SOCANT: Studenta la Teologie în Sibiu, abuzata sexual de duhovnicul ei - EXCLUSIV ONLINE - O marturie cutremuratoare din culisele Facultatii de Teologie

Abuzata sexual la 16 ani de un pedofil ramas nepedepsit si mascat in prieten de familie si apoi de propriul parinte duhovnic, o cunoscuta fata bisericeasca sibiana. Este foarte pe scurt subiectul marturiei cutremuratoare a unei foste studente la Teologie pe care Ora de Sibiu o va publica incepand de maine.

Sibianca Daniela Prunea dezvaluie in 40 de pagini promiscuitatea in care s-au coborat preoti si profesori de teologie, seducand, abuzand si amenintand tinere studente pentru a obtine favoruri sexuale. Socanta scrisoare primita pe emailul redactiei a fost trimisa simultan fostilor colegi de la Facultatea de Teologie din Sibiu, profesorilor si inaltelor fete bisericesti ale Mitropoliei Sibiului, dar si monstrilor cu sutana expusi de tanara, care acum are 38 de ani si si-a intemeiat o familie in Statele Unite.

In acelasi timp, documentul este o fidela expunere a unei realitati crunte intalnite in multe familii din Romania, unde abuzurile sunt cotidiene, dar si o imagine a vietii intr-un mic oras de provincie, unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea.

CITESTE PRIMUL EPISOD : Studenta la Teologie abuzata sexual de Parintele Munthiu 

[SocialLocker]
Dramele incredibile s-au petrecut in urma cu 17 ani, iar marturia vine dupa ce victima abuzurilor din adolescenta si inceput de tinerete a trait anul acesta o experienta mistica, in preajma Sarbatorilor de Paste, care i-a readus in memorie amintirile reprimate timp aproape doua decenii.

„Preotul asta mi-a castigat increderea pas cu pas…de la varsta de 16 ani, cand eram la liceu, pana la 21 de ani, cand eram studenta si fugeam in pauza de la facultate (biroul lui fiind in dreapta Catedralei, vis-à-vis de Facultatea de Teologie) sa-l caut la birou sau la slujba, sperand sa gasesc intelegerea si afectiunea unui parinte spiritual – iar eu de fapt sa fiu initiata in cele mai scabroase fantezii sexuale ale lui…sub buna acoperire a sutanei si fetei lui duhovnicesti……Desi eu il vedeam ca pe UN PARINTE!!!.
E foarte simplu sa fii acuzata acum de prieteni, de familie, cand eu am gasit la acest om ceea ce eu nu gasisem acasa!
E o poveste de-acum 17 ANI…eu nu sunt singura victima a acestui preot cu SIGURANTA!”, scrie in prima fila a marturiei, sibianca Daniela Prunea.
Ora de Sibiu l-a confruntat cu declaratiile sibiencei pe personajul principal al marturiei. Preotul a negat orice implicare acuzand autoarea de probleme psihice. Cine este si declaratiile fetei bisericesti in primul episod al dezvaluirilor. [/SocialLocker]

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. din pacate astfel de situatii sunt foarte dese in aceste medii. EU am trecut ceva asemanator cu diferenta e preotul duhovnic era calugar. Regasesc in ce a scris Dana mlte similitudini cu povestea mea dar nu am acest curaj de a scrie numele celui implicat. Ma gandesc ca nu ar folosi nimanui si nici mie. Diferit este ca la 19 de ani ce ii aveam atunci ajunsesem sa ma indragostesc de el, credeam ca doar eu sunt preferata care are parte de o atentie speciala. Nu m-am considerat violata poate amagita, a stiut sa se foloseasca de relatia speciala pe care o ai cu un om la care iti pui sufletul pe tava, de la care astepti o mangaiere…care mangiere se poate transforma… El este un om deosebit, a ajutat foarte multa lume si ajuta. Oamenii au incredere in sfaturile lui, multe persoane au regasit credinta si pe Dumnezeu. Imi vorbea des despre iubire, despre feciorie. Am aflat ulterior ca mai avea o relatie cu o alta ucenica. Asta chiar m-a durut. Mi-a explicat ca el va ramane ceea ce este calugar si cu Dumnezeu chiar daca mai are o ispita. Ca si Dana ma simteam neinteleasa de ceilalti, de parinti, de colegi etc. Am simtit ca el ma intelege si ma alina. Ne intalneam in masina, pe bancheta din spate. Asteptam un telefon de la el, orice semn…In inima mea nu il condamn inca vreau sa mai cred ca poate chiar m-a iubit si el. Am cunoscut prin intermediul lui multe maici inclusiv pe maica Sebastiana stareta care a ramas insarcinata si a nascut gemene dar mai ales preoti calugari in special. Nu cred ca isi imagineaza cineva cum se distrau acestia, fumau, stateam la gratare..Dupa ce am inteles ca nu eram eu chiar atat de speciala m-am revoltat mai ales ca petrecusem impreuna o parte importanta a tineretii. Merg in continuare la biserica si ma spodesc dar formal la un preot de mir. NU i-am spus niciodata despre asta.

  2. BRAVO DIANA!!!!!
    AI REUSIT! ai spus ADEVARUL TUTUROR!!!!!!!
    ai scos din beciul sufletului tau, asaaaa……brusc si dintr-o data…. niste urme ale durerii pe care SPUI TU ca ai suferit-o. Daca este asa, ca femeie si mama imi pare nespus de rau pt suferintele pe care viata, nedreapta uneori ti le-a pricinuit scotandu-ti in cale oameni nedemni sa se numeasca oameni, adica pedofilii.Pt aceste creaturi nu exista, in opinia mea, pe pamant cel putin pedeapsa indeajuns de mare.
    PT CEEA CE AI SUFERIT IN COPILARIE AI TOATA COMPASIUNEA MEA
    Cat despre cele intamplate in a doua parte a vietii tale, studentia, am cateva….nelamuriri totusi. Am sa te intreb ceva,tot ca mama si femeie incercand sa ma pun un minut in locul tau : calcand pe cadavre si descoperind mortii s-a sters cumva suferinta pricinuita? cea suflteteasca ma refer pt ca despre cea fizica nu poate fi vorba avand in vedere faptul ca nu e vorba despre molestare, ceea ce reiese din marturisirile tale.
    Ma intreb asta pt caaaa…..stau sa ma gandesc ca, fara a termina fac. de teologie, am cateva citate in minte care ma mai bantuie uneori in diferite situatii in care ma arunca si pe mine viata, si anume:

    „Doamne de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori? Isus i-a zis: „Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte.” (Matei 18:21-22).
    si apoi

    „Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre. Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre” (Matei 6:14-15). Un alt verset in care este pomenita rugaciunea in acelasi context cu iertarea, este cel din Marcu 11:25 unde scrie: „Cand stati in picioare de va rugati, sa iertati orice aveti impotriva cuiva, pentruca si Tatal vostru care este in ceruri sa va ierte greselile voastre”.

    Copil fiind citeam biblia pt copii si nu pot uita nici acum poza in care aparea martirul Stefan care, fiind sub ploaia de pietre ale celor care-l urau de moarte, a strigat cu glas tare: „Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta!” (Fapte 7:60).

    Sa nu intelegi cumva gresit din asta ca sunt de acord cu astfel de practici. Daca ceea ce povestiti are vreo legatura cu realitatea este mai mult decat infioratoare aceasta relatie.

    Am mentionat aceste lucruri pt ca observ tot mai des ca desi vb aceeasi limba fiecare intelege ceea ce vrea sau ma rog, referindu-ma acum la „presa” (imi e rusine ca sunt contemporana cu astfel de ….ziaristi?jurnalisti?…ma rog reminiscente ale acestei meserii) ceea ce se vinde si aduce banu’ gros.

    Cum spuneam si mai sus, incercand sa ma pun in locul tau, nu pot sa nu ma gandesc la cum as fi procedat eu daca, as fi avut asa o viziune ca a ta care sa scoata din mintea mea la lumina anumite experiente …reprimate asa de bine de creier incat sa nu imi amitesc de ele timp de 17 ani…..oare baietelul meu de 5 ani ar crede ASA CEVAAA?!!!!!
    Concluzia este urmatoarea: IERTAREA mi-ar vindeca si elibera cu siguranta sufletul mahnit!!!!
    Ai trait atatia ani cu aceasta durere!!!!(sa fim seriosi totusi si cu picioarele pe mamant cand vb despre revelatii in a doua zi de Craciun totusi pt ca nu ne-a adus Mosul in sacul cu cadouri pe nici unul dintre noi!) si ma intreb oare daca vei putea sa traiesti fara durere acum, ca ai provocat ATATA DURERE!!!!!!!!!!!!
    TE-AI GANDIT VREO CLOPA LA FAPTUL CA SMINTESTI ATATA LUMEEEEEE?
    OARE ASTA NU E PACAT?

    ORIBILE LUCRURI AI TRAIT!!!Sunt de acord cu faptul ca suferi! si mentionez inca o data pt cei care vor spune ca nu iti inteleg durerea si ca sunt cumva de acord cu astfel de practici obscene

    INSAAAAAAA!!!!!!! MAHNIREA SI SUFERINTA DIN SUFLETUL SOTIEI SI FIICEI (am inteles ca voiai sa ii scrii un mail…nu stiam ca are copii) compenseaza cumva sau sterg suferinta din sufletul tau???!!!!!!
    Dar oare cei care au crezut in acest preot!!!!Oamenii care oricum ingloditi sufleteste de saracia si necazurile si bolile in care traiesc si poate al carui moral acest PREOT le-a alinat……..cum vor fi ei acum sufleteste dupa ce afla aceste lucruri ODIOASE!!!!

    Precucernicul Lucian…nu prea cred ca s-a gandit la asta, immmm?ce zici?

    DACA DA, atunci inca o data BRAVO!!!! AI REUSIT!!!!
    insa din partea mea…..

    RUSINE! RUSINE! RUSINE!
    Oare trebuie sa mentionez si ca acest „bravo” este IRONIC?
    Are vreo legatura geniul unui scriitor cu ceea ce faec el ca om?
    sigur ca nu caci altfel nu s-ar mai studia operele lor in scoala nu?

    Nu te mai duci la un dr daca viata lui privata lasa de dorit?
    Bineinteles ca in cazul unui preot lucrurile sunt mai grave MUUUULT mai grave insa…..sa nu uitam ca sunt si ei OAMENI NU SFINTI!!!!!!

    Harul lor vine de la Dumnezeu si tot EL e SINGURUL care il poate lua si bineinteles judeca pe cei cazuti in pacat.
    Cine suntem noi sa judecam si sa aruncam cu pietre?

    Pt cei ce au avut rabdarea sa ajunga la finalul comentariului meu mentionez once again, ca sa inteleaga mai bine si Diana, NU AGREEZ ASTFET DE COMPORTAMENTE SI PRACTICI!

    Si inca o data R U S I N E

    1. De aceea te pun cei de la teologie sa faci un juramant dupa ce termini facultatea sa nu cumva sa divulgi ceva sau sa terfelesti numele cuiva.
      Si eu am studiat si am vazut colegii mei spagari cu medii mari si erau inepti in viata de zi cu zi. de aia nu poti spune ca asa ceva nu exista la Teologie Sibiu. nu e excul sa se fi intamplat asa. Nu stiu daca se va rezolva problema doamnei, dar nimic nu ne mai mira in tara asta vanduta slugilor vrajmasului.

  3. Daca esti o femeie sessible trebuie să știi că spune adevărul.
    Dacă ați fost violată te undertsand mai bine.
    Dacă sunteți un nesimțit, desigur, că este prea mult pentru tine!

  4. ca o persoană nevinovată care a fost violată de un bărbat care ar trebui să fie consilierul său spiritual se poate dovedi că au fost violate? Trebuie să fie foarte insensibil, sau să fie violator, nu și dea seama că fata asta spune adevărul. Din fericire, n nu toate la fel, dar în cazul în care există mai multe numitele preoți care se ascund în spatele sutana de a abuza tineri nevinovați și inocența nu este legată de vârstă. Felicitări pentru acești jurnaliști curajoși care nu doriți să le ascundeți ceea ce sa întâmplat și se întâmplă în continuare, din păcate. Avem de a proteja copiii și cel mai bun mod este de a expune abuzurile și recunoașterea atunci când suntem în prezența unui violator nu numai abuz sexual și psihologic, dar acum spune că e nebun. Nefericit veți plăti în această viață!

  5. MINCIUNI SFRUNTATE!
    TOATE ACESTE ACUZATII TREBUIE DOVEDITE, IAR REPORTERII CARE SCRIU ASEMENEA MIZERII AMENDATI SAU SCOSI DIN BREASLA PENTRU MALPRAXIS!!

    CUM PUTETI PUBLICA INFORMATII FARA A LE VERIFICA??? CE FEL DE OAMENI SUNTETI???