măsură pentru secetă: primăria din gura râului instalează apometre la gospodării pentru a reduce consumul de apă

După ce seceta din ultima perioadă a lăsat fără apă mai multe gospodării din Gura Râului și Orlat, primarul localității Gura Râului a hotărât că trebuie monitorizat consumul de apă pe fiecare gospodărie.

În acest sens, chiar dacă ploile din ultimele două zile au refăcut rezerva de apă din bazine și alimentarea gospodăriilor a fost reluată, primăria a decis ca fiecare gospodărie să plătească pentru apa consumată, sperând ca astfel să se facă mai multă economie.

”Era o risipă de apă, cu căldura asta toată lumea uda grădinile, gazoanele cu furtunele. Acum și cu ploile din ultimele zile este apă suficientă, dar vom trece la contorizarea apei consumate. Dacă omul nu are contorizare consumă câtă apă vrea și în situații de secetă, cum a fost zilele trecute, ne trezim că nu ne mai ajunge apa. Noi le-am dus apa până la limita proprietății și contorul și-l pune fiecare. Chiar astăzi (luni, 12 august n.r.) am adus o firmă care montează apometre. Sunt două variante: ori contor ori sistem paușal, dar nu cred că le convine sistemul paușal (taxarea prin fixare a unui consum mediu n.r.)”, a declarat primarul din Gura Râului, Călin Gheorghe.

Probleme din cauza consumului excesiv de apă

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

măsură pentru secetă: primăria din gura râului instalează apometre la gospodării pentru a reduce consumul de apă  măsură pentru secetă: primăria din gura râului instalează apometre la gospodării pentru a reduce consumul de apă  măsură pentru secetă: primăria din gura râului instalează apometre la gospodării pentru a reduce consumul de apă

Ultima oră

Comentariul meu