produse cosmetice de protecţie solară în valoare de 4.758 lei, oprite de la comercializare

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sibiu au aplicat mai multe amenzi contravenţionale agenţilor economici din judeţul Sibiu care vindeau produse cosmetice de protecţie solară şi autobronzante.

Porivit unui raport al instituţiei, în ruma controalelor ce au avut loc în cursul lunii august, au fost acordate şase amenzi contravenţionale în valoare de 22.000 lei şi au fost, de asemenea, aplicate, opt avertismente.

S-au dispus nouă măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru produse cosmetice de protecţie solară în valoare de 4.758 lei.

Au fost controlaţi 13 agenţi economici, valoarea produselor controlate fiind de 14.808 lei.

Au fost constatate abateri privind informarea consumatorilor prin lipsa denumirii produsului şi adresa producătorului, respectiv a importatorului. De asemenea, data de minimă durabilitateera greu lizibilă la unele produse şi lipseau informaţiile privind factorul de protecţie solară.

Potrivit reprezentanţilor CJPC, produsele cosmetice pot fi puse pe piaţă numai dacă pe recipient şi pe ambalaj sunt inscripţionate vizibil, lizibil şi cu caractere care nu se şterg usor.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

produse cosmetice de protecţie solară în valoare de 4.758 lei, oprite de la comercializare  produse cosmetice de protecţie solară în valoare de 4.758 lei, oprite de la comercializare  produse cosmetice de protecţie solară în valoare de 4.758 lei, oprite de la comercializare

Ultima oră

Comentariul meu