Energizanti si adevarate bombe antioxidante, strugurii, in orice forma ar fi ei consumati, inclusiv sub forma de vin, ne mentin tineri si ne protejeaza sistemul circulator. Au insa si cateva contraindicatii.

Emblema a toamnei, alaturi de gutui, strugurele este, pe buna dreptate, unul dintre cele mai studiate fructe de catre cercetatori. Asta pentru ca de-a lungul timpului i s-au descoperit nenumarate virtuti terapeutice, de la capacitatea de a mentine sanatatea vaselor de sange si a inimii pana la proprietatea de a pastra tinere tesuturile.

Cei mai importanti nutrienti din compozitia strugurilor sunt vitaminele A, C, B6 si B9 si mineralele esentiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul si seleniul. De asemenea, aceste fructe se remarca prin categoria variata de antioxidanti din compozitie, dintre care cele mai importante sunt delfinidina si resveratrolul, care neutralizeaza efectul radicalilor liberi si care previn oxidarea celulara, principala cauza a imbatranirii premature.

Strugurii albi contin o cantitate mai mica de antioxidanti decat cei rosii. Prin substantele pe care le contin, strugurii cresc nivelul de nitricoxide din sange, cu rolul de a preveni formarea blocajelor pe artere, reducand astfel riscul de infarct si de accident vascular cerebral.

In plus, pterostilbenele din struguri impiedica oxidarea colesterolului `rau” (LDL) si reduc nivelul colesterolului

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

strugurii  strugurii  strugurii

Ultima oră

Comentariul meu