Elevii sibieni care fac naveta ca sa mearga la scoala nu au primit niciun leu pentru decontul transportului pe anul 2013. Nu mai putin de 3,5 milioane de lei ar trebui sa primeasca Inspectoratul Scolar, ca sa acopere abonamentele de transport ale copiilor, raportate la scolile de care apartin. “Am discutat ieri, in videoconferinta cu ministrul Educatiei si se cauta bani. Se inceraca si achizitionarea a 600 de microbuze scolare, pentru toata tara. Pai anul trecut s-au platit 140 de milioane pentru decontul transportului, iar achizitionarea microbuzelor costa 70 de milioane. E absurd`, a declarat inspectorul general scolar, Stefan Firu.

Peste 2.200 de elevi din judetul Sibiu ar trebuit sa primeasca banii de transport pe anul 2013, ceea ce inseamna ca fiecarui copil ar trebui sa i se returneze, in medie, 1.600 de lei. Peste 260 de lei pe luna este media unui abonament al fiecarui elev sibian, pe anul 2013.

Ministrul vrea sa impuna limita

Ministerul Eductaiei Nationale vrea sa impuna masuri de reglementare a sistemului de decontare a navetei elevilor, in limita a cel mult 26 de lei pe luna, pentru distanta de trei kilometri.

„Avand in vedere diferentele mari si nejustificate ale tarifelor practicate de transportatorii care au asigurat pana acum

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

gaura in buzunarele parintilor: fiecare navetist ar trebui sa primeasca 1600 de lei  gaura in buzunarele parintilor: fiecare navetist ar trebui sa primeasca 1600 de lei  gaura in buzunarele parintilor: fiecare navetist ar trebui sa primeasca 1600 de lei

Ultima oră

Comentariul meu