Poezie în bucătărie 141: Pâine cu nuci

250 g faina de grau alba, tip 65

125 g faina de secara, tip 130

125 g faina de grau neagra tip 110

10 g sare

125 g miez de nuci

335 ml apa

1 lingura ulei de nuci

1 lingurita de zahar

2 lingurite de drojdie uscata

Varsati apa si faina in cuva masinii. Demarati masina pe programul pizza (sau pe cel care incepe sa framante aluatul imediat) timp de 5 minute. Opriti masina si lasati aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute.

Adaugati uleiul, zaharul, sarea, drojdia si porniti din nou masina, lasati-o sa framante aluatul timp de 10 minute. Opriti masina. Scoateti cuva, acoperiti-o cu o folie de plastic si puneti-o la frigider timp de o noapte.

A doua zi intindeti aluatul presarati miezul de nuca, dati apoi forma dorita aluatului. Puneti-l intr-o tava. Lasati-l la crescut pana isi dubleaza volumul.

Preincalziti cuptorul la 200°C, puneti tava la cuptor timp de 30 de minute.

Pofta buna!

P.S. Multa lume ma intreaba ce fel de faina folosesc la paine. Nu sunt specialista…gasiti multe bloguri cu mult mai bune informatii decat cele pe care le stiu eu.

Pot insa sa va spun cum procedez cand aleg un pachet de faina. Asadar, cumpar :

Faina de

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Poezie în bucătărie 141: Pâine cu nuci  Poezie în bucătărie 141: Pâine cu nuci  Poezie în bucătărie 141: Pâine cu nuci

Ultima oră

Comentariul meu

Publică