alertă un bărbat a încercat să intre înarmat cu un cuțit în tribunalul sibiu

Un jandarm care executa serviciul de supraveghere şi control acces la Palatul de Justiţie Sibiu a oprit un bărbat care a încercat să intre cu un cuţit în sediul instanţei judecătoreşti.

În data de 13.08.2013 în cursul după-amiezii, un bărbat în vârstă de 43 de ani din mun. Sibiu a atras atenţia jandarmului din Postul de Pază şi Control-Acces de la Palatul de Justiţie prin faptul că a încercat să pătrundă în sediul instanţei judecătoreşti prin ocolirea dispozitivului de detectare a metalelor.

Din cauză că avea un comportament aparent suspect faţă de alte persoane, prin ţinută şi aspect, subofiţerul de Jandarmerie l-a oprit şi l-a întrebat despre scopul prezenţei sale. Bărbatul a povestit că doreşte să depună o reclamaţie, era foarte grăbit şi a încercat să se îndepărteze înspre birourile de lucru cu publicul. Ca urmare a dialogului cu bărbatul, jandarmul a hotărât să efectueze verificări suplimentare cu intenţia de a preîntâmpina un eventual incident.

Subofiţerul de Jandarmerie din Postul de Pază şi Control-Acces i-a explicat că trebuie să îi stabilească identitatea şi i-a adus la cunoştinţă că este obligat să se supună controlului corporal preventiv şi al bagajelor. Jandarmul a găsit asupra bărbatului unui cuţit cu lungimea totală de 26 cm iar lama de 12 cm. Bărbatul a motivat că efectuează servicii de transport persoane şi că poartă cuţitul pentru autoapărare.

Un echipaj de ordine şi siguranţă publică a Jandarmeriei Sibiu a întocmit actele de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept de armă albă „în locurile sau împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică…”, faptă prevăzută de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială şi sancţionată cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru continuarea cercetărilor.

Conduita jandarmului, vigilenţa şi atitudinea acestuia au contribuit la prevenirea producerii unui incident.

 

Ultima oră

Comentariul meu