Dorin și Daniel Cioabă au explicat miercuri într-o conferință de presă neoficială, că averea lui Florin Cioabă se cuvine în mare parte fiului cel mic al acestuia. Marica, mama celor doi, va fi însă cea care va împărți averea rămasă.
”Noi când am moștenit titlul acesta, am moștenit și dușmanii familiei noastre. Acum nu vrem să dăm nume. Sunt foarte puțini, dar sunt. Eu nu pot să închei această nebunie care s-a creat pe această temă. Eu voi continua drumul pe care l-am luat. Împreună cu fratele meu, eu voi conduce organizația de la Centrul Crestin al Romilor, care este o organizație înființată în anii 90. Fratele meu va conduce organizația mondială. Faptele le lăsăm să vorbească”, a spus Daniel Cioabă.
Râmân doi regi
”Titlurile rămân așa cum s-a stabilit la căpătâiul tatălui meu. Voi trece la religia penticostală, dar centrul creștin nu este numai pentru penticostali. (..) Voi trece pentru că așa doream eu și înainte să fie treaba asta. Dacă nu murea tatăl oricum treceam”, a mai explicat Daniel Cioabă.
Succesiunea stabilită de mama regilor
Marica Cioabă, va fi cea care va decide cum se împarte averea familiei. ”Succesiunea pe avere din discuțiile cu mama mea o să deschidem în momentul în care nu o să mai fie mama. Deci am hotărât împreună cu mama, averea să rămână în posesia ei până când ea nu o să mai fie. Doar stau în casă. Nu o să beneficiez nimic, lucru care s-a întâmplat și în timpul cât trăia tatăl meu. De bani,dacă am nevoie îmi fac”, a mai spus Daniel Cioabă.
”Noi romii, datorită faptului că ne căsătorim foarte devreme, avem familiile noastre, avem afacerile noastre. Deci să credeți că am fost copiii care mergeam să cerem bani de buzunar de la tatăl nostru sau de la mama. Noi ne-am descurcat. Suntem oameni în toată firea. Tatăl meu nu a lăsat bani în conturi. Tatăl meu a lăsat avere aceste imobile care sunt și care sunt în posesia familie. Nu vrea nimeni să vândă ca să le transforme în bani”, a spus și Dorin Cioabă.
Surorile regilor primesc o parte din avere
”Surorile noastre în momentul când au fost măritate, și-au primit o parte din avere, dar conform tradiției romilor, în momentul când moare tatăl, părintele, mai au și ele o mică parte din avere. (…) Normal că băieții iau mai mult decât fetele. Da. Deci băiatul dacă există unul singur, moștenește tot. Dacă există doi băieți cum este cazul nostru, eu, pe mine tata m-a ajutat în timpul vieții. Dacă am doi băieți, pe cel mai mare trebuie să îi fac casă. Trebuie să îl pun la casa lui să aibă tot ce îi trebuie. Îl ajut până se descurcă, apoi cel mic va rămâne să aibă grijă de mine și lui îi las toată averea. Asta zice legea noastră a romilor. După aceea intervine următorul aspect. Dacă mama consideră că fratele cel mare a fost să zicem, nu a primit cât ar fi trebuit, atunci ea decizia și spune: uite mai cedez o parte din lucruri către fratele tău mai mare sa nu. Surorile și-au luat zestrea”, au spus Daniel și Dorin Cioabă. ”O să o rugăm pe mama să facă un testament, ca să nu mai fie discuții. Să împartă ea cum crede de cuvință că merităm”, a mai spus Dorin Cioabă.
Cum se va împărți averea lui Cioabă
”Asupra averii nu discutăm decât după perioada trecerii doliului atunci când mama mea dacă va avea de făcut vreo declarație în sensul astă o să o facă. Nu există la romi testament scris. (…) Dar eecomandăm. Să fie protejate familiile. (…) Noi nu vrem să discutăm. Conform tradiției romilor, moștenirea îi revine băiatului cel mai mic. Acum dacă averea permite ca și ceilalți frați să primească ceva, (..) atunci va hotărî mama mea. Și atunci spune.. (..) Parte din lucruri. Nu vrem neapărat bani, dar parte din lucruri aș vrea să le am și eu în casa mea, adică să zic un obiect de artă pe care l-a avut tata, ca să pot să spun și eu mai departe. Acesta este un obiect de artă pe care l-a avut tata. Acesta e un vas pe care l-a avut el. Adică moșteniri de genul acesta. Să avem fiecare în casă moștenire, câte ceva din munca tatălui nostru. Nu că să vindem casă și să împărțim casa. Urmează să se facă asta după șase săptămâni”, a spus Dorin Cioabă.
PLIN DE GRESELI! Regii v-au dat textul pe mail si voi nu l-ati citit?!? Inteleg ca nu corectati multe greseli, pentru ca sunt ale intervievatului, dar „ea decizia” suna la fel ca „ia decizia”… deci: greseli la dictare!