de alta parte nu intelegea diferenta clara intre bine si rau..nu imi dau chilotii jos in fata unui barbat insurat indiferent cit de indragostita sunt..Dar se pare fixatia este sexuala, refulari si frustrari cit carul..respectiva stie sa caute pe internet tot felul de linkuri si documente sa sustina aceasta josnica, aberanta poveste. Ceea ii da un caracter demonic avind in vedere ca loveste in oameni care nu se pot apara acum.
    In cel priveste pe parintele Iosu am un respect imens ptr dinsul, un om cu atit bun simt si integritate morala incit cred CA NU A VRUT SA SE LEGE DE EA IAR EA NU A SUPORTAT AFRONTUL.
    Exista un film interesant cu Audrey Tatou, in care personajul principal isi creaza o poveste imaginara legata de un doctor pe care il vede odata si crede, din plin, ca respectivul face totul sa o cucereasca. Cind el facea nimic. Mintea noastra e f fragila, echilibrul psihic e usor de rupt dar sa distrugi viata oamenilor cu acuzatii nefondata e un act criminal. Se ascunde in Statele Unite dar ar trebui sa fie aici sa fie in stare sa-i priveasca in ochi pe cei pe care ii acuza.
    Sunt dezamagita si de presa romaneasca in a publica si improsca cu noroi fara dovezi.. Ati cistigat audienta publica si atit. La cita mizerie se etaleaza in Romania asta ce mai conteaza, oamenii isi pierd simtul moral, valorile etice si devin din ce in ce mai insensibili la normal. Iar de aici si pina la povestea desantata de sus a unei femei dezechilibrate, care nici ea nu stie ce vrea in afara de o pofta nebuna de sex, nu e decit un pas. Daca are copii sa
    se teama caci ” what goes round, comes round.” Mai pe romaneste , nu sapa groapa altuia ca o sa cazi tu in ea, ranesti atita oameni nevinovati inclusiv pe cei aproape de ea!..iar caderea ei a fost mare….

    1. esti un incult retardat… acum esti asistent social si dupa te semnezi Andreea Sb …esti doar un inadaptat social un handicapat al sistemului care doar comentezxi ca asa ti se scoala sau ai fost platit…pupa i in c…r in continuare pe toti violatorii si o sa vezi ca ajungem si noi ca la Catolici…

    2. Draga de tine, asistent social dornica poate si de un doctorat in psihologie, avand in vedere cum reusesti tu sa o diagonstichezi pe amarata asta si asa abuzata de toti handicapatii. Sper din tot sufletul ca nu aplici aceeasi regula si la amaratii pe care ii asisti social. Ridica i tu asa in slavi pe toti distrusii, obsedati sexual, care se ascund sub haine de preoti si poate ca te vei trezi intr o zi realizand ca faza cu groapa sapata se poate aplica si la tine, ca poate si tu ai copii. Din pacate, datorita celor ca tine, atatia copii abuzati sub diverse forme, refuza sa si expuna traumele si agresorii. Sa iti fie rusine si tie si altora ca tine, care ar trebui sa ii ajute pe oameni, ca pana la urma despre asta e meseria ta.

  3. Dupa cate ai suferit, NU ai dreptul sa fii atat de cinica doamna draga, sa te amuzi pe seama ta… Dar este clar ca ai probleme reale psihice si sufletesti pe care in nici un caz nu le vei rezolva in felul acesta in care ai pornit. Nu faci decat sa te expui, nimeni nu va putea sa-ti ia povara in afara de Hristos. Nu asteptand de la oameni sa reactioneze cum vrei tu; ai probleme MARI care NU AU INCEPUT nici cu gicu – sau cum l-o fi chemand si nici cu acest munthiu.
    LE AVEAI DEJA, ERAU CU TINE, ceea ce s-a intamplat a venit firesc pe un fond al tau deja stramb.
    Undeva intrebi “De ce Doamne?” . Esti AROGANTA si plina de MANDRIE, sa intrebi astfel. Cine te crezi? DE CE altii se nasc cu handicapuri grozave? DE CE exista razboaie? DE CE sufera atatia oameni nevinovati??
    NU-L CUNOSTI pe HRISTOS cu adevarat, asa cum ti-au spus multi altii in comentariile lor si NU CUNOSTI rostul jertfei LUI. Atunci n-ai mai indrazni sa intrebi.
    Vina iti apartine intr-o masura foarte mare, nimeni nu iti poate face rau cu adevarat FARA VOIA TA si mai ales timp atat de indelugat.
    Calea pe care ai apucat-o acum este o cale mincinoasa: DAI VINA PE TOTI – parinti, gicu, muntiu si cati or mai fi. Tu insa esti nevinovata si imaculata; sa fim seriosi, in firea ta era curvie si s-a manifestat in felul acesta. Ca ce au facut nenorocitii care au profitat de curvia ta, asta este o problema de instanta. Dovedeste-o, dar fara sa incarci ceilalti oameni care isi au fiecare problemele lor. Asta iti arata inca o data AROGANTA si EGOISMUL. Vezi cate se intampla in lume, vezi ce e in Africa, in tarile musulmane si cat sufera femeile acolo. CINE TE CREZI?
    IA-TI CRUCEA si leapada-te de sine. INCEPE CU TINE si apoi vei vedea ce este de facut cu ceilalti.

    1. bun comment un om!!!
      din pacate fata asta si acum are parte tot de oameni care profita de ea! psihologii care au sfatuit-o au sfatuit-o prost! ei vb din experienta cu victime de acolo,ei nu stiu cum e treaba aici la noi unde toata lumea stie pe toata lumea si pe langa adevarul spus de tine din perspectiva ta mai poate de fapt sa iasa la iveala si alte adevaruri despre tine pe care credeai ca nimeni nu le stie! in plus, suferinta nu o ia nimeni! si mai mult de atat ea isi alimenteaza inca acea nevinovatie in care ii place sa creada negand partea curveasca pe care o are si crezandu-se in continuare imaculata doar pt ca asa ne invata normele ca nu e bine sa curvesti si asa a invatat si ea, deci asa vrea sa creada ea despre ea cat si ceilalti; isi proiectreaza o imagine imaculata, isi distorsioneaza realitatea si isi reneaga impulsurile sexuale pt ca sa poata merge mai departe, sa se poate iubi ea pe ea asa cum nu e de fapt ci cum ar vrea sa fie!

    2. Ia uita ti va lume cati retardati!!!! Fratilor ati innebunit? De ce anume o acuzi “un om” ? O acuzi de naivitate? Adica e ok ca obsedatii aia au profitat de ea, si poate si de altele, insa ea a fost de vina , ca a fost aroganta si egosita? Nebun esti! Ea sa si ia crucea si popii aia imputiti ce sa si ia?

  4. DANA DANAAAA nu prea raspunzi cometariilor care te ustura tareeee
    doare adevarul nu?
    o sa iasa el la iveala ca stii tu vb aia “DUMNEZEU NU CULCA-TE”
    VAI SUFLETULUI tau perversa mica ce esti

    1. daca ai fi si u destept anonymus macar te asi semna insa e mai usor sa nu iti asumi responsabilitatea …doar e romania si merge…nu spun ca nu aveti dreptate uneori dar sa stii ca adevarul e undeva la mijloc… sa spui ca ai fost abuzata la 21 de ani fara a fi in cunostinta de cauza e neverosimil si nu te ar crede niciun jurat daraminte un psiholog …iar pe de alta parte sa i scoti sfinti pe Th si pe Iosu ar fi prea de tot …pe cand unul a fost un betiv notoriu iar altul nu e chiar asa sfant cum pare (pacat ca Iosu s a folosit de imaginea pr. Moldovan pentru a si crea o aura de sfant de o probitate exemplara…)…daca ai cerceta mai profund ai vedea ca nu e totul asa cum pare la suprafata chiar si n cazul de fata…si crede ma ca stiu cum se misca lucrurile in viata ecleziastica ( mai ales la sb ) si spre deosebire de alti anonimi stiu si fata nevazuta a inaltelor fete din mediul liturgic si nu numai…

  5. Singura concluzie este: o tirfostina de doua parale incearca sa convinga(dar pe cine intereseaza odiseea ei erotica) publicul cititor ca a fost o victima! A fost pe dracu, a alergat dupa penis mai rau ca Ponta la raliu! Intii l-a cautat cu luminarea(a luat la rind toti popii din tirgul in care a “studiat” si pe urma l-a fugarit(si pe popa+penis). Cum dracu sa ii spui unui preot ca ai ciclu neregulat???? In primul rind este o problema fiziologica, intima, o discuti cu medicul tau ginecolog(sau cu alt medic), dar nu cu un popa. Pai ce dracu sa mai faca popa atunci cind aude asa ceva? Doar este si el barbat, inainte sa fie popa! Rezultatul? I-o trage enoriasei ca unei tirfe de la coltul strazii, pe bancheta masinii! Asta e Danielo, dar macar scuteteste-ne de elucubratiile tale erotico-penibile, mai ales ca ai gasit si un barbat care sa se insoare cu tine si ai ajuns in Americutza, unde nu te cunoaste nimeni. Vezi ca si acolo sint popi de toate felurile, spune-le si lor ca ai ciclu neregulat ca ti-l reguleaza ei!

    1. bine spus Andi…exact la asta ma gandeam si eu! cum sa spui duhovnicului tau despre ciclul tau?!!!!!!!tre sa fii cel putin plecat cu pluta!!!!!!!!!!!bine ca a plecat in sua ca aia la cat de batuti in cap sunt o mai si consiliaza!!!!!1eu as fi angajat-o la un club ca e buna fata!

    2. comentariu de 2 parale bastardule refulat…si in plus o minte de gaina … puteai sa te exprimi si pe un ton civilizat …dar se vede ca pana la 7 ani ai lipsit de acasa…

    1. corect!!!! asta era cel mai important detaliu:))))))))))doamne sper ca pustii care acceseaza acest site sa nu citeasca oribilitatile astea
      cred ca stimabila ar fi mandra ca si copii ei sau ma rog elevii ei sa citeasca acest preafrumos basm

  6. Domnisoara Prunea, de ce faceti asta, adica in gura presei…? Din lipsa de ocupatie, dupa modelul american…? De ce nu ati fi preferat direct in justitie. Preotul probabil ca a gresit enorm. Dar la fel de mult si dumneavoastra pentru ca nu v-ati opus categoric, lasand o ambiguitate, intretinand o stare de confuzie…dupa cum reiese din articol. Ati fost bleaga atunci, acum e tarziu sa mai scormoniti…in trecut si mai ales in public. Va victimizati in public cand ar fi fost mult mai elegant in justitie. Cine v-a sfatuit a gresit enorm si nu tine la dumneavoastra, lasandu-va sa va expuneti. E un mare consum emotional….Si cred ca foarte multe domnisoare naive, fara experienta patesc ceea ce ati patit…e o jungla afara…si parintii ce sa faca, sa le izoleze, sa ridice un zid…sau sa le acorde incredere in speranta ca se vor descurca in situatii limita cand trebuie sa ia rapid decizia buna…Va doresc succes! Sincer.

    1. in sfarsit un comentariu cult…aveti dreptate cazul de fata era o problema a justitiei si nu a presei avida de senzational…si din pacate multe fete cum spuneti dvs. care in liceu n au stiut decat drumul de la scoala acasa si invers cad victime unor gunoaie ale umanitatii care profita de naivitatea lor…

  7. Doar o mironosita labila psihic putea sa vina dupa atata timp sa isi spele rufele in public. daca ai suferit si suferi atata madam Daniela acum te simti mai bine ? Ti-a folosit? Asa iti spune credinta ortodoxa sa arunci cu noroi si sa te razbuni? Sau fiindca te-ai transferat la litere ai pierdut aceasta lectie la teologie ? Vii sa justifici banal si infantil de ce faci asta dupa atatia ani. Ar trebui sa iti fie RUSINE daca stii ce inseamna cuvantul. Dar cred ca nu ii cunosti semnificatia pentru ca daca aveai personalitate si demnitate nu intrai in joc si nu picai in plasa. Daca atunci ai fost tanara si proasta acum esti si mai proasta. Daca tu nu semnalizai atunci si te opuneai categoric nu se intampla nimic. Ai aceeasi vina ca si preotul. Mai bine ne-ai lasa in pace cu povesti trimise prin email si posta la toti preotii din Sibiu. Pestele de la Cap se impute. Daca Capul preotilor vorbeste la mobil in timp ce vine in usa altarului sa dea binecuvantarea si ia cu zece maini cotizatiile preotilor pentru ca sa le atribuie parohie, probabil ca si tu, madam contribui la eliberarea unui loc intr-o parohie ca sa fie ocupat de unul mai tanar care contribuie gras unde trebuie. RUSINE !!!!!

