Ieri, in Piata Mare, au ajuns cavalerii si domnitele care au dat startul celei de-a XIII-a editii a Festivalului Medieval Cetati Transilvane. Mii de sibieni au venit sa vada traditionala parada medievala, in cadrul careia 300 de tineri, in straie medievale au parcurs traseul Parcul Cetatii (Turnul Dulgherilor) – Bulevardul Nicolae Balcescu si s-au oprit in Piata Mare.

Seara a continuat cu un spectacol pirotehnic oferit de Crispus si a fost incheiata de trupa Obscurus Orbis din Letonia care a facut ca in Piata Mare sa rasune acordurile muzicii medievale.

Sibienii, cu mic cu mare, au venit sa vada atelierele de lucru ale calfelor calatoare, nelipsitele lupte cavaleresti, spectacolele de teatru si expozitiile.

“Este o incantare sa ii vezi pe acesti tineri in costume medievale si am venit mai ales pentru nepotii mei, ca ei sunt incantati de luptele cu sabii si de toate spectacolele pe care le pot vedea de la un metru distanta`, spune sibianca Florina Muresan.

Zeci de comercianti au poposit in Piata Mare cu numeroase produse, de la haine traditionale, la accesorii, genti, turta dulce, cani, produse naturiste, ciocolata de casa si jucarii.

“Mi-am cumparat toate minunile, cercei, o ie, multa ciocolata de casa si magneti de frigider cu Sibiul, ca

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

festivalul medieval cetati transilvane a adus luptele cavalersti si iarmarocul in centrul sibiului  festivalul medieval cetati transilvane a adus luptele cavalersti si iarmarocul in centrul sibiului  festivalul medieval cetati transilvane a adus luptele cavalersti si iarmarocul in centrul sibiului

Ultima oră

Comentariul meu