turiştii români au cheltuit peste 3,8 milioane de euro în primele cinci luni ale anului în viena

Românii se situează, astfel, pe locul 11 în lume într-un top al nopţilor de cazare petrecute în capitala Austriei, potrivit unui bilanţ întocmit de Asociaţia Vieneză de Turism (WienTourismus) şi citat de Agerpres.

Potrivit bilanţului, s-a înregistrat o scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din ianuarie şi până în iunie, au fost înregistrate, din România, 50.365 sosiri şi 103.823 nopţi de cazare, reprezentând o scădere de 4,5%, respectiv 4,3% în comparaţie cu anul trecut.

Pentru cazările în hotelurile şi pensiunile din Viena românii au cheltuit din ianuarie până în mai peste 3,8 milioane de euro.

În afară de România, singurele pieţe importante pentru turismul vienez care au suferit scăderi sunt Italia, Spania şi Olanda. La polul opus se află Marea Britanie, care a înregistrat o creştere de 8% sau Rusia, cu o creştere de 14%.

În primul semestru din 2013, capitala Austriei a înregistrat un nou record: un total de 5,7 milioane de nopţi de cazare, ceea ce înseamnă o creştere de 3,1% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

foto: Schönbrunn Palace, Viena

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

turiştii români au cheltuit peste 3,8 milioane de euro în primele cinci luni ale anului în viena  turiştii români au cheltuit peste 3,8 milioane de euro în primele cinci luni ale anului în viena  turiştii români au cheltuit peste 3,8 milioane de euro în primele cinci luni ale anului în viena

Ultima oră

Comentariul meu