    1. Folosesti capul ala numai sa nu te ploua in git. Nu-mi vine sa cred cit de multi farisei comenteaza aici. Nu au nici macar decenta, ce sa mai zic de compasiune sau inteligenta. Fiindca nimeni nu a avut curajul sa spuna nimic atitia ani acesti monstrii au continuat sa distruga vieti. Chiar crezi ca Daniela a fost singura de care au profitat? Probabil cum zici tu unele au refuzat si au scapat. Dupa tine vina e a celorlate nenorocoase si nu a perversilor care iti predica tie duminica.

      Aceste crime TREBUIE spuse si mai ales in public. Folosul e foarte clar: pentru victima sa se elibereze, pentru celelate victime ale acestor monstrii sa fie incurajati si eventual sa aiba curajul sa vorbeasca si ei; si in sfirsit pentru a scapa biserica de acesti monstri. Din pacate nu e usor ca Romania e plina de dobitoci ca tine. Uite aici un caz in care au fost 40 de plingeri impotriva unui ‘preot’ si s-au gasit sute de ‘credinciosi’ sa-l apere:
      http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/preot-din-bohotin-acuzat-ca-a-atins-in-mod-necuvincios-mai-multe-tinere-s-a-lasat-cu-scandal.html

      1. sunt de acord ca trebuie spuse dar de ce cu atatea detalii? ca sa dea idei si altor monstri? ca sa aiba cu ce se sminti fetele curate?sau cele care la 21 de ani inca nu stiu ca in urma unui act sexual raman fara virginitate si pot ramane si insarcinate? doar asa spunea daniela ca ea nu a stiut desi avea 21 de ani; cred ca ea inca mai spera ca a adus-o barza!!!!!!!!!!!!!
        trebuie spuse acest abuzuri dar cititorii nu cred ca trebuie sa aiba impresia citind”stirea” ca au fost la fata locului tinand lumanarea, nu crezi?

    2. Folosesti capul ala numai sa nu te ploua in git. Nu-mi vine sa cred cit de multi farisei comenteaza aici. Nu au nici macar decenta, ce sa mai zic de compasiune sau inteligenta. Fiindca nimeni nu a avut curajul sa spuna nimic atitia ani acesti monstrii au continuat sa distruga vieti. Chiar crezi ca Daniela a fost singura de care au profitat? Probabil cum zici tu unele au refuzat si au scapat. Dupa tine vina e a celorlate nenorocoase si nu a perversilor care iti predica tie duminica.

      Aceste crime TREBUIE spuse si mai ales in public. Folosul e foarte clar: pentru victima sa se elibereze, pentru celelate victime ale acestor monstrii sa fie incurajati si eventual sa aiba curajul sa vorbeasca si ei; si in sfirsit pentru a scapa biserica de acesti monstri. Din pacate nu e usor ca Romania e plina de dobitoci ca tine. Uite aici un caz in care au fost 40 de plingeri impotriva unui ‘preot’ si s-au gasit sute de ‘credinciosi’ sa-l apere:

    3. Avatar photohttp://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/preot-din-bohotin-acuzat-ca-a-atins-in-mod-necuvincios-mai-multe-tinere-s-a-lasat-cu-scandal.htm spune:

      Linkul

    4. ai dreptate Mr. AAA…din pacate viata celor din sistemul ecleziastic lasa mult de dorit …deoarece astazi preotia nu mai este slujire jertfitoare ci afacere banoasa pentru multi …avea dreptate prof. nostru de limbi clasice in liceu cand spunea ca astazi sa fii teolog trebuie sa ai buzunarul plin si voce din plin ( deoarece spunea ca si manifestatiile liturgice s au transformat in ultima vreme in spectacole de muzica ) iar carte prea putin….asta insa nu ne da dreptul sai judecam caci de obicei noi vedem doar paiul si uitam de barna…daca te ai uita mai bn in jurul tau si ai analiza mai bn societatea romaneasca ti ai da seama ca peste tot asa cum spunea Honore de Balzac banul este zeul la care se inchina toti …

  8. Doar o mironosita labila psihic putea sa vina dupa atata timp sa isi spele rufele in public. daca ai suferit si suferi atata madam Daniela acum te simti mai bine ? Ti-a folosit? Asa iti spune credinta ortodoxa sa arunci cu noroi si sa te razbuni? Sau fiindca te-ai transferat la litere ai pierdut aceasta lectie la teologie ? Vii sa justifici banal si infantil de ce faci asta dupa atatia ani. Ar trebui sa iti fie RUSINE daca stii ce inseamna cuvantul. Dar cred ca nu ii cunosti semnificatia pentru ca daca aveai personalitate si demnitate nu intrai in joc si nu picai in plasa. Daca atunci ai fost tanara si proasta acum esti si mai proasta. Daca tu nu semnalizai atunci si te opuneai categoric nu se intampla nimic. Ai aceeasi vina ca si preotul. Mai bine ne-ai lasa in pace cu povesti trimise prin email si posta la toti preotii din Sibiu. Pestele de la Cap se impute. Daca Capul preotilor vorbeste la mobil in timp ce vine in usa altarului sa dea binecuvantarea si ia cu zece maini cotizatiile preotilor pentru ca sa le atribuie parohie, probabil ca si tu, madam contribui la eliberarea unui loc intr-o parohie ca sa fie ocupat de unul mai tanar care contribui gras unde trebuie. RUSINE !!!!!

