O expozitie dedicata Marginimii Sibiului s-a deschis marti, la Sala Acvariu a Muzeului National al Taranului Roman (MNTR).

Expozitia, care ilustreaza trecutul si prezentul zonei Marginimii Sibiului, punand in valoare traditii si aspecte mai putin cunoscute, prin expunerea a 200 de fotografii inedite, coincide cu inaugurarea de catre institutia muzeala si Asociatia Swiss WebAcademy a unui portal web dedicat regiunii.

„Este o expozitie dedicata unei zone matrice pentru noi romanii, Marginimea Sibiului”, a spus directorul general al MNTR, Virgil Stefan Nitulescu, evidentiind efortul realizat de familia dr. Laurent si Daniela Chrzanovski, initiatorul proiectului.

La randul sau, arheologul Laurent Chrzanovski si-a exprimat speranta ca acest proiect sa se maturizeze, zona Marginimii reprezentand un adevarat tezaur moral si etnografic, care va fi promovat la nivel national si international.

„Paradoxal, Marginimea a fost foarte mult cercetata de catre arheologi si etnologi inainte de 1989, dar care, uitata un timp, se relanseaza acum, zona devenind, din ce in ce, una tot mai urbanizata”, a spus dr. Chrzanovski.

Daniela Chrzanovski, directorul Asociatiei Swiss WebAcademy, a afirmat ca „prin punerea noilor tehnologii in slujba civilizatiei”, „portalul lansat marti incearca sa creioneze o imagine profunda si completa a Marginimii Sibiului”: istorie, traditii, mestesuguri, port popular, gastronomie, turism.

Ea a marturisit ca „in Marginime

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

marginimea sibiului a ajuns in inima bucurestiului  marginimea sibiului a ajuns in inima bucurestiului  marginimea sibiului a ajuns in inima bucurestiului

Ultima oră

Comentariul meu