video traseul cortegiului lui cioabă. poliția și jandarmeria în alertă la sibiu

Drumul de la aeroportul din Sibiu și până acasă la palatul regal va putea fi parcurs destul de rapid de mașina care va duce sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Florin Cioabă. Traseul cu o lungime de aproximativ 3,6 kilometri poate fi parcurs destul de rapid în condiții de trafic normal. Totuși drumul coincide cu principala cale de ieșire din Sibiu către Sebeș și către cea mai importantă zonă industrială a orașului.

Traseul poate fi parcurs în condiții de trafic normal în aproximativ șase minute. Polițiștii spun că oficial nu s-a stabilit deocamdată dacă mașina de pompe funebre va fi însoțiță de un echipa care să îi înlesnească drumul. În ziua înmormântării însă, poliția rutieră este în alertă maximă și va deschide calea cortegiului funerar în drumul său spre cimitirul Muncipal.mormant (1)

”În funcție de stabilirea cu exactitate a datei și orei aducerii lui Florin Cioaba în Sibiu, va lua măsuri de asigurare a unui trafic fluent. Măsurile vor fi menținute și pe perioada înmormântării. În funcție de numărul estimativ de persoane care vor participa la înmormântare, vor fi adaptate și numărul de dispozitive de poliție”, a explicat Anca Bloanca – purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Jandarmii în alertă

Și Jandarmeria Sibiu va fi prezentă atât acasă la Florin Cioabă cât și la cimitirul unde acesta va fi înmormântat. Pentru început la reședința regelui vor fi amplasate câteva echipaje, chiar din momentul sosirii sicriului la Sibiu.

”Pentru acest eveniment jandarmeria sibiană va destina mai multe echipaje de asigurare a ordinii a publice, atât acasă la familia regelui Florin Cioabă, cât și la cimitirul unde acesta va fi înmormântat” a declarat Alexandru Costea – purtător de cuvânt Jandarmeria Sibiu.

YouTube video

Atât poliția sibiană cât și jandarmeria spune că va aloca echipaje pentru funerarii, în funcție de numărul de participanți la acestea. Aceste amănunte urmează să fie stabilite cu o zi înainte de conducerea lui Cioabă pe ultimul drum de către rude și apropiați, dar și de către romii sosiți din toată țara.

Ultima oră

Comentariul meu