    1. Folosesti capul ala numai sa nu te ploua in git. Nu-mi vine sa cred cit de multi farisei comenteaza aici. Nu au nici macar decenta, ce sa mai zic de compasiune sau inteligenta. Fiindca nimeni nu a avut curajul sa spuna nimic atitia ani acesti monstrii au continuat sa distruga vieti. Chiar crezi ca Daniela a fost singura de care au profitat? Probabil cum zici tu unele au refuzat si au scapat. Dupa tine vina e a celorlate nenorocoase si nu a perversilor care iti predica tie duminica.
      Aceste crime TREBUIE spuse si mai ales in public. Folosul e foarte clar: pentru victima sa se elibereze, pentru celelate victime ale acestor monstrii sa fie incurajati si eventual sa aiba curajul sa vorbeasca si ei; si in sfirsit pentru a scapa biserica de acesti monstri. Din pacate nu e usor ca Romania e plina de dobitoci ca tine. Uite aici un caz in care au fost 40 de plingeri impotriva unui ‘preot’ si s-au gasit sute de ‘credinciosi’ sa-l apere:
      http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/preot-din-bohotin-acuzat-ca-a-atins-in-mod-necuvincios-mai-multe-tinere-s-a-lasat-cu-scandal.html

  9. Amenintare primita pe blogul meu…

    Pacat ca nimeni nu iti spune cat de mare rau iti faci imprastiind o astfel mizerie. Si cat de mult se bucura de acest lucru demonii. Acesti demoni te vor chinui in continuare si mai tare pentru ca lovesti Biserica. Facand lucrarea lor esti tot mai departe de mila si bunatatea lui Hristos, singura care poate alina un suflet. Nu e bine ce faci si daca nu intelegi duhovniceste, o sa intelegi prin justitie. Nu atat de mult pr Iosu, cat copiii lui isi doresc sa platesti scump faptul ca ai dat in public informatii pe care nu le poti proba in instanta. Va fi mult mai rau pentru tine. Vei avea de acum aceeasi suferinta in continuare in suflet si in plus vei avea de suferit financiar. Pacat. Pacat. Vai de cei care te/au sfatuit sa iti faci un asa mare rau.

    1. daca faptul ca vei fi actionata in instanta pt lucruri pe care nu le poti proba si pt false acuzatii reprezinta pt tine o amenintare…..atunci esti varva verzelor fetitoooooo!!!!!!!!!inchide-te cu cartile tale scrise de americani si LASA-NEEEEE LASA-NEEEEE
      BINE TI-AR FACE!!!!!
      te-ai gandit ca te razbuni in lumea asta dar nu te-ai gandit ce va raspunde sufletul tau pe lumea cealalta!!!!crezi ca Dumnezeu te crede cum te cred americanii tai:))))))))))))

  10. Cu siguranta nu -l cunoasteti pe Dumnezeu, d-na Daniela,daca ati fii asa evlavioasa si credincioasa cu va prezenteti in aceasta scrisoare ar trebui sa cunoasteti cateva randuri din Sfanta Scriptura ,unde gasim ca pentru cei bolnavi trebuie sa ne rugam ,asa ca daca este adevarat cea ce spuneti ,in loc sa va razbunati pe slujitori Domnului (Unul singur este Judecator in lumea aceasta) mai bine sa va fi rugat pentru acest parinte,asa ca eu personal o sa ma rog pentru sufletul dumneavoastra care in momentu de fata este in intuneric.Iertati mi curiozitatea : Ce religie sunteti acum?
    Cat despre acesti gazetari care dau curs la aceste scandaluri care nu au un fond adevarat decat ca ,,tusica a spus si altele” sunt doar vorbe scrise de o doamna care si a amintit ca acum 17 ani a fost abuzata, aceste lucrui dreptul fiecarui om poate sa creada sau nu ,dar dragi mei gazetari sunt femei ,copii maltratati in zilele noastre si nu faceti nimic in sensul acesta posibil nu va asigura un venit aceste subiecte asa ca trebuie sa ramanem acesti ziaristi probabil daca pot sa zic asa ,oportunisti care inainte sa scrie ceva sa verifice ,dar ce rost mai are doar se vinde bine si asa .
    Domnul sa va lumineze sufletele voastre in rand cu doamna Daniela Prunea.
    Doamne ajuta!

    1. Sa ardeti langa popii vostri! Asta meritati, voi astia care daca ar veni Hristos a doua oara l ati crucifica iar! O dati cu scriptura si astia violeaza pustoaice. Imi provocati un mare dezgust.

  11. Elena, ai putea sa-mi arati diploma ta de medic psihiatru? ( eu am diplomele de masterat din America si licentele de predare a 3 subiecte: mate, franceza si ESL).Vad ca ma acuzi de schizofrenie! Cum iti permiti? Si tusica mea m-a numit schizofrenica; apoi a citit toate cele 40 de pagini si si-a cerut scuze.

    1. Va rog sa ma scuzati doamna , dar daca e adevarat ce s-a scris aici inseamna ca sunteti o amanta foarte proasta doamna Daniela, pentru ca nu crede nimeni ca ati fost abuzata, ci doar ca ati fost o simpla amanta pentru un preot insurat, ceea ce e foarte scandalos, desi te dai credincioasa, dar erai mama pacatoaselor, pentru daca tot urmareai razbunare trebuia atunci sa faci scandal nu acum pentru ca lumea nu te crede ca nu prea stau in picioare dovezile tale==cea mai clara e “a spus tusica ca era vreme urata afara”, dar cum spunea cineva mai jos “Prostul daca nu-i fudul , nu-i prost destul”

    2. interesant dana …degeaba te superi dar sa stii ca schizofrenicii sunt oameni care inventeaza tot timpul traiesc intr o lume a lor paralela cu cea reala ( vezi the beautiful mind…) si crede ma in rest sunt foarte destepti fara mari probleme sociale (pot lua chiar premiul Nobel)…asa ca crede ma fa ti un consult s ar putea sa ramai uimita …cat de pre Th si Iosu ii cunosc personal nu or fi ei sfinti sau usa de biserica pentru ca a gresi e cv uman …toti gresim…dar faptul ca nu ai avut taria de a ti cauta dreptatea relativa in justitie si te ai adresat presei avida de subiecte senzationale(iar daca e vb de prelati e cireasa pe tort…)arata ca facultatile tale mintale nu sunt in totalitatea lor…

  12. “Da, exact asa incerc sa fac si eu. Mie mi-a transmis Munthiu rusinea lui! I-o dau acum inapoi! M-a facut sa ma simt murdara! M-a facut sa-mi fie mie rusine de ceea ce m-a pus sa fac si n-am putut zice nimanui ce-am patit! EL A STIUT CE FACE! EL A FACUT CONSTIENT TOT CEEA CE A FACUT. Era un adult de 45 de ani pe cand eu le-am facut inconstient. Da, avusesem 21 de ani, dar eram fecioara, deci fara nici un fel de experienta in domeniul sexual.”

    nu am avut rabdarea necesara sa citesc toate aberatiile insa …pasajul de final e chiar desprins din filme
    adica fecioarele sunt cumvaaaa inconstiente?
    adevarul e ca la 21 de ani te coborai de pe marte si normal ca nu stiai ca in urma unui act sexual poti sa iti pierzi virginitatea; acum inteleg de ce te simteai murdara si fara speranta: o data pt ca, fecioara fiind erai inconstienta de ceea ce faci si apoi, fara experienta sexuala nu stiai ca asta inseamna sa iti pierzi fecioria; oare credeai ca o sa iasa porumbeii ca la un nr de magie? sau nici de asta nu auzisesi la 21 de ani…

  13. Dreptatea se face in justitie, nu in presa! In presa se face scandal!..ieftin
    asta pare mai degraba o razbunare ieftina a unei persoane cu ceva frustrari!!!!

  14. BRAVO DIANA!!!!!
    AI REUSIT! ai spus ADEVARUL TUTUROR!!!!!!!
    ai scos din beciul sufletului tau, asaaaa……brusc si dintr-o data…. niste urme ale durerii pe care SPUI TU ca ai suferit-o. Daca este asa, ca femeie si mama imi pare nespus de rau pt suferintele pe care viata, nedreapta uneori ti le-a pricinuit scotandu-ti in cale oameni nedemni sa se numeasca oameni, adica pedofilii.Pt aceste creaturi nu exista, in opinia mea, pe pamant cel putin pedeapsa indeajuns de mare.
    PT CEEA CE AI SUFERIT IN COPILARIE AI TOATA COMPASIUNEA MEA
    Cat despre cele intamplate in a doua parte a vietii tale, studentia, am cateva….nelamuriri totusi. Am sa te intreb ceva,tot ca mama si femeie incercand sa ma pun un minut in locul tau : calcand pe cadavre si descoperind mortii s-a sters cumva suferinta pricinuita? cea suflteteasca ma refer pt ca despre cea fizica nu poate fi vorba avand in vedere faptul ca nu e vorba despre molestare, ceea ce reiese din marturisirile tale.
    Ma intreb asta pt caaaa…..stau sa ma gandesc ca, fara a termina fac. de teologie, am cateva citate in minte care ma mai bantuie uneori in diferite situatii in care ma arunca si pe mine viata, si anume:
    “Doamne de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori? Isus i-a zis: “Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte.” (Matei 18:21-22).
    si apoi
    “Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre. Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre” (Matei 6:14-15). Un alt verset in care este pomenita rugaciunea in acelasi context cu iertarea, este cel din Marcu 11:25 unde scrie: “Cand stati in picioare de va rugati, sa iertati orice aveti impotriva cuiva, pentruca si Tatal vostru care este in ceruri sa va ierte greselile voastre”.
    Copil fiind citeam biblia pt copii si nu pot uita nici acum poza in care aparea martirul Stefan care, fiind sub ploaia de pietre ale celor care-l urau de moarte, a strigat cu glas tare: “Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta!” (Fapte 7:60).
    Sa nu intelegi cumva gresit din asta ca sunt de acord cu astfel de practici. Daca ceea ce povestiti are vreo legatura cu realitatea este mai mult decat infioratoare aceasta relatie.
    Am mentionat aceste lucruri pt ca observ tot mai des ca desi vb aceeasi limba fiecare intelege ceea ce vrea sau ma rog, referindu-ma acum la “presa” (imi e rusine ca sunt contemporana cu astfel de ….ziaristi?jurnalisti?…ma rog reminiscente ale acestei meserii) ceea ce se vinde si aduce banu’ gros.
    Cum spuneam si mai sus, incercand sa ma pun in locul tau, nu pot sa nu ma gandesc la cum as fi procedat eu daca, as fi avut asa o viziune ca a ta care sa scoata din mintea mea la lumina anumite experiente …reprimate asa de bine de creier incat sa nu imi amitesc de ele timp de 17 ani…..oare baietelul meu de 5 ani ar crede ASA CEVAAA?!!!!!
    Concluzia este urmatoarea: IERTAREA mi-ar vindeca si elibera cu siguranta sufletul mahnit!!!!
    Ai trait atatia ani cu aceasta durere!!!!(sa fim seriosi totusi si cu picioarele pe mamant cand vb despre revelatii in a doua zi de Craciun totusi pt ca nu ne-a adus Mosul in sacul cu cadouri pe nici unul dintre noi!) si ma intreb oare daca vei putea sa traiesti fara durere acum, ca ai provocat ATATA DURERE!!!!!!!!!!!!
    TE-AI GANDIT VREO CLOPA LA FAPTUL CA SMINTESTI ATATA LUMEEEEEE?
    OARE ASTA NU E PACAT?
    ORIBILE LUCRURI AI TRAIT!!!Sunt de acord cu faptul ca suferi! si mentionez inca o data pt cei care vor spune ca nu iti inteleg durerea si ca sunt cumva de acord cu astfel de practici obscene
    INSAAAAAAA!!!!!!! MAHNIREA SI SUFERINTA DIN SUFLETUL SOTIEI SI FIICEI (am inteles ca voiai sa ii scrii un mail…nu stiam ca are copii) compenseaza cumva sau sterg suferinta din sufletul tau???!!!!!!
    Dar oare cei care au crezut in acest preot!!!!Oamenii care oricum ingloditi sufleteste de saracia si necazurile si bolile in care traiesc si poate al carui moral acest PREOT le-a alinat……..cum vor fi ei acum sufleteste dupa ce afla aceste lucruri ODIOASE!!!!
    Precucernicul Lucian…nu prea cred ca s-a gandit la asta, immmm?ce zici?
    DACA DA, atunci inca o data BRAVO!!!! AI REUSIT!!!!
    insa din partea mea…..
    RUSINE! RUSINE! RUSINE!
    Oare trebuie sa mentionez si ca acest “bravo” este IRONIC?
    Cred ca mai bine din jumatate din literatura universala nu ar trebui citita daca am afla vietile marilor scriitori sau compozitori !!!!!!
    Are vreo legatura geniul unui scriitor cu ceea ce faec el ca om?
    sigur ca nu caci altfel nu s-ar mai studia operele lor in scoala nu?
    Nu te mai duci la un dr daca viata lui privata lasa de dorit?
    Bineinteles ca in cazul unui preot lucrurile sunt mai grave MUUUULT mai grave insa…..sa nu uitam ca sunt si ei OAMENI NU SFINTI!!!!!!
    Harul lor vine de la Dumnezeu si tot EL e SINGURUL care il poate lua si bineinteles judeca pe cei cazuti in pacat.
    Cine suntem noi sa judecam si sa aruncam cu pietre?
    Pt cei ce au avut rabdarea sa ajunga la finalul comentariului meu mentionez once again, ca sa inteleaga mai bine si Diana, NU AGREEZ ASTFET DE COMPORTAMENTE SI PRACTICI!
    Si inca o data R U S I N E

    Andreea,
    Sibiu

    1. bv anonymus …in sfarsit te ai semnat …insa nu ar trebui sa comentezi din moment ce nu ai trecut sau i ai citit pe freud sau altii care se ocupa de abuzurile sexuale…ca asa vorbesti in vant si crede ma ca o dai de multe ori cum spune romanul pe langa ( cum era vorba unde dai si unde crapa)…ma bucur ca esti din Sb poate vom discuta vreodata de subiect nu de alta dar pe pr. Iosu si mai ales Th i am cunoscut personal si crede ma ca le stiu si fata nevazuta,,,dincolo de sutana si tropare..

  15. “M-am vazut altfel decat ele in acei ani. Ma consideram superioara lor pentru faptul ca eu traiam intr-o lume spirituala, iar ele intr-o lume materiala (chefuri, discoteca, baruri, prieten, sex, etc)…”
    parca mandria nu face parte din sentimentele unui bun crestin care l-a gasit pe Hristos, asa cum esti tu……..

    1. a fost o aroganta tot timpul!!!

      era un comentariu (al unei”colege de liceu”) la inceput , care nu se mai poate vizualiza acum in care suntem convinse ca EA SE DESCRIA PE SINE: blanda, linistita……. viseaza!!! pe sofaua ei alba

      sora ei era o draguta si o finuta, pacat ca ii face de ras pe oamenii aia

      nu zicem ca nu o fi parte adevarat dar e penibila!!!

      am fost colege de liceu si ne e rusine ….

      si latura ei religioasa dusa la extrema… doar ca ea sa fie remarcata ca e cea mai credincioasa!!!

      noi, cele normale si cu comportament adecvat varstei am dansat si ne-am simtit bine in discoteca fara sa bem sampanie, fara sa facem sex …. deci ii eram net superioare…. si daca mancam ciocolata era cumparata de parintzi sau prieteni, nu de cel de care se indragostise tampita si singura recunoaste ca i-a zis TH-ul: “DACA TI SE OFERA O TRUFA NU O REFUZI!”, nu a spus daca poti avea o trufa!!!! deci e clar ca ea a vrut si nu i-a mai convenit cand nu a mai fost ea!!!!!!!!!

      si noi cititorii ce sa facem sa ne fie mila ca nu a continuat povestea???

      asta e ca faza cu nebunul care arunca o piatra si intelepti o groaza sar dupa ea!!!

      nu intelegem cat e de greu sa vezi realitatea, desprinsa chiar din ce scrie ea…

      si chiar si un om simplu, fara diploma de psihiatru o poate cataloga…

      pai matusa saraca, daca e aia din camin…. pe urmele ei a luat-o “nepotica”….

      1. Parca te crede cineva ca tu sau alte ‘colege’ ar fi putut scrie asmenea aberatii. Cele care au fost intr-adevar colege au dat detalii credibile si au aparat-o. Tu nu esti decit din clica perversilor din BOR Sibiu. Le-a ajuns si lor cit si-au facut de cap. Nu-i mai rabda pamintul…

        1. deci toti cei care o apara sunt colegi…restul nu, sau cum, ca nu inteleg logica?si fratele ei e preot si poate…roata cat e de patrata tot se mai intoarce odata;si daca intrebi pe cine il cunoaste despre el……ma abtin ca sa nu spuneti ca sunt rau!pacat de parintii aia ai ei si de restul familiei pe care a tarat-o in mocirla asta!!!!sunt multi care au cunoscut-o si care au au numai cuvinte de “lauda” despre ea : mironosita, dusa, bolnava, ciudata, artagoasa, mandra…..care dupa mine se cam potrivesc descrierii pt ca numai un suflet “bland” ca al ei putea sa faca asa ceva si sa mai si povesteasca!
          da danutuleeee!!!!!parca asa erai alintata,nu?
          scrie tot! fi egoista! gandeste-te doar la eliberarea ta!!!!!!!ce mai conteaza copii familiilor in care arunci cu noroi? institutia la care zici ca ai studiuat?colegele tale?actualii studenti?profesorii care preadau acolo? enoriasii care merg la bisericile din oras si care ii cunosc pe acesti oameni? mitropolia?
          DOAR TU CONTEZI DANUTULE!!!!! TU SA FII LIBERAAAA!!!!

  16. Asta este realitatea , eu sunt obiectiv si am analizat corect faptele, dar voi sunteti partinitori si probabil ca voi ati indemnat-o pe aceasta nefericita femeie sa se faca de ras in public. Eu nu am spus ca nu e grav daca s-a intamplat asa ceva , dar fara dovezi si trecand atat timp pare mai mult o lucratura de al inlatura din post pe acest om .

    Iulia daca eu iti spuneam ca am fost abuzata de un preot acum 20 de ani ma credeai si pe mine?eu nu iti zic si cum , tin pentru mine si la judecata de apoi o sa fie judecate aceste fapte, dar fiecare e liber sa faca ce doreste si sa flageleze in public cat doreste.

    Mergand inainte cu optiunea voastra de a apara o persoana cu ceva probleme la cap o sa vedeti cat de curand si anumite urmari, dar intre timp poate cineva o sa va trimita sa va murdariti rochitele la “bilclintonu” inainte macar ca sa nu aduceti niste acuzatii fara probe.
    Cel mai bine ar fi sa ajungeti intr-o instanta de judecata si acolo sa va judece cei in drept , dar va spun cu siguranta ca acolo trebuie sa aduceti probe nu doar niste vorbe si multa gargara.

    1. Elena draga…se pare ca te cam dai BRUSC de gol si esti cumva de sex masculuin? Ori nu vad eu bine prima fraza:”EU SUNT OBIECTIV”????In fine DA te credeam de ce sa nu te cred cine si ce ti-a facut acum 20 de ani…eu gindesc dupa mintea si sufletul meu SINCER si cum as proceda eu FARA sa caut supterfugii…si motive ascunse….DECI….lasa tu JUDECATA de apoi ca pina acolo te maninca……
      Asa ca se pare ca ai inceput cu amenintari? Sunt dovezi dragul meu ELEN (fara A)..si nu asa se procedeaza vai SOMAM ca dam in judecata…esti cam bine informata…AMENINTIND ca aparam pe cineva cu probleme la cap (ai cumva cunostiinte in domeniu sau parafa pentru diagnostic?) si in plus stii exact si “CE NE ASTEAPTA…..ANUMITE URMARI…si stai cuminte ca nu am PETE de nici un fel NICI pe CREIER si NICI MACAR pe ROCHITE albastre…..OF “iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac si zic” si cu asta am incetat …timpul meu e pretios pentru a mai da curs paginilor sa curga aici…….Asa cum de altfel SUNT PROBE DESTULE stai linistit!!! Dragule Elen…chiar si cu judecata

      1. Da, lipseste un a si asa se intelege , eu nu ma apuc sa iti corectez tie greselile de scriere pentru ca banuiesc ca tot asa din cauza timpului scurt , tastezi in viteza si apar asemenea greseli(chiar in aceste replici ale tale sunt numeroase greseli asemanatoare ===>litere lipsa sau puse in dezordine intr-un cuvant , dar dupa mine nu sunt importante) si oricum nu cred ca acesta e rostul publicarii acestei povestiri ===> sa vedem cine crie corect si cine nu.
        Trebuie sa iti spun ca voi hotarati ce faceti cu viata voastra , daca vreti sa va miruiti sau sa va murdatiti cu fecale ( cu tot felul de pornografii cu lux de amanunte, care nu au ce cauta in presa pentru ca dau idei altor persoane sau chiar o sa le murdareasca mintea unor oameni cu mintea curata) este pur si simplu alegerea voastra, pe mine nu ma priveste , eu mi-am dat cu parerea doar, intr-un fel cat se poate de obiectiv, dar fara prea multa analiza am inteles ca e vorba de o amanta (care s-a complacut in aceasta situatie mult timp, probabil ca ii si placea daca a durat atat de mult ) si nu de un abuz, pentru ca la varsta aia ai discernamant, deci toata povestea se vrea o demonstratie ca la 21 de ani ea era minora (in gandire pentru ca nu a avut pe cineva aproape ) si ca acum dupa 17 ani s-a maturizat si vrea sa isi recupereze fecioria, dar cand i s-a recomandat de catre alt preot sa nu mai vorbeasca cu TH nu l-a ascultat.

        Sa va lumineze viata Dumnezeu sa mergeti pe calea cea dreapta si sa nu mai pervertiti mintile altor oameni pentru ca e pacat mare: “Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.”
        “Un prost arunca o piatra intr-un lac si zece destepti nu sunt in stare sa o scoata”
        “O limgura de fiere strica un butoi cu miere”

  17. Din pacate sunt multe lucruri care nu se leaga in povestea asta. Si la fel, din pacate, dorinta de razbunare, dorinta de a face rau e mult prea evidenta. Asta nu o mai fac pe Daniela o victima. Nici o aparatoare a celor care au suferit.

    Sper sa isi gaseasca puterea sa isi accepte trecutul si sa isi asume si propriile alegeri. Poate astfel va invata sa traiasca in prezent.
    Incetand sa isi mai faca si sa faca rau si altora.

  18. Daca tot stii povestea de 8 ani, Iulia, de ce nu ai sustinut-o de atunci sa inteleaga ce i s-a intamplat si astfel, dacas copul este protejarea altora, cine stie in acesti 8 ani cati ar fi avut mai putin de suferit?

    Nu, nu o condamn pentru ce a facut atunci, nici nu il apar pe Th… doar subliniez ca poavestea asta are foarte multe nuante peste care unii vor sa treaca.

    Si mai cred ca un scandal mediatic nu inseamna nici pedepsirea vinovatilor nici descoperirea realitatii.

    1. Dragul meu Anonymous , caci nu am onoarea sa iti spun pe nume, De unde stii ca nu am sustinut-o de acum 8 ani? Trebuia eu sa o imping sa scrie? AM sustinut-o si am ascultata-o am cautat sa inteleg ce s-a intimplat….eu provenin dintr-o familie normala si cu caldura copilariei. Doar atita spun sa nu cautam scopuri ascunse…sunt convinsa ca nu exista ci numai acum practic ea si-a adunat puterea si curajul sa puna pe hirtie si sa faca cunoscut ce s-a intimplat. Eu gindesc dupa mintea si cum as proceda eu…nu ca sa fac rau ci sa atentionez si pe altii sau sa aparfa si celelalte fete care au suferit Nu neaparat in aceasta poveste sau cu acesti eroi. Exacy si eu ca tine NU CONDAMN….NU APAR..Desi corect ar fi sa il fi cunoscut si pe acest preot….sa ascult si cealalta parte…Absolut de acord ca un scandal in MEDIA nu pedepseste dar macar are menirea sa descida urechile/ochii si mai ales limba celor afectati… Multumesc de considratie si de comentariu

    2. Daca povestea e fara dovezi nu se poate sa o luam in serios, macar Monica aia din biroul oval a avut proba cu rochita patata de sperma si a spus relativ repede, desi si ea a spus totul cand a fost data afara de la Casa Alba, dar aceasta femeie nu are nici o dovada si nici macar nu a spus atunci(desi a durat RELATIA 1 an din ce scrie ea) , spune totul dupa 17 ani ceea ce inseamna ca mintea ii joaca feste daca numai dupa 17 ani proceseaza informatia faptelor ei, probabil ii mai trebuie inca 17 ani sa vada ca face rau acum multor persoane si inclusiv ei. Oricum oamenilor nu le trebuie 17 ani sa atribuie termenul de CURVA pentru o persoana care accepta sa se culce cu un preot insurat 1 an de zile la rand, daca totul e adevarat.
      Oare ce urmareste cu asemenea poveste? Este masochista acesta femeie?Vrea sa fie catalogata in viitor ca o curva(termenul bisericesc) pentru faptele ei?

