planul de management de la transgaz mediaş stârneşte nemulţumirea sindicaliştilor

Noul Consiliu de Administraţie al SNTGN Transgaz SA Mediaş, alcătuit exclusiv din oameni care nu au nimic în comun cu industria gaziferă, a făcut public planul de management pentru perioada 2014-2017 al respectivei societăţi comerciale, cu capital încă majoritar de stat şi care urmează a fi aprobat la data de 29 septembrie.

Mai multe dintre punctele cuprinse în planul cu pricina sunt considerate de către sindicalişti nerealiste sau chiar aberante: diminuarea personalului, care este considerat numeros şi îmbătrânit, ceea ce înseamnă nerespectarea contractului colectiv de muncă şi reducerea la tăcere a sindicatului, menţionându-se faptul că un sindicat puternic reprezintă o frână în calea dezvoltării Transgaz.

Situaţia este considerată inacceptabilă de câtre liderul de sindicat Miron Neagu-Bălaşa, care este decis să informeze în acest sens, Blocul Naţional Sindical.

Şi senatorul PSD Viorel Arcaş a luat poziţie, marţi la prânz, în cadrul unei conferinţe de presă, faţă de respectiva menţiune, considerând-o de-a dreptul aberantă.

Sindicaliştii medieşeni sunt nemulţumiţi şi de faptul că, într-o societate comercială cu capital majoritar de stat, dar cu componentă corporativă privată se plătesc anual 333.000 de euro drept bonusuri, celor cinci membri ai C.A., pe lângă salarii lunare cuprinse între 2.500 şi 10.000 de euro.

Altfel, parlamentarul

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

planul de management de la transgaz mediaş stârneşte nemulţumirea sindicaliştilor  planul de management de la transgaz mediaş stârneşte nemulţumirea sindicaliştilor  planul de management de la transgaz mediaş stârneşte nemulţumirea sindicaliştilor

Ultima oră

Comentariul meu