O echipa de oameni de stiinta a descoperit pe cojile a doua oua de strut cea mai veche harta a Lumii Noi! FOTO

Cea mai veche harta a Lumii Noi a fost descoperita de o echipa de oameni de stiinta pe un glob pamantesc realizat din cojile a doua oua de strut si este foarte probabil ca aceasta sa fi fost realizata in atelierul lui Leonardo da Vinci.

Cele doua coji de oua formeaza o sfera, pe care sunt desenate zone descoperite de exploratori precum Cristofor Columb. Obiectul dateaza de la inceputul secolului al XV-lea si are o provenienta necunoscuta, informeaza dailymail.co.uk.

Un specialist in cartografie, cercetatorul belgian S. Missinne, este de parere ca respectiva sfera a fost cel mai probabil facuta in Florenta, iar artistul care a realizat contururile zonelor cunoscute in acea perioada ar fi lucrat in atelierul lui Leonardo da Vinci.

Aceasta sfera este incrustata cu contururile continentelor si teritoriilor care fusesera descoperite pana la acea vreme. Initial , s-a crezut ca aceasta harta este o copie a globului Lennox, care se afla expus la Biblioteca Publica din New York, dar expertii au apreciat ca harta de pe sfera creata din cojile de ou de strut este mai veche.

Missinne crede ca acest mic glob pamantesc, cu contururile Lumii Noi, ar fi fost chiar modelul pentru globul Lennox, care dateaza din 1504.

Lumea

Citește mai departe pe: Cap Limpede

O echipa de oameni de stiinta a descoperit pe cojile a doua oua de strut cea mai veche harta a Lumii Noi! FOTO  O echipa de oameni de stiinta a descoperit pe cojile a doua oua de strut cea mai veche harta a Lumii Noi! FOTO  O echipa de oameni de stiinta a descoperit pe cojile a doua oua de strut cea mai veche harta a Lumii Noi! FOTO

Ultima oră