      E fara folos sustinera ei de persoane apropiate care au indemnat-o sa spuna totul , de parca s-ar fi intamplat ieri si nu in urma cu 17 ani, pentru ca nu e credibila povestea fara nici o dovada.
      Nu e vorba de abuz, pentru ca a fost de buna voie ( daca a fost ceva) . Tipa, din ce inteleg eu, era indragostita de preot daca si dupa 10 ani a fugit repede sa il vada cantand in SUA si sa isi faca poze cu el, cand a ajuns acoloin SUA corul Caedonia, dar acum a fost indemnata de altii sa spuna ca a fost abuzata nu ca ea era amanta de buna voie a preotului.

      Exista in popor o vorba : ” prostul daca nu-i fudul , nu-i prost destul “.

      1. Cred ca Elena e un preot travestit – ca sint si dinastia – ca prea ii apara fara dovezi. Am si eu o vorba inteleapta din popor ce vi se potriveste: “Si cu ****-n *** si cu sufletu-n rai”

        1. JOS PALARIA…dar ai scris stimate Bill cam ce merita. Esti pe aceeasoi lungime de unda cu mine…..referitor la Elena si dinastia aparata banuiesc demult cam cine este dar nu ma “erizej in detectiv” plus ca Anonymus suna exact a semnatura preoteasca care se apara….caci deh deformatie profesionala cu teminatie latineasca( SIC empore)

          1. Sa nici nu mai zic citi dintre astia ‘anonymous’ – nu merita sa foloseasca pesudonimul, e folosit de alt tip de oameni! – sint agenti BOR/SRI. Mult respect pentru ziaristii astia tineri, au de-a face cu o clica de perversi cu o gramade de bani si putere… n-o sa se dea batuti asa usor…

  19. Sa intelegem ca undeva prin 2005 cand a cunoscut-o pe prietena sa Iulia i-a povestit din prima seara ce o macina legat de acest preot, tot prin 2005 se vede cu el in Romania cand isi da licenta si sustine ca el atunci a incercat sa ii atinga sanii, prin 2007 il cauta in America, acum vreo 2-3 ani il viziteaza acasa – dar de fapt totul si-a amintit in decembrie 2012 si de aceea acum duce aceasta cruciada?

    1. da intr-adevar este absolut corecta toata istoria si cronologi anii asa cum ai mentionat Anonymus draga

    2. la aceste intrebari dana noasta’ nu are raspunsuri
      probabil acum cauta vre-un smart brain acolo in state sa ii ofere consultanta in ceea ce priveste anii si cifrele in care s-a incurcat!
      sau astea sunt “doar amanunte” care …ce mai conteaza? important e cum, cat si unde a supt acadeaua ca nu suntem intoxicati de peste tot de cum aprinzi tv de aca ceva!
      rusine pt detalii!
      oare pt ziare on line nu exista CNA?

  20. Elena, era vorba de herpesul sexual, nu herpesul de la gura copiilor (si nu numai).
    Eu unul cred ca istorisirile sunt adevarate.

  21. Saracii de voi( astia care publicati aberatile acestei femei ) ca ati facut facultatea de jurnalism la FF , voi nu vedeti ca fata asta nici la 21 de ani si nici acum inca nu s-a maturizat.
    Ne spune ca HERPESUL se transmite de la sex oral :)))))))))))))), ( e beton la medicina si ne trimite pe noi sa studiem), deci inseamna ca toti copii din lume au facut sex oral ca le iese herpes la gura, dar defapt e din caza ca si-au facut greata de ceva ce au mancat sau nu le-a cazut bine.
    Probabil (daca macar ceva e adevarat din ce spune ) ea l-a iubit atunci ca pe un amant si ea l-a tot hartuit cu imbratisari sau gesturi de care poate nici acum nu e constienta si el a inteles altceva. Ea ne povesteste ceva ce i-au spus cei din jur sa spuna, probabil (daca povestea e reala ) ea nu e deloc matura nici acum, din exterior, eu am inteles altfel problema si anume ca ea a provocat totul.

    Femeie te faci de ras , trebuia atunci sa spui totul nu acum dupa 17 ani, la 21 de ani si in SUA esti majora , acum nu faci decat sa arunci cuvinte jignitoare in jur si nu poti aduce dovezi si ne pui pe noi sa credem marturia ta.

    Cel mai clar amanunt ca nu e nimic real din ce s-a intamplat e faptul ca tu cand ai auzit ca a venit in SUA sa cante ai fugit repede sa ii vezi, deci e clar ca dupa 10 ani(1997-2007) aveai admiratie pentru cel care acum il bagi in noroi fara dovezi.

    Ai mari probleme de personalitate femeie sau vrei sa iti spunem fata?domnisoara?, posibil sa fie un inceput de schizofrenie ca aberezi la greu.

    1. ai dreptate elena..adevarul e undeva la mijloc…nici ea nu a procedat bn hartuindul pe un preot asa cum era munthiu (asta a recunoscut si el ) iar faptul ca Th a demisionat ( fara sa mai o actioneze in instanta pe presupusa calomniatoare ca ci cine stie ce decizie lua justitia ) cu 2 ani inainte de pensie fara a se apara arata ca nici el nu a fost curat,,,iar despre Iosu crede ma e un drac in sutana care preda si acum practica liturgica ca si alt scharaoschi mai mare ca el si pus la carma istoricei mitropolii a sibiului ( Saguna sa r rasuci in mormant daca ar vedea cine sta acum pe scaunul sau ) …nu e un sfant cum si a creat imaginea profitand de apropierea de pr . Moldovan….si crede ma stiu ce spun sunt la curent cu toate musamalizarile ( ca sa nu spun obscenitati juridice) care se fac la SB de cand e Antihristul de la CARANSEBES cu SHLEATA lui la Sb (nu ca ar fi fost predecesorii lui mai buni pentru ca de la Metianu SIBIUL NU A MAI AVUT UN MITROPOLIT VREDNIC DE MISIUNEA SA )…