Peste 2,250 miliarde de euro reprezinta valoarea totala a exporturilor de marfuri realizate la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru in primele patru luni ale anului, reprezentand 14,3% din totalul exporturilor Romaniei, se mentioneaza intr-un comunicat remis miercuri Agerpres de Directia Regionala de Statistica Alba.

Cea mai ridicata valoare a fost inregistrata de judetul Brasov, peste 745 milioane de euro, iar cea mai mica de Harghita, cu circa 96 milioane de euro, potrivit sursei citate. Intre judetele componente ale regiunii, Brasov a avut o pondere de 33,1% in totalul exporturilor, fiind urmat de Sibiu – cu 29,8%, Alba – cu 15,4%, Mures – cu 12,8%, Covasna – cu 4,6% si Harghita – cu 4,3%.

Pe principalele sectiuni se remarca grupa masini, aparate si echipamente electrice, care participa cu 29,8% la totalul exporturilor din regiune, respectiv in valoare de aproximativ 671 milioane de euro, si cea privind mijloace de transport, 14,9%, insumand peste 336,7 milioane de euro.

In ceea ce priveste importurile de marfuri, acestea s-au ridicat in Regiunea Centru in perioada ianuarie-aprilie la peste 1,9 miliarde de euro, reprezentand 11% din totalul importurilor Romaniei.

Judetul Brasov a inregistrat cea mai ridicata valoare, de 697,6 milioane de euro, iar cea mai scazuta valoare, de 96,1 milioane

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

Exporturi de peste 2,2 miliarde de euro in Regiunea Centru in patru luni. Brasovul este peste Sibiu  Exporturi de peste 2,2 miliarde de euro in Regiunea Centru in patru luni. Brasovul este peste Sibiu  Exporturi de peste 2,2 miliarde de euro in Regiunea Centru in patru luni. Brasovul este peste Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu