klaus iohannis peste crin antonescu în sondaje! vezi topul!

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se bucură de încrederea a 30,2% dintre români, în timp ce în preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-au declarat încrederea 29,6% dintre cei chestionaţi, arată rezultatele unui sondaj INSCOP Research, realizat la comanda ziarului „Adevărul”.

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, se află pe un trend ascendent în ceea ce priveşte încrederea, în timp ce Crin Antonescu scade sub pragul de 30%. Iohannis se bucură de încrederea a 30,2% dintre subiecți. În iulie, 29,6% dintre români au declarat că au încredere în Crin Antonescu, în comparaţie cu sfârşitul lui mai, când nivelul de încredere în preşedintele PNL era de 30,8%.

Comparativ cu ultimele cinci luni, încrederea în cea mai mare parte a personalităţilor este în scădere. Pe primul loc se află guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, (39,4%, în iulie, comparativ cu 41,9% la sfârşitul lunii mai), urmat de premierul Victor Ponta, în ușoară scădere (39,2%, în iulie, comparativ cu 40,7% în mai).

Pe locul al treilea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este cotat cu un nivel de încredere de 37,4%. Este urmat de Klaus Iohannis, cu 30,2%. Prezidențiabilul USL, Crin Antonescu, se clasează pe locul cinci, cu 29, 6%.

Urmează Mihai Răzvan Ungureanu, cu 24,7%, în scădere însă față de cei 26,2% care îi acordau credit la sfârşitul lunii mai. Următorul clasat este preşedintele Traian Băsescu, care se numără printre puţinele personalităţi care îşi conservă încrederea (23,5% în iulie, 23,3% la sfârşitul lunii mai).

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.055 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. sursa: evz.ro

Ultima oră

Comentariul meu