In weekend-ul care tocmai s-a incheiat, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului s-au desfasurat Targul Creatorilor Populari din Romania, editia a XXX-a si Festivalul National al Traditiilor Populare, editia a XI-a.

In cele trei zile de evenimente cultural-artistice pestet 8.000 de vizitatori au venit sa-i vada pe cei 200 de creatori populari, care au impartasit vizitatorilor tainele mestesugurilor artistice traditionale – brodat, tesut, olarit, incondeiat oua, sculptura in lemn si in os, pictura de icoane, pe lemn sau pe sticla, cojocarit, confectionat masti, papusi, instrumente muzicale, podoabe, impletit fibre vegetale.

Sambata, 10 august, in cadrul targului, a avut loc masa rotunda cu tema Muzeul si Patrimoniul Cultural Imaterial, lansarea albumului aniversar intitulat Targul Creatorilor Populari din Romania la 30 de ani, precum si a seriei Carte de mester.

Invitatii speciali ai festivalului, finantat anul acesta pentru prima data de catre de Administratia Fondului Cultural National, au fost reprezentantii judetelor Bihor, Calarasi si Mehedinti.

`Multumim pentru oportunitatea de a prezenta o mica parte din cultura traditionala bihoreana in cadrul Festivalului National al Traditiilor Populare. Asteptam cu nerabdare si interes o noua invitatie si o colaborare mai stransa intre institutiile noastre. Compexul National Muzeal ASTRA reprezinta unul dintre cadrele ideale in care valorile

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

sfarsit de saptamana cu targ si festival la muzeul in aer liber  sfarsit de saptamana cu targ si festival la muzeul in aer liber  sfarsit de saptamana cu targ si festival la muzeul in aer liber

Ultima oră

Comentariul meu