Potrivit unui comunicat postat pe pagina oficială a ministerului, „infracţiuni de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, statii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi)”.
De asemenea, reprezentanţii ministerului atrag atenţia asupra faptului că „s-au semnalat cazuri de agresiune şi furt de autovehicule pe soşelele naţionale”, transmit oficialii MAE.
Ministerul recomandă şi ca documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit, să se păstreze în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra deţinaăorilor sau în maşini. De asemenea, maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă. O altă recomandare generală este ca deplasările cu autoturismul să se efectueze numai pe timpul zilei şi pe artere rutiere principale (drumuri europene şi autostrăzi).
“În cazul în care vi se solicită să opriţi autoturismul şi aveţi suspiciuni în legătura cu adevărata calitate a persoanelor respective, vă recomandăm evitarea opririi şi deplasarea până la cel mai apropiat post fix sau mobil de poliţie, pentru relatarea situaţiei şi solicitarea de sprijin”, mai este precizat pe pagina web a MAE.
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu