video avion lufthansa, deturnat de un stol de pescăruși pe aeroportul din sibiu

Călătorie cu peripeții pentru aproximativ 90 de pasageri care trebuiau să ajungă în această dimineață la Munchen cu o cursă de linie a companiei Lufthansa. Aeronava s-a ciocnit de un stol de păsări și din această cauză a suferit o avarie care a făcut-o să revină la sol la câteva secunde de când avionul începuse să se ridice în aer. Pasagerii sunt nevoiți acum să stea aproape 12 ore pentru a lua un alt avion.

Incidentul s-a petrecut joi dimineață în jurul orei șapte. Un avion Boeing Canadair 900 transporta 88 de pasageri spre Munchen. Pasagerii au mărurisit că au simțit o frână bruscă și apoi avionul s-a întors la terminal. O parte din ei s-au speriat, dar majoritatea au fost nemulțumiți că trebuie să aștepte 11 ore pentru a pleca din Sibiu. Mulți au ratat zboruri de legătură către alte destinații și erau foarte îngrijorați.

”A fost un accident cu un stol de păsări. S-a lovit de avion și avionul e defect acum. Și acum toți oamenii aceștia stau să îi pună pe alte curse și să își facă legăturile. Nu am simțit. Sau nu știu. Poate. Atunci imediat. Avionul era în viteză și a pus frână și atât. N-i sa spus că a fost un stol de păsări. Acum aștept să aflu ce facem. Sper să ne pună pe alte zboruri. Nu știu. Sigur că e delicată situația. Mai ales că sunt cu doi copii mici. O să fie 2 zile acum în avioane. Vom vedea ce o să fie. În afară de defecțiune ne-au spus că vine un avion la 6 seara. O să stăm în aeroport”, a spus un pasager care trebuia să ajungă în Franța și călătorea de la Sibiu cu schimbare în Munchen.

”Ce să se întâmple. Trebuia să plecăm la 7 și nu a decolat. Au spus că niște păsări au dat în avion. Nu s-a simțit nimic. Numai că a frânat brusc și… (..) S-au mai speriat pasagerii mai bătrâni. S-au speriat.. Aici stăm de la 7.00. Tot aici la coadă. Am pierdut legătura. Acum să vedem ce o să ne dea. Ziceau că îl repară tot pe acela. Mă încurcă. Trebuie să ajung la muncă…”, a declarat și un tânăr care trebuia să ajungă la Madrid.

Aeronavă întoarsă la sol

Reprezentanții companiei au confirmat incidentul și au anunțat că întârzierea de 11 ore se datorează faptului că se așteaptă o echipă de tehnicieni care să vină din Germania pentru a inspecta aeronava aflată acum la  sol.

”În timp ce decola, avionul a lovit un pescăruș și din motive de siguranță a trebuit să anulăm zborul. (..) A trecut un stol dar se pare că a lovit un singur pescăruș. (..) Momentan, la prima vedere nava pare a fi în regulă. Așteptăm o echipă de tehnicieni să vină la ora 17.00 să verifice mai bine aeronava. (…) Încercăm să găsim împreună cu pasagerii cele mai bune opțiuni”, a spus un operator de la ghișeul Lufthansa al Aeroportului Internațional Sibiu.

Pescăruși buclucași, probleme pentru aeroport

Conducerea aeroportului a explicat că incidentul s-ar fi produs din cauza a doi pescăruși, care ar fi lovit avionul și din această cauză decolarea aeronavei s-a întrerupt. Metodele clasice de îndepărtare a păsărilor din preajma pistei nu au dat niciun rezultat în cazul acestui zbor.

”La decolarea cursei Lufthansa de dimienata la 7 si 14 minute, in timp ce rula pe pista, aeronava a lovit 2 pescarusi. S-a intreurp decolarea, s-a intors pe platforma, a constat ca are sanghe pe aripa stanga, a decolat pasagerii si urmeaza sa astepte echipa tehnica conforma procedurii. / Nu e cu ultrasunete, noi avem tunuri de zgomot cu butelii de propan care cam la 2 minute emite un sunet si in plus autoturismul de control al pistei, avem montate 4 difuzoare de putere mare cu tot felul de inregistrari care indeparteaza pasarile din preajma…(…) Pescarusii nu imi explic, pentru ca eu nu am vazut pe suprafata aeroportului. Nu avem nici acumulari de apa. Păasagerii vor pleca unii in functie de prioritatile fiecaruia pentru agentii companiei tin foarte mult la calitzate serviciiului si atunci daca se grabeste foarte tare si are conexiuni urgente i-a rerutat pe Tarom care e prima cursa la ora 13 si un sfert, iar ceilalti urmeaza diseara pe cursa normala, am inteles ca zoborul nu este anulat, deci aeronava aceasta va zbura si ea, dar dupa ce vine echipa tehnica”, a explicat și Gheorghe Velicu, director Aeroportul INTernational Sibiu.

YouTube video

Reprezentanții aeroportului au explicat că astfel de incidente au loc cel puțin odată pe lună. Compania Lufthansa a oferit sandwich-uri și apă pasagerilor care așteaptă plecarea de la